Wyniki 1 do 8 z 8

Temat: Migracja z 1.5.26 do 3.6.2 problem z jupgrade

  1. #1
    Nowicjusz
    Dołączył
    06-01-2008
    Wpisy
    29
    Punkty
    10

    Joomla! 1.5 Migracja z 1.5.26 do 3.6.2 problem z jupgrade

    Proszę o pomoc w kwestii migracji Joomla 1.5.26 do 3.6.2.
    Zainstalowałem czystą kompilację 3.6.2. i do niej wgrałem jUpgradePro Version 3.3.0
    Tu nie ma problemów.
    Dokonałem konfiguracji i uruchomiłem skrypt.

    Migracja się rozpoczęła, ale skopiowały mi się tylko dane użytkowników ze starej strony.
    Nie mam kategorii ani artykułów.
    Ktoś wie gdzie leży przyczyna?

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #2
    Senior zwiastun awatar
    Dołączył
    20-09-2005
    Wpisy
    26 778
    Punkty
    1093

    Domyślny

    Skonfigurowałeś JUpgrade?

  4. #3
    Nowicjusz
    Dołączył
    06-01-2008
    Wpisy
    29
    Punkty
    10

    Domyślny

    Pytanie co masz na myśli pytając czy skonfigurowałem jUpgrade?
    Doszło do połączenia i częściowej synchronizacji, zatem sądzę, że skonfigurowałem.
    Pobawiłem się jeszcze trochę w ustawieniach "Skips" i zaznaczyłem kilka opcji (wykaz poniżej).
    To częściowo pomogło, bo pociągnęło tym razem użytkowników, artykuły i kategorie.
    Nie mam jednak żadnego menu.

    Stan obecny po części mnie zadowala. Najważniejsze jest,
    ale skoro jest możliwość pociągnięcia jeszcze MENU to po co wszystko odtwarzać ręcznie :-)

    Dedukuje, że jUpgrade sprawdza w nowej instalacji czy coś jest, jeśli jest to nie ciągnie i przerywa prace.
    Pytanie co sprawdza i w jakiej kolejności.
    przypominam, że zainstalowałem go na czystą świeżą instalację, zatem wszystko powinno być OK.

    Ustawienia pomijania:
    Skip users
    Tak Nie

    Skip categories
    Tak Nie

    Skip contents
    Tak Nie

    Skip contents frontpage
    Tak Nie

    Skip menus
    Tak Nie

    Skip menus types
    Tak Nie

    Skip modules
    Tak Nie

    Skip modules menus
    Tak Nie

    Skip banners
    Tak Nie

    Skip banners clients
    Tak Nie

    Skip banners tracks
    Tak Nie

    Skip contacts
    Tak Nie

    Skip newsfeeds
    Tak Nie

    Skip weblinks
    Tak Nie

  5. #4
    Nowicjusz
    Dołączył
    06-01-2008
    Wpisy
    29
    Punkty
    10

    Domyślny

    Wyczyściłem wszystko w Joomla 3.6.2. i ponowiłem proces migracji.
    No i tym razem pociągnęło znów tylko użytkowników :-)
    Nie mam zatem ponownie ani artykułów, ani kategorii ani menu :-)

    Coś na pewno przeoczyłem ale co?
    Ma ktoś pomysł?

  6. #5
    Nowicjusz
    Dołączył
    06-01-2008
    Wpisy
    29
    Punkty
    10

    Domyślny

    Po włączeniu debugowania dostałem komunikat

    "[STEP categories]

    {"id":"82","name":"categories","title":"Categories ","class":"JUpgradeproCategories","tbl_key":"id"," source":"categories","destination":"categories","c id":"0","status":"1","total":"18","start":"0","sto p":"17","laststep":"sections","chunk":"100","first ":"1","old_ver":"1.5","_table":"#__jupgradepro_ste ps","debug":"{{{5}}}"}

    ==========
    [ROW]

    Inna kategoria w tej kategorii ma taki sam alias."

    I jak ja mam to rozumieć, że "Inna kategoria w tej kategorii ma taki sam alias"?

  7. #6
    Przeglądacz
    Dołączył
    01-03-2012
    Wpisy
    63
    Punkty
    4

    Domyślny

    Alias jest alternatywną nazwą danej kategorii, artykułu. Zauważ, że kiedy tworzysz nowe kategorie lub artykuły czy inne rzeczy i je zapisujesz, aliasy są domyślnie tworzone z nazwy. Cały urok polega na tym, że możesz użyć danej nazwy artykułu, kategorii dowolną ilość razy, pod warunkiem, że za każdym razem alias będzie inny - np. artykuł Wakacje i aliasy: wakacje-2015, wakacje-2016.
    O ile dobrze pamiętam, Joomla 1.5 miała jeszcze coś takiego jak sekcje i kategorie. Sprawdź czy Sekcja i Kategoria nie ma takich samych aliasów i czy to nie jest problemem.

  8. #7
    Nowicjusz
    Dołączył
    06-01-2008
    Wpisy
    29
    Punkty
    10

    Domyślny

    Wiem co to jest alias :-)
    Ale jak w nowej instalacji Joomla mogą być jakieś aliasy?
    Sprawdziłem też wszystkie sekcje i kategorie w starej kompilacji Joomla - nie ma dwóch takich samych aliasów ...

    Dlatego napisałem, że nie wiem jak to rozumieć.
    Hmmm, ewidentnie jest coś zrąbane.

  9. #8
    Wyjadacz komodore awatar
    Dołączył
    02-03-2009
    Skąd
    Poznań
    Wpisy
    800
    Punkty
    104

    Domyślny

    Jupgrade tworzy w bazie swoje tabele na potrzeby migracji i to tam wykrywa konflikt. Wyszukaj jupgrade w wyszukiwarce forum. Poczytaj trochę o narzędziu zanim go użyjesz.

    Wysłane z mojego SM-G357FZ przy użyciu Tapatalka
    Przyłącz się jeśli masz chęć posłuchać lub porozmawiać o Joomla! i niedaleko Ci do Poznania.

    Najbliższe spotkanie odbędzie się we wtorek 14.11.2017 o godz 18:00. Szczegóły na:

    Klikając "Pomógł - daj punkt" poniżej, motywujesz mnie do dalszej pomocy użytkownikom forum.

Podobne tematy

  1. Migracja z 1.5.26 do 2.5 - jUpgrade - Migration undefined
    przez krzy_s na forum Instalacja, aktualizacja, migracje
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post/autor: 23-07-2014, 07:50
  2. migracja z 1.5.26 do 2.5 nie reaguje jupgrade
    przez Rafal111 na forum Instalacja, aktualizacja, migracje
    Odpowiedzi: 9
    Ostatni post/autor: 27-12-2013, 20:45
  3. migracja z 1.5.26 do 2.5 nie reaguje jupgrade
    przez Rafal111 na forum Instalacja, aktualizacja, migracje
    Odpowiedzi: 7
    Ostatni post/autor: 13-12-2013, 11:17
  4. Problem z migracją 1.5.25 na 1.7 Jupgrade
    przez boneksl na forum Instalacja, aktualizacja, migracje
    Odpowiedzi: 11
    Ostatni post/autor: 30-03-2012, 18:44
  5. Migracja 1.5-->1.6 przez jUpgrade 1.1.1 - jest problem
    przez BogdanH na forum Instalacja, aktualizacja, migracje
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post/autor: 14-07-2011, 12:33

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •