Wyniki 1 do 4 z 4

Temat: Błąd podczas importu bazy danych

  1. #1
    Przeglądacz
    Dołączył
    27-03-2012
    Wpisy
    87
    Punkty
    2

    Joomla! 1.5 Błąd podczas importu bazy danych

    Witam. Przenoszę stronę na inny serwer i podczas importu bazy danych wyskakuje mi błąd:
    Kod:
    #1064 - Something is wrong in your syntax obok '3607', '2015-01-10 06:17:01', '37.99.107.208', 'http://bibliotekamilicz.pl/admin' w linii 1
    Tak wyglądają początkowe linie bazy:
    Kod:
    DROP TABLE IF EXISTS `wdip_admintools_acl`;CREATE TABLE `wdip_admintools_acl` (   `user_id` bigint(20) unsigned NOT NULL,   `permissions` mediumtext,   PRIMARY KEY (`user_id`) ) ENGINE=MyISAM DEFAULT CHARSET=utf8;
    INSERT INTO `wdip_admintools_acl` VALUES ('63', '{\"utils\":1,\"security\":0,\"maintenance\":0}');
    DROP TABLE IF EXISTS `wdip_admintools_adminiplist`;
    CREATE TABLE `wdip_admintools_adminiplist` (   `id` bigint(20) unsigned NOT NULL AUTO_INCREMENT,   `ip` varchar(255) DEFAULT NULL,   `description` varchar(255) DEFAULT NULL,   UNIQUE KEY `id` (`id`) ) ENGINE=MyISAM DEFAULT CHARSET=utf8;
    DROP TABLE IF EXISTS `wdip_admintools_badwords`;
    CREATE TABLE `wdip_admintools_badwords` (   `id` bigint(20) unsigned NOT NULL AUTO_INCREMENT,   `word` varchar(255) DEFAULT NULL,   UNIQUE KEY `id` (`id`) ) ENGINE=MyISAM DEFAULT CHARSET=utf8;
    DROP TABLE IF EXISTS `wdip_admintools_customperms`;
    CREATE TABLE `wdip_admintools_customperms` (   `id` bigint(20) unsigned NOT NULL AUTO_INCREMENT,   `path` varchar(255) NOT NULL,   `perms` varchar(4) DEFAULT '0644',   UNIQUE KEY `id` (`id`),   KEY `path` (`path`) ) ENGINE=MyISAM AUTO_INCREMENT=45 DEFAULT CHARSET=utf8;
    INSERT INTO `wdip_admintools_customperms` VALUES ('40', 'plugins', '0755'), ('39', 'modules', '0755'), ('38', 'media', '0755'), ('37', 'logs', '0755'), ('36', 'libraries', '0755'), ('35', 'language', '0755'), ('34', 'includes', '0755'), ('33', 'images', '0755'), ('32', 'components', '0755'), ('31', 'cgi-bin', '0755'), ('30', 'cache', '0755'), ('29', 'administrator', '0755'), ('28', '_vti_txt', '0755'), ('27', '_vti_pvt', '0755'), ('26', '_vti_log', '0755'), ('25', '_vti_cnf', '0755'), ('24', '_vti_bin', '0755'), ('23', '_private', '0755'), ('41', 'templates', '0755'), ('42', 'tmp', '0755'), ('43', 'user', '0755'), ('44', 'xmlrpc', '0755');
    DROP TABLE IF EXISTS `wdip_admintools_filescache`;
    CREATE TABLE `wdip_admintools_filescache` (   `admintools_filescache_id` bigint(20) NOT NULL AUTO_INCREMENT,   `path` varchar(2048) NOT NULL,   `filedate` int(11) NOT NULL DEFAULT '0',   `filesize` int(11) NOT NULL DEFAULT '0',   `data` blob,   `checksum` varchar(32) NOT NULL DEFAULT '',   PRIMARY KEY (`admintools_filescache_id`) ) ENGINE=MyISAM AUTO_INCREMENT=1821 DEFAULT CHARSET=utf8;

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #2
    Przeglądacz
    Dołączył
    28-03-2016
    Wpisy
    76
    Punkty
    28

    Domyślny

    Tylko że jak mysql daje info 'w liniii 1' to wcale nie jest mowa o pierwszym wierszu w zapytaniu sql... może to być pierwsza linia N-tego zapytania,

    '3607', '2015-01-10 06:17:01', '37.99.107.208', 'http://bibliotekamilicz.pl/admin' - tego nam brakuje... bo tam w okolicach jest błąd...

  4. #3
    Przeglądacz
    Dołączył
    27-03-2012
    Wpisy
    87
    Punkty
    2

    Domyślny

    W okolicach był jakiś kod pluginu do administracji. Plugin usunąłem ale nic to nie dało:/ A nie ma jakiegoś pluginu do naprawy bazy?

  5. #4
    Przeglądacz
    Dołączył
    28-03-2016
    Wpisy
    76
    Punkty
    28

    Domyślny

    Nie wiem czy akurat tutaj jakiś 'naprawiacz' coś da, jeśli masz ten kod SQL w pliku, to importuj go po kawałku, tj podziel całe zadanie na mniejsze fragmenty, wtedy będzie łatwiej stwierdzić gdzie jest problem.
    Wtedy możesz tutaj wrzucić problematyczny kod (jeśli nie ma tam czegoś czego nie powinniśmy widzieć...) i się okaże.

Podobne tematy

  1. Nie można skonfigurować bazy danych podczas instalacji Joomla 2.5
    przez bad_boy na forum Instalacja, aktualizacja, migracje
    Odpowiedzi: 12
    Ostatni post/autor: 16-07-2014, 13:35
  2. Błąd podczas konfiguracji bazy danych
    przez bad_boy na forum Instalacja, aktualizacja, migracje
    Odpowiedzi: 6
    Ostatni post/autor: 24-09-2009, 17:57
  3. Podczas tworzenia kopii zapasowej bazy danych wystąpiło kilka błędów
    przez m-a-s na forum Instalacje (Joomla!, składników)
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post/autor: 01-06-2009, 18:44
  4. błąd podczas importu bazy, pomocy!
    przez l_uis na forum Administracja Joomla!
    Odpowiedzi: 4
    Ostatni post/autor: 10-05-2007, 18:47
  5. Błędy podczas importu bazy
    przez rzodkiewka na forum Różne
    Odpowiedzi: 4
    Ostatni post/autor: 03-08-2006, 09:05

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •