Zmiana szerokości strony szablon joomla 3x
Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Wyniki 1 do 10 z 13

Temat: Zmiana szerokości strony szablon joomla 3x

  1. #1
    Debiutant
    Dołączył
    03-07-2015
    Wpisy
    7
    Punkty
    4

    Joomla! 3.x Zmiana szerokości strony szablon joomla 3x

    Witam. Jestem tu nowy, więc witam wszystkich
    Mój problem tkwi w szerokości strony. Jest, zupełnie niepotrzebny, dodatkowy suwak dolny i puste tło po prawej stronie,
    Czy ktoś jest w stanie mi powiedzieć, gdzie zmienić parametry.
    Podobnie jest na urządzeniach mobilnych na niektórych przeglądarkach np. na win 10 mobile w eksplorerze, a na aplikacji google jest ok.
    Proszę o pomoc. Szablon jest załadowany na stronie www.ssp4.ilawa.pl

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #2
    Senior zwiastun awatar
    Dołączył
    20-09-2005
    Wpisy
    27 291
    Punkty
    1133

    Domyślny

    Czy naprawdę nie prościej skorzystać z dobrych dedykowanych rozwiązań graficznych niż tworzyć samemu rzeczy które ani uroku w sobie nie mają żadnego, ani nie funkcjonują, jak się należy, ani nie są zgodne z wymogami prawnymi.
    Obejrzyj sobie na http://demo.dostepny.joomla.pl wzorcowe projekty stron szkół
    Korzystaj i ciesz się!
    ===============
    Zwiastun
    Biblioteka Elektronicznej Dokumentacji Joomla!

  4. #3
    Debiutant
    Dołączył
    03-07-2015
    Wpisy
    7
    Punkty
    4

    Joomla! 3.x

    Witam.
    Nie pytałem się, czy ma ktoś lepszy szablon. Pytałem, czy jest ktoś w stanie wskazać mi gdzie mogę zmienić parametry. Natomiast o gustach się nie dyskutuje.
    Pozdrawiam

  5. #4
    Senior zwiastun awatar
    Dołączył
    20-09-2005
    Wpisy
    27 291
    Punkty
    1133

    Domyślny

    Po tak niewątpliwie miłej reakcji masz niewątpliwą szansę na uzyskanie rzeczowej porady.
    Moja jest nadal taka sama: poszukaj szablonu, który
    a) będzie profesjonalny (Ten, niestety, nie jest. I nie jest to kwestia gustu.).
    b) będzie działać dobrze na różnych urządzeniach.
    Proponuję się również trochę dokształcić, bo wydawcy stron instytucji publicznych są zobowiązane prawem do stosowania pewnych standardów..
    Korzystaj i ciesz się!
    ===============
    Zwiastun
    Biblioteka Elektronicznej Dokumentacji Joomla!

  6. #5
    Debiutant
    Dołączył
    03-07-2015
    Wpisy
    7
    Punkty
    4

    Domyślny

    Dziękuję, za Pański czas.
    Dokształcam się i kształcę.
    To ciągły proces.
    Kto pyta, nie błądzi.

  7. #6
    Senior zwiastun awatar
    Dołączył
    20-09-2005
    Wpisy
    27 291
    Punkty
    1133

    Domyślny


    Mój problem tkwi w szerokości strony. Jest, zupełnie niepotrzebny, dodatkowy suwak dolny i puste tło po prawej stronie,
    To jest zupełnie niejasne, nawet gdyby ktoś Ci chciał pomóc. Nie wiadomo zupełnie, o co Ci chodzi.
    Korzystaj i ciesz się!
    ===============
    Zwiastun
    Biblioteka Elektronicznej Dokumentacji Joomla!

  8. #7
    Debiutant
    Dołączył
    03-07-2015
    Wpisy
    7
    Punkty
    4

    Domyślny Szczególy w załączniku

    Jest to nikomu niepotrzebne tło po prawej stronie, gdy przesunie się w prawą stronę poziomy (dolny) suwak.
    Domyślam się, że to jest kwestia ustawienia prawego marginesu ..., ale mogę być w błędzie
    Attached Images Attached Images

  9. #8
    Senior zwiastun awatar
    Dołączył
    20-09-2005
    Wpisy
    27 291
    Punkty
    1133

    Domyślny

    Szablon ma stałą szerokość, a Ty wstawiłeś slajder, który ignoruje układ strony, jest wyświetlany na cała szerokość ekranu. A ponieważ się nie mieści, to powoduje utworzenie dolnego paska przewijania, itd. Krótko mówiąc - konsekwencja złego szablonu i niestosowania się do założeń tego szablonu.
    Korzystaj i ciesz się!
    ===============
    Zwiastun
    Biblioteka Elektronicznej Dokumentacji Joomla!

  10. #9
    Wyga alex51 awatar
    Dołączył
    16-01-2007
    Skąd
    Kamień Pomorski
    Wpisy
    3 359
    Punkty
    481

    Domyślny

    Cytat Wysłane przez sebador Zobacz wiadomość
    ... Natomiast o gustach się nie dyskutuje...
    Obawiam się, kolego @Sebador, że nie zrozumiałeś intencji @Zwiastuna. Nikt z Tobą nie dyskutuje o gustach, tylko wskazano Ci na konieczność budowy strony szkolnej zgodnej z obowiązującym prawem. Skoro upierasz się na korzystaniu z przestarzałego szablonu (2013r.), niespełniającego obowiązujących wymogów dostępności, to współczuję dyrekcji szkoły i osobom, które muszą korzystać z Waszej strony. Jeśli mimo to nadal nie zmienisz swojego podejścia, to sprawdź ostylowanie pozycji menu strony, bo tam być może znajduje się przyczyna opisanego przez Ciebie problemu. Natomiast naszym zdaniem przyczynę tą należy usunąć bezwzględnie zmianą szablonu na spełniający standard WCAG 2.0.
    Wiem, że niewiele wiem, ale jeśli to co wiem było Ci pomocne,
    to skorzystaj z tego:

  11. #10
    Debiutant
    Dołączył
    03-07-2015
    Wpisy
    7
    Punkty
    4

    Domyślny

    Dziękuję Panu @alex51.
    Szukam czegoś zupełnie za free. Szkoła nie ma kasy na dodatkowe koszty.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Podobne tematy

  1. Zmiana szerokości strony w szablonie protostar.
    przez OphisR na forum Szablony, formatowanie wyglądu
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post/autor: 24-10-2017, 20:42
  2. Rozciąganie menu do szerokości strony Joomla 2.5
    przez m3a2r1 na forum Administracja - ogólnie
    Odpowiedzi: 12
    Ostatni post/autor: 17-07-2015, 18:04
  3. Cały szablon o szerokości 960x
    przez tworas na forum Szablony, wygląd, formatowanie
    Odpowiedzi: 5
    Ostatni post/autor: 28-06-2011, 16:02
  4. Jak zmienić szerokość tekstu tak aby był na całej szerokości strony ??
    przez czupryn na forum Szablony, wygląd, formatowanie
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post/autor: 24-04-2011, 18:06
  5. zmiana szerokości kolumny w zależności od istnienia innych
    przez peyto na forum Szablony graficzne
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post/autor: 27-02-2009, 22:45

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •