Joomla 1.5.22 do...??? - Strona 2
Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Wyniki 11 do 20 z 43

Temat: Joomla 1.5.22 do...???

  1. #11
    Przeglądacz
    Dołączył
    04-09-2014
    Wpisy
    78
    Punkty
    2

    Domyślny

    No właśnie nie... mam ponad 30 artykułów, nie mogę tego stracić.....

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #12
    Senior zwiastun awatar
    Dołączył
    20-09-2005
    Wpisy
    27 297
    Punkty
    1135

    Domyślny

    Jeśli nie widzisz wszystkich opcji na zapleczu, to oznacza, że nie masz uprawnień super użytkownika. Trzeba je sobie nadać, ale to wymaga odrobiny poszperania na wiki.joomla.pl (szukaj: jak odtworzyć konto administratora).
    JUpgrade - udostępniałem swego czasu na forum, poszukaj.
    Przy tak niewielkiej liczbie artykułów sugeruję stworzenie strony od podstaw i przeniesienie ręczne tych treści. Migracja prawie zawsze niesie za sobą jakieś problemy, więc z Twoim niewielkim doświadczeniem to najlepsze wyjście. Zlecanie raczej odpada (za dużo Cię to będzie kosztowało w stosunku do pracy, jaką trzeba wykonać)
    Korzystaj i ciesz się!
    ===============
    Zwiastun
    Biblioteka Elektronicznej Dokumentacji Joomla!

  4. #13
    Przeglądacz
    Dołączył
    04-09-2014
    Wpisy
    78
    Punkty
    2

    Domyślny

    No cóż... jakby to ująć.. lubię wyzwania i chętnie poprowadzę migrację

  5. #14
    Senior zwiastun awatar
    Dołączył
    20-09-2005
    Wpisy
    27 297
    Punkty
    1135

    Domyślny

    Próbuj. Ja przenosiłbym taką ilość artykułów ręcznie, włącznie z tym, że zachowałby daty ich utworzenia.
    Tu masz informacje, które przydadzą Ci się, by zmienić swoje konto na konto głównego administratora: http://wiki.joomla.pl/Jak_odzyska%C4...inistratora%3F
    Skoro lubisz wyzwania, to zapewne po analizie dojdziesz do tego, co zmienić w bazie danych. Jeśli nie - pisz, podpowiem.
    Poniżej masz pliki jUpgrade.
    com_jupgradepro-3.3.0.zip
    plg_jupgradepro-restful-3.3.0-j1.5.zip
    Korzystaj i ciesz się!
    ===============
    Zwiastun
    Biblioteka Elektronicznej Dokumentacji Joomla!

  6. #15
    Przeglądacz
    Dołączył
    04-09-2014
    Wpisy
    78
    Punkty
    2

    Domyślny

    Jesteś genialny - dzięki za pomoc!! hasło do admina zmienione, są już wszystkie funkcje, zaraz "migrujemy"

  7. #16
    Przeglądacz
    Dołączył
    04-09-2014
    Wpisy
    78
    Punkty
    2

    Domyślny

    Migracja przebiegła prawidłowo, ale martwi mnie, że zniknęła grafika na stronie - ulepszona joomla jest widoczna dopiero po wejściu na localhost/twoja_witryna/jupgrade hm....

  8. #17
    Senior zwiastun awatar
    Dołączył
    20-09-2005
    Wpisy
    27 297
    Punkty
    1135

    Domyślny

    1. Ulepszony Joomla jest w katalogu jupgrade - bo tak ma byc. Teraz instalujesz Akeeba Backup, wykonujesz kopię i odtwarzasz w nowym katalogu. Zmigrowanej witryny na wszelki wypadek nie ruszaj, może się przydać do rozpoczęcia pracy raz jeszcze -
    2. Zniknęła grafika - tak tez, niestety, powinno być, nie stało się nic nadzwyczajnego. Szablony z Joomla 1.5 nie są kompatybilne z Joomla 2.5, a tym bardziej z Joomla 3.x. Musisz poszukać szablonu, jaki Ci będzie odpowiadać, i na nowo skonfigurować witryne.
    Korzystaj i ciesz się!
    ===============
    Zwiastun
    Biblioteka Elektronicznej Dokumentacji Joomla!

  9. #18
    Przeglądacz
    Dołączył
    04-09-2014
    Wpisy
    78
    Punkty
    2

    Domyślny

    A dałoby się jakoś przerobić ten stary szablon? np. ręcznie?

    W nowym szablonie nie ma też menu...

  10. #19
    Senior zwiastun awatar
    Dołączył
    20-09-2005
    Wpisy
    27 297
    Punkty
    1135

    Domyślny

    Wiem, lubisz wyzwania, ale "przerabianie" starego szablonu sprzed ładnych kilku, opartego na przestarzałych już technologiach = pisanie oprogramowania szablonu od podstaw.
    W nowym szablonie jest menu, trzeba tylko odczytać, w jakiej je umieścić pozycji i zmienić odpowiednio do nazwy pozycję modułu menu. Podobnie z pozostałymi modułami.
    Korzystaj i ciesz się!
    ===============
    Zwiastun
    Biblioteka Elektronicznej Dokumentacji Joomla!

  11. #20
    Przeglądacz
    Dołączył
    04-09-2014
    Wpisy
    78
    Punkty
    2

    Domyślny

    Tylko że... to nie jest zwykły szablon, tylko grafika robiona na specjalne zamówienie (sporo zapłaciłam) i dopasowana do joomli (css) Oczywiście dysponuję pociętymi fragmentami tej grafiki i kodem css... i zastanawiam się jak to rozgryźć.

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Podobne tematy

  1. Aktualizacja joomla 2.5.22 do joomla 3.3.1 Fatal error
    przez wojtasm91 na forum Instalacja, aktualizacja
    Odpowiedzi: 8
    Ostatni post/autor: 15-07-2014, 17:55
  2. Serwer a Joomla 1.5.22
    przez Wojtas_78 na forum Administracja - ogólne
    Odpowiedzi: 9
    Ostatni post/autor: 15-02-2012, 23:40
  3. Serwer a Joomla 1.5.22
    przez Wojtas_78 na forum Administracja Joomla!
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post/autor: 15-02-2012, 23:00
  4. Aktualizacja joomla 1.5.22
    przez Marfish na forum Instalacja, aktualizacja, migracje
    Odpowiedzi: 18
    Ostatni post/autor: 27-11-2010, 12:44

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •