Strony przestały sie wyświetlać.
Wyniki 1 do 6 z 6

Temat: Strony przestały sie wyświetlać.

  1. #1
    Debiutant
    Dołączył
    26-05-2011
    Wpisy
    6
    Punkty
    10

    Joomla! 1.5 Strony przestały sie wyświetlać.

    Witajcie.
    Na początek naświetlę sprawę. Hosting na home.pl, cztery stronki postawione już dawno na Joomla 1.5.23 - tak wiem staroć i powinno być zaktualizowane ale działało więc nie ruszałem.
    Dwie z tych stron regularnie są uzupełniane o treści - i nic więcej na nich nie jest robione. No i tak jeszcze w poniedziałek jedną aktualizowałem, sprawdziłem chodzi ok. Druga była aktualizowana w niedziele.
    Dziś, środa, materiał na pierwszą chce wrzucić, panel otworzył się normalnie dane wgrane i sprawdzam a tu strony brak tylko taki komunikat:

    Parse error: syntax error, unexpected T_LNUMBER, expecting T_VARIABLE or '$' in /wronowy/templates/wronowy5/index.php on line 35

    I druga aktualizowana strona to samo, nie chodzi i podobny komunikat tylko do jej templates się odwołuje.
    Dwie pozostałe bardzo dawno nie aktualizowane wyświetlają się bez problemu.
    Czytam wiec o aktualizacjach i już wiem że z 1.5.23 najpierw do 1.5.26 a potem do 2.5 - może tyle starczy.
    Lecz czy można jakoś "uleczyć" te strony inaczej? Od razu wyjaśniam nic z szablonami nie było robione. Zmiana szablonu nic nie daje dalej tan sam komunikat tylko odwołanie do innego szablonu jest.
    Wszelkie sugestie mile widziane.

    Pozdrawiam
    Błażej.

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #2
    Senior zwiastun awatar
    Dołączył
    20-09-2005
    Wpisy
    27 291
    Punkty
    1133

    Domyślny

    Gdybyś nawet jeszcze umieścił całą stronę takich informacji wedle Twojej wiedzy, to i tak byłyby one na nic.
    Po pierwsze, trzeba strony uaktualnić do ostatniego 1.5 (czyli 1.5.26 ze wszystkimi ogłoszonymi później przez społeczność poprawkami - są na githubie)
    Po drugie, trzeba sprawdzić, czy nie zostały zhakowane, zawirusowane, naruszone, uszkodzone - zwał sobie jak chciał - terminy nie mają znaczenie, znaczenie ma fakt, że na 99,999% strony zostały skutecznie zaatakowane przez jakiegoś automatycznego bandziorka.
    Po trzecie, trzeba "wyleczyć" uszkodzenia.
    Po czwarte, ewentualnie migrować do aktualnej wersji Joomla.
    Po piąte, zabezpieczyć przed atakami, jak się tylko da.

    Inna, prosta metoda: zlecić specjaliście. Koszt od 50 zł u hochsztaplera po 2-4 tysiące u profesjonalisty.
    Jeśli szukasz jakiegoś cudownego leku, popytaj u znachorów. Na pewno coś za odpowiednią dopłatą doradza, a nawet się zadeklarują, że poczynią odpowiednie czary mary.
    Korzystaj i ciesz się!
    ===============
    Zwiastun
    Biblioteka Elektronicznej Dokumentacji Joomla!

  4. #3
    Debiutant
    Dołączył
    26-05-2011
    Wpisy
    6
    Punkty
    10

    Domyślny

    Ok, słowa krytyki przyjmuję. Czasem warto zapytać niż popsuć i potem pytać.
    Ale jeżeli już mówić o aktualizacji to co kolega sugeruje aktualizować teraz jak są uszkodzone i potem szukać uszkodzenia czy w pierwszej kolejności starać się naprawić w wersji 1.5.23 a potem aktualizować?

    I zdecydowanie o czary mary mi nie chodzi
    Błażej.

  5. #4
    Senior zwiastun awatar
    Dołączył
    20-09-2005
    Wpisy
    27 291
    Punkty
    1133

    Domyślny

    a to już nie ma zbytniego znaczenia, co zrobisz najpierw.
    Tu masz ostatniego Joomla 1.5 ze wszystkimi łatkami
    https://github.com/PhilETaylor/Joomla1.5.999
    Korzystaj i ciesz się!
    ===============
    Zwiastun
    Biblioteka Elektronicznej Dokumentacji Joomla!

  6. #5
    Debiutant
    Dołączył
    26-05-2011
    Wpisy
    6
    Punkty
    10

    Domyślny

    DZiekuję - będę walczył

  7. #6
    Senior Gall Anonim awatar
    Dołączył
    19-10-2010
    Wpisy
    6 943
    Punkty
    447

    Domyślny

    Cytat Wysłane przez zwiastun Zobacz wiadomość
    Tu masz ostatniego Joomla 1.5 ze wszystkimi łatkami
    https://github.com/PhilETaylor/Joomla1.5.999
    :-) :-)

Podobne tematy

  1. Przestały wyświetlać się podkategorie
    przez lukask10 na forum Szablony, formatowanie wyglądu
    Odpowiedzi: 6
    Ostatni post/autor: 21-01-2013, 23:36
  2. Przestała mi się wyświetlać strona
    przez slavvek na forum Pomysły, sugestie, propozycje, oczekiwania
    Odpowiedzi: 7
    Ostatni post/autor: 27-12-2009, 13:54
  3. Strona przestała wyświetlać się poprawnie
    przez maxym na forum Administracja - ogólne
    Odpowiedzi: 6
    Ostatni post/autor: 07-04-2009, 13:49
  4. Dlczego strona przestała wyświetlać się w IE???
    przez marekbroclawik na forum Pomysły, sugestie, propozycje, oczekiwania
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post/autor: 29-01-2009, 13:18
  5. Przestała wyświetlać się strona sklepu
    przez Voldo77 na forum VirtueMart
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post/autor: 05-07-2007, 07:47

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •