po zmianie uprawnień administratora zniknął panel administracyjny zaplecza -POMOCY
Wyniki 1 do 10 z 10

Temat: po zmianie uprawnień administratora zniknął panel administracyjny zaplecza -POMOCY

  1. #1
    Debiutant
    Dołączył
    26-06-2015
    Wpisy
    5
    Punkty
    2

    Joomla! 3.3 po zmianie uprawnień administratora zniknął panel administracyjny zaplecza -POMOCY

    Witam.

    Wczoraj majstrowałem przy użytkownikach.Nie wylogowałem się lecz wylogowało mnie automatycznie z powodu bezczynności(poszedłem spać). Dzisiaj loguje się na zaplecze nie mam panela administracyjnego, żadnych przycisków -ikon. Nie ma miedzy innymi przycisku zapisz i list menu. Poruszam się po zapleczu za pomocą adresów do poszczególnych modułów ale żadnych zmian nie mogę zapisać. Doszedłem że nie administrator nie ma poziomu dostępu Special (pewnie to zmieniłem), który wymagany jest do zarządzania zapleczem. Przywróciłem kopie zapasową sprzed tygodnia i ni nie pomogło proszę o pomoc.

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #2
    Senior Gall Anonim awatar
    Dołączył
    19-10-2010
    Wpisy
    6 943
    Punkty
    447

    Domyślny

    Jeżeli przywróciłeś pełną witrynę - to nie ta bajka - problem tkwi gdzie indziej. Jeżeli problem tkwi w tym co napisałeś - można to naprawić zmianami w BD ale - to już odrobinę wyższa szkoła jazdy.

  4. #3
    Debiutant
    Dołączył
    26-06-2015
    Wpisy
    5
    Punkty
    2

    Domyślny

    Proszę o podpowiedź. Myślałem o podmienieniu pliku przez ftp tylko nie wiem którego? Myślę o pliku który odpowiada za uprawnienia lub konkretnego użytkownika w tym przepadku admina.

    - - - Updated - - -

    Może da się dodać nowego użytkownika z uprawnieniami administratora przez ftp lub za pomocą jakiegoś programu. Mogę instalować moduły,lub komponenty ale nie mogę ich modyfikować ponieważ nie ma panelu administracyjnego na zapleczu

  5. #4
    Senior Gall Anonim awatar
    Dołączył
    19-10-2010
    Wpisy
    6 943
    Punkty
    447

    Domyślny

    No właśnie - lepiej niech ktoś to zrobi za Ciebie bo twoja wypowiedź jednoznacznie pokazuje ze musisz jeszcze poćwiczyć :-)
    Te zmiany należy "świadomie" wprowadzić w Bazie Danych a nie w
    Cytat Wysłane przez darekbad Zobacz wiadomość
    Myślę o pliku który odpowiada za uprawnienia lub konkretnego użytkownika w tym przepadku admina.
    - tak to działa :-)

    - - - Updated - - -

    ================================================== ==============
    Ad. 2 - spróbuj tego http://all4web.pro/product/10-a4-ratuj-admina
    tylko przeczytaj instrukcje i użyj właściwej wersji :-)

  6. #5
    Debiutant
    Dołączył
    26-06-2015
    Wpisy
    5
    Punkty
    2

    Domyślny

    Próbowałem już tego programu ale pokazuje że super User już jest co jest zgodne z prawda bo loguje się na admina tylko nie mam panelu administracyjnego widocznego czytaj dostępnego. Mogę wszystko przeglądać używając adresów do stron np http://dolinasanki.pl/administrator/...ut=edit&id=863 gdzie widzę konto administratora ale nie mogę dokonać żadnych zmian bo nie ma przycisku zapisz.
    Chodzi tylko o możliwość zapisywania zmian i jestem ocalony.

    - - - Updated - - -

    Gdybym wiedział jak dodać nowego użytkownika z pełnymi uprawnieniami mając dostęp do ftp ?

  7. #6
    Senior zwiastun awatar
    Dołączył
    20-09-2005
    Wpisy
    27 296
    Punkty
    1135

    Domyślny

    Cytat Wysłane przez darekbad Zobacz wiadomość
    Gdybym wiedział jak dodać nowego użytkownika z pełnymi uprawnieniami mając dostęp do ftp ?
    1. Najpierw wyłącz swoje przyzwyczajenia z kontaktów z innymi rozwiązaniami programistycznymi. Joomla działa inaczej niż się Tobie wydaje (choć podobnie do wielu innych CMS-ów, np. do Worpressa).
    2. Jak odtworzyć/utworzyć utracone konto administratora - opis znajdziesz na http://wiki.joomla.pl
    Korzystaj i ciesz się!
    ===============
    Zwiastun
    Biblioteka Elektronicznej Dokumentacji Joomla!

  8. #7
    Debiutant
    Dołączył
    26-06-2015
    Wpisy
    5
    Punkty
    2

    Domyślny

    pierwszy punkt instrukcji mówi: Załóż sobie w witrynie nowe konto użytkownika (zarejestruj się). Co to znaczy. Mam witrynę na ovh czyli loguje się do panelu administracyjnego serwera wirtualnego i tworze nowy kontakt?

  9. #8
    Senior zwiastun awatar
    Dołączył
    20-09-2005
    Wpisy
    27 296
    Punkty
    1135

    Domyślny

    Kontakt?
    Kontakt to jest konto użytkownika?
    Mam Ci objaśniać, co to znaczy: Załóż sobie w witrynie nowe konto użytkownika? Czego tu nie rozumiesz?
    Korzystaj i ciesz się!
    ===============
    Zwiastun
    Biblioteka Elektronicznej Dokumentacji Joomla!

  10. #9
    Debiutant
    Dołączył
    26-06-2015
    Wpisy
    5
    Punkty
    2

    Domyślny

    Dziękuję bardzo udało się. Ten link 2. Jak odtworzyć/utworzyć utracone konto administratora - opis znajdziesz na http://wiki.joomla.pl okazał się bardzo pomocny. Jeszcze raz bardzo dziękuję, oszczędziło mi to parę tygodni pracy gdybym wszystko robił od nowa. Dalej jednak nie wiem co to znaczy: "Załóż sobie w witrynie nowe konto użytkownika? " bo przecież takiego konta w Joomla nie mogłem złożyć, a na serwerze wirtualnym również, wiec gdzie? Na to pytanie nie muszę już znać odpowiedzi. Udało się w bazie danych dodać admina/super usera do poziomu Special który daje uprawnienia do obsługi zaplecza sposobem podawanym w przypadku nadawania uprawnień nowemu użytkownikowi.
    Bardzo dziękuję i Bogu również niech będą dzięki. Teraz kopie zapasowe i drugi użytkownik z pełnymi uprawnieniami na wszelki wypadek.

    Pozdrawiam

  11. #10
    Senior zwiastun awatar
    Dołączył
    20-09-2005
    Wpisy
    27 296
    Punkty
    1135

    Domyślny

    Tego, że nie mogłeś założyć konta, to ja - niestety - nie muszę wiedzieć. Nie napisałeś, że masz wyłączoną możliwość rejestracji. Nie zapytałeś również, jak to zrobić w przypadku, gdy możliwośc logowania i rejestracji od frontu jest wyłączona.
    Korzystaj i ciesz się!
    ===============
    Zwiastun
    Biblioteka Elektronicznej Dokumentacji Joomla!

Podobne tematy

  1. Po usunięciu/ wyłączeniu K2, panel administracyjny się sypie...
    przez jasiek07 na forum Rozszerzenia - problemy z obsługą, zarządzaniem
    Odpowiedzi: 8
    Ostatni post/autor: 08-08-2014, 11:48
  2. WIRTUEMART PO INSTALACJI ZNIKNĄŁ Z ZAPLECZA!
    przez pryng na forum Rozszerzenia - problemy z obsługą, zarządzaniem
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post/autor: 01-03-2013, 09:05
  3. Panel administracyjny po polsku?
    przez berius na forum Tłumaczenia
    Odpowiedzi: 15
    Ostatni post/autor: 05-02-2008, 17:44
  4. jak zrobić panel administracyjny po polsku?
    przez opar na forum Różne
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post/autor: 28-01-2007, 12:40

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •