Wyniki 1 do 10 z 10

Temat: Poważna awaria na witrynie oraz w panelu administratora w zapleczu

  1. #1
    Nowicjusz Stantor awatar
    Dołączył
    18-05-2014
    Skąd
    Warszawa
    Wpisy
    23
    Punkty
    2

    Joomla! 2.5 Poważna awaria na witrynie oraz w panelu administratora w zapleczu

    Dotychczas pracowałem na Joomli 2.5.28. zdecydowałem się dokonać aktualizacji do 3++ i niestety na stronie pojawiła się jakaś rakieta i esyfloresy. Chciałem powrócić do wersji 2.5. iokazało się, że dostęp do panelu administratora jest niemożliwy. CO ROBIĆ. PROSZĘ O POMOC. dodam, że nie jestem jeszcze orłem w posługiwaniu się Joomlą.
    Attached Images Attached Images
    Ostanio edytowane przez Stantor : 17-09-2016 11:25 Powód: Wprowadzenie zrzutów

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #2
    Wyjadacz
    Dołączył
    02-03-2009
    Skąd
    Poznań
    Wpisy
    771
    Punkty
    100

    Domyślny

    Cytat Wysłane przez Stantor Zobacz wiadomość
    dostęp do panelu administratora jest niemożliwy
    Zgłoś się do hostingu o przywrócenie dostępu.
    Skoro masz kopię, to przeprowadź aktualizację w JAMP.
    25 marca odbyło się drugie spotkanie JUG Poznań. Już przygotowujemy się do następnego na jesieni.
    Przyłącz się jeśli masz chęć porozmawiać o Joomla! i nie daleko Ci do Poznania, szczegóły na:
    http://jug-poznan.joomla.pl/ - strona JUG Poznań
    https://www.facebook.com/JUGpoznanski/ - JUG-Poznań na FB
    Klikając "Pomógł - daj punkt" poniżej, motywujesz mnie do dalszej pomocy użytkownikom forum.

  4. #3
    Nowicjusz Stantor awatar
    Dołączył
    18-05-2014
    Skąd
    Warszawa
    Wpisy
    23
    Punkty
    2

    Domyślny

    Kiedyś bawiłem się w JAMP-e do joomli 1.6 i przyznam, że chyba trochę zapomniałem. Jeśli chodzi o kopię to robiłem w panelu administratora i nie mam pojęcia jak się dobrać do niego i do kopi. Zapisałem sobie Waszą stronę- ciekawa.

  5. #4
    Wyjadacz
    Dołączył
    02-03-2009
    Skąd
    Poznań
    Wpisy
    771
    Punkty
    100

    Domyślny

    Żebyśmy się dobrze zrozumieli, pisząc panel administratora masz na myśli zaplecze joomla?
    Czy masz dostęp do panelu konta hostingowego (konta na serwerze, na którym jest joomla)?
    Czy masz dostęp do ftp?
    Jak robiłeś kopię?
    25 marca odbyło się drugie spotkanie JUG Poznań. Już przygotowujemy się do następnego na jesieni.
    Przyłącz się jeśli masz chęć porozmawiać o Joomla! i nie daleko Ci do Poznania, szczegóły na:
    http://jug-poznan.joomla.pl/ - strona JUG Poznań
    https://www.facebook.com/JUGpoznanski/ - JUG-Poznań na FB
    Klikając "Pomógł - daj punkt" poniżej, motywujesz mnie do dalszej pomocy użytkownikom forum.

  6. #5
    Nowicjusz Stantor awatar
    Dołączył
    18-05-2014
    Skąd
    Warszawa
    Wpisy
    23
    Punkty
    2

    Domyślny

    Tak chodzi o zaplecze Joomla. Wchodząc przez ftp przy logowaniu podaje mi błąd 505. Kopię robiłem w zapleczu joomla "Akeeba backup". Co do JAMP zapomniałem jak się w nim poruszać. Dopiero od niedawna zajmuje się stroną i jak wspomniałem w 1 poście nie jestem orłem. Na PW podam Ci dodatkowe namiary.

  7. #6
    Wyjadacz
    Dołączył
    02-03-2009
    Skąd
    Poznań
    Wpisy
    771
    Punkty
    100

    Domyślny

    Bez dostępu do serwera tego nie naprawisz, dlatego (jak pisałem wcześniej) skontaktuj się z hostingiem lub z osobą, która udostępniła Ci miejsce na serwerze, o przywrócenie dostępu.
    25 marca odbyło się drugie spotkanie JUG Poznań. Już przygotowujemy się do następnego na jesieni.
    Przyłącz się jeśli masz chęć porozmawiać o Joomla! i nie daleko Ci do Poznania, szczegóły na:
    http://jug-poznan.joomla.pl/ - strona JUG Poznań
    https://www.facebook.com/JUGpoznanski/ - JUG-Poznań na FB
    Klikając "Pomógł - daj punkt" poniżej, motywujesz mnie do dalszej pomocy użytkownikom forum.

  8. #7
    Nowicjusz Stantor awatar
    Dołączył
    18-05-2014
    Skąd
    Warszawa
    Wpisy
    23
    Punkty
    2

    Domyślny

    No tak! trzeba czekać do poniedziałku, NETMARK nie pracuje w weekendy. Dziękuję za odpowiedzi i sugestie.

  9. #8
    Wyga alex51 awatar
    Dołączył
    16-01-2007
    Skąd
    Kamień Pomorski
    Wpisy
    3 350
    Punkty
    479

    Domyślny

    Cytat Wysłane przez Stantor Zobacz wiadomość
    Dotychczas pracowałem na Joomli 2.5.28. zdecydowałem się dokonać aktualizacji do 3++ i niestety na stronie pojawiła się jakaś rakieta i esyfloresy
    Obrazek z rakietą sugeruje mi Gantry Framework i tu być może jest przyczyna problemu. Nie odpowiedziałeś na część pytania @komodore w sprawie pełnego dostępu do konta hostingowego. Do przeprowadzenia próby odzyskania strony w środowisku lokalnym może wystarczyć sam dostęp do bazy danych, czy do phpMyAdmina. Takie informacje powinieneś mieć udostępnione przez hosting w momencie zakładania konta. Jeśli zechcesz udostępnić mi na PW dostęp do bazy danych, to mogę spróbować pomóc.
    Wiem, że niewiele wiem, ale jeśli to co wiem było Ci pomocne,
    to skorzystaj z tego:

  10. #9
    Nowicjusz Stantor awatar
    Dołączył
    18-05-2014
    Skąd
    Warszawa
    Wpisy
    23
    Punkty
    2

    Domyślny

    OK! Prześlę.

  11. #10
    Wyga alex51 awatar
    Dołączył
    16-01-2007
    Skąd
    Kamień Pomorski
    Wpisy
    3 350
    Punkty
    479

    Domyślny

    Pomogę w odtworzeniu strony.
    Wiem, że niewiele wiem, ale jeśli to co wiem było Ci pomocne,
    to skorzystaj z tego:

Podobne tematy

  1. brak artykułów w witrynie... oraz multisite...
    przez rzodkiewka na forum Administracja Joomla!
    Odpowiedzi: 4
    Ostatni post/autor: 30-10-2013, 01:25
  2. błąd 404 na zapleczu i w witrynie, Joomla 2.5.6 na home.pl
    przez brytfanna na forum Administracja - ogólnie
    Odpowiedzi: 9
    Ostatni post/autor: 05-07-2012, 11:12
  3. AWARIA MODUŁÓW - brak tzawartości w panelu
    przez HEALCOM na forum Administracja - ogólne
    Odpowiedzi: 10
    Ostatni post/autor: 31-07-2010, 20:35
  4. Dużo kropek na witrynie i na zapleczu admina
    przez elkamel na forum Tłumaczenia
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post/autor: 21-02-2010, 19:16
  5. Nie wszedzie polskie znaki na zapleczu administratora.
    przez Joomla!maniak na forum Administracja Joomla!
    Odpowiedzi: 18
    Ostatni post/autor: 29-01-2008, 11:45

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •