Coś dokleiło się do strony i dodaje linki w treści artykułów
Wyniki 1 do 10 z 10

Temat: Coś dokleiło się do strony i dodaje linki w treści artykułów

  1. #1
    Nowicjusz
    Dołączył
    02-07-2008
    Wpisy
    21
    Punkty
    10

    Joomla! 2.5 Coś dokleiło się do strony i dodaje linki w treści artykułów

    Jakiś syf mi się zagnieździł na stronie dziś rano:
    http://www.morphofilms.pl/folie-przeciwsloneczne (i innych podstronach)

    Pod sliderem mam aktualnie tekst :
    Our online payday loan application process on payday2day.co.uk was created to save your time and effort.
    z linkiem do: https://www.payday2day.co.uk/responsible.php

    Wcześniej (rano) w ogóle wyświetlał się jakiś dużo dłuższy artykuł po angielsku teraz jest to jedno zdanie z linkiem.

    Jak to się mogło zagnieździć na serwerze ? Który plik może być zarażony i jak go znaleźć ? A może to gdzieś w bazie jest ?

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #2
    Bywalec dawidryba11 awatar
    Dołączył
    10-03-2015
    Skąd
    Tuchola
    Wpisy
    106
    Punkty
    12

    Domyślny

    Wszystkie rozszerzenia z zaufanego źródła, czy przypadkiem znalazłeś cos płatnego za darmo? Zacznij od templatki a następnie dodatki - stronę oczywiście wyłącz do czasu naprawy i nie bój się używać wyszukiwarki forumowej bądź google. To nie boli a jest wiele ciekawych artykułów na temat włamań joomla

    Wysłane z mojego GT-S7710 przy użyciu Tapatalka
    Nic tak nie motywuje do pracy jak szczera krytyka i pochwała!

  4. #3
    Przeglądacz
    Dołączył
    14-12-2009
    Wpisy
    98
    Punkty
    9

    Domyślny

    Stawiam nie na naruszenie, ale na 'lewe' dodatki lub template jak sugerował @dawidryba11

  5. #4
    Wyjadacz qrdziel awatar
    Dołączył
    04-11-2005
    Wpisy
    520
    Punkty
    19

    Domyślny

    też kiedyś coś takiego miałem - ale okazało się, że to do przeglądarki dokleił się wirus.
    najpierw zresetuj ustawienia przeglądarki

  6. #5
    Senior zwiastun awatar
    Dołączył
    20-09-2005
    Wpisy
    27 287
    Punkty
    1132

    Domyślny

    Czy Kolega @majestiq przejrzał wątki na forum na temat podobnych zdarzeń? Jest ich dziesiątki. Witryna została zhakowana. Odpowiedzi, co począć w takim przypadku, łatwo znaleźć.
    Korzystaj i ciesz się!
    ===============
    Zwiastun
    Biblioteka Elektronicznej Dokumentacji Joomla!

  7. #6
    Przeglądacz
    Dołączył
    14-12-2009
    Wpisy
    98
    Punkty
    9

    Domyślny

    @zwiastun - nie koniecznie zhakowana. Swego czasu nawet pisaliśmy o tym na privie. Miałem na witrynie klienta podobną sytuację, a dotyczyła pluginu Youtube content player i do tego pobranego z JED. Znalazłem z w nim lewy kod w base64. który robił takie cuda. Zgłosiłem to do JED. Sprawdzili i zablokowali ten plugin.
    Stawiam na lewy template lub jakiś dodatek z tzw back links.
    @majestiq - jeżeli masz wszystko legalne jak trzeba mogę pomóc.

  8. #7
    Senior zwiastun awatar
    Dołączył
    20-09-2005
    Wpisy
    27 287
    Punkty
    1132

    Domyślny

    @robak142: sposób uszkodzenia serwisu nie ma znaczenia dla oceny jej stanu.
    W takich przypadkach, jak ten i różne inne, podobne, zawsze
    a) wykrycie źródła uszkodzenia
    b) wykrycie przyczyny uszkodzenia
    Zareagowałem, bo zakładanie 199 wątku na ten sam temat nie ma najmniejszego sensu. Utrudnia jedynie następnym korzystanie z forum.
    A zasada działania jest dość prosta:
    Masz problem - rozpoznaj, na czym polega, nie wiesz jak, poszukaj, a dopiero gdy nie znajdziesz, pytaj na forum.
    Korzystaj i ciesz się!
    ===============
    Zwiastun
    Biblioteka Elektronicznej Dokumentacji Joomla!

  9. #8
    Przeglądacz
    Dołączył
    14-12-2009
    Wpisy
    98
    Punkty
    9

    Domyślny

    Co fakt to fakt.

  10. #9
    Nowicjusz
    Dołączył
    02-07-2008
    Wpisy
    21
    Punkty
    10

    Domyślny

    Dzięki za rady. Oczywiście starałem się sam zlokalizować problem -> zrobiłem dump bazy i szukałem odpowiednich ciągów jednak nic.
    Również zgrałem całą zawartość FTP i przejechałem Grepem i też w plikach nie ma bezpośrednio tych tekstów które się wyświetlają na stronie.
    (pewnie są pobierane online). Dodatków żadnych lewych nie mam i w ostatnim czasie nic nie dodawałem.

  11. #10
    Przeglądacz
    Dołączył
    14-12-2009
    Wpisy
    98
    Punkty
    9

    Domyślny

    Tekstów nie znajdziesz w kodzie. Użyto pewnie eval/base64. Napisz swojego maila na priv to prześlę Ci kod który ja znalazłem. Może pomoże Ci to w poszukiwaniach.

Podobne tematy

  1. Treści artykułów nie wyświetlają się na stronie
    przez konkur4 na forum Administracja Joomla!
    Odpowiedzi: 12
    Ostatni post/autor: 17-08-2012, 23:22
  2. wyświetlanie modułów w treści artykułów w j 2.5
    przez joanna.ewa na forum Rozszerzenia - problemy z obsługą, zarządzaniem
    Odpowiedzi: 4
    Ostatni post/autor: 02-06-2012, 20:52
  3. Linki do artykułów z kategorii wyświetlane w treści artykułu
    przez pumex na forum Szukam dodatku do Joomla
    Odpowiedzi: 9
    Ostatni post/autor: 25-02-2012, 21:24
  4. Wyświetlenie treści artykułów w zmieniającym się boxie
    przez drobiu na forum Szukam dodatku do Joomla
    Odpowiedzi: 5
    Ostatni post/autor: 25-05-2010, 23:07
  5. Treści z rrs'ów a podział strony
    przez krzysiek-zzz na forum Szablony, wygląd, formatowanie
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post/autor: 06-01-2009, 23:55

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •