Panel admina: czas przechowywania - bez wartości/ Czas sesji *- bez wartości
Wyniki 1 do 6 z 6

Temat: Panel admina: czas przechowywania - bez wartości/ Czas sesji *- bez wartości

  1. #1
    Debiutant
    Dołączył
    26-08-2015
    Wpisy
    3
    Punkty
    2

    Joomla! 3.5 Panel admina: czas przechowywania - bez wartości/ Czas sesji *- bez wartości

    Witam,

    Prośba o pomoc w sprawie sesji. Pracuje przy Joomla! 3.5.1.
    Dziś zauważyłem że panelu admina ( Zaplecze - Konfiguracja globalna) 2 pola nie pozwalają się zapisać.

    http://snpy.in/oi2lkG

    Czas przechowywania - bez wartości/ Czas sesji *- bez wartości.
    Configuration.php wygląda jak w załączniku.

    Czy wiecie w jaki sposób z tym fantem można sobie poradzić?

    RagnarZaplecze - Konfiguracja globalna.pngconfiguration.php.jpg

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #2
    Senior zwiastun awatar
    Dołączył
    20-09-2005
    Wpisy
    27 291
    Punkty
    1133

    Domyślny

    Zmieniałeś coś bezpośrednio (ręcznie) w pliku konfiguracyjnym? Czas buforowania masz ustawiony na 20 minut?
    A czy w ogóle daje się coś zmienić w konfiguracji?
    Korzystaj i ciesz się!
    ===============
    Zwiastun
    Biblioteka Elektronicznej Dokumentacji Joomla!

  4. #3
    Debiutant
    Dołączył
    26-08-2015
    Wpisy
    3
    Punkty
    2

    Domyślny

    Z poziomu panelu nie da się.
    http://snpy.in/I8FJtc

    Korzystam z Coda - taka aplikacja co łączy się z serwerem i widzę że mogę zmienić na sztywno.

  5. #4
    Senior zwiastun awatar
    Dołączył
    20-09-2005
    Wpisy
    27 291
    Punkty
    1133

    Domyślny

    Trudno coś poradzić. Ja zacząłbym od aktualizacji serwisu do 3.6.0, ale najpewniej robiłbym ją na kopii lokalnej, spodziewając się problemów.
    Można też spróbować "aktualizacji" do wersji 3.5.1. W cudzysłowie, bo nie tyle chodzi o aktualizację, co ponowne przesłanie plików rdzenia Joomla. Nadpisanie plików może rozwiązać problem.
    Korzystaj i ciesz się!
    ===============
    Zwiastun
    Biblioteka Elektronicznej Dokumentacji Joomla!

  6. #5
    Debiutant
    Dołączył
    26-08-2015
    Wpisy
    3
    Punkty
    2

    Domyślny

    Korzystam z Akeeba. Zrobie kopie i spróbuje zaktualizowac do 3.6.0.

    Pisząc aby przesłać ponownie wszystkie pliki 3.5.1 myślisz że zawartość zostanie niektnięta?

    Dziękuję i pozdrawiam
    Ragnar

  7. #6
    Senior zwiastun awatar
    Dołączył
    20-09-2005
    Wpisy
    27 291
    Punkty
    1133

    Domyślny

    tak, aktualizacja czy nadpisanie plików nie powoduje zmian w zawartości
    Korzystaj i ciesz się!
    ===============
    Zwiastun
    Biblioteka Elektronicznej Dokumentacji Joomla!

Podobne tematy

  1. Fabrik - niedozwolona wartość w liście wyboru (wykluczenie jednej wartości)
    przez max-301 na forum Rozszerzenia - problemy z obsługą, zarządzaniem
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post/autor: 13-02-2013, 13:56
  2. grafika w zależności od wartości pola radio
    przez kmpl na forum Administracja - ogólnie
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post/autor: 10-08-2012, 23:26
  3. Odpowiedzi: 0
    Ostatni post/autor: 25-08-2009, 09:22
  4. Pobieranie wartości wysokości modułu
    przez Mithal na forum Szablony graficzne
    Odpowiedzi: 4
    Ostatni post/autor: 28-07-2007, 13:25
  5. Wyczytanie wartości z sesji
    przez MacKuz na forum Programowanie pod Joomla!
    Odpowiedzi: 8
    Ostatni post/autor: 20-06-2006, 12:50

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •