EF4 Framework i dostępne szablony
Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Wyniki 1 do 10 z 15

Temat: EF4 Framework i dostępne szablony

  1. #1
    Nowicjusz
    Dołączył
    03-05-2009
    Wpisy
    12
    Punkty
    10

    Joomla! 3.6 EF4 Framework i dostępne szablony

    Witajcie.
    Poszukuję osób które korzystają z EF4 Framework i używają dostępnych szablonów ze strony http://dostepny.joomla.pl/

    Mam problem z tymi szablonami i nie mogę sobie dać rady z uzyskaniem pożądanego efektu. EF4 zainstalowałem z instalacją szablonów również nie było problemu, ale niestety nie wyglądają one jak powinny.

    Będę wdzięczny za pomoc.

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #2
    Senior zwiastun awatar
    Dołączył
    20-09-2005
    Wpisy
    27 297
    Punkty
    1135

    Domyślny

    Na czym polega problem?
    Korzystaj i ciesz się!
    ===============
    Zwiastun
    Biblioteka Elektronicznej Dokumentacji Joomla!

  4. #3
    Nowicjusz
    Dołączył
    03-05-2009
    Wpisy
    12
    Punkty
    10

    Domyślny

    Krótko mówiąc nie mogę uzyskać kolorystyki w menu jak również w nagłówkach modułów zainstalowanych ze strony http://dostepny.joomla.pl/zasoby/pob...stepnych-stron

  5. #4
    Senior zwiastun awatar
    Dołączył
    20-09-2005
    Wpisy
    27 297
    Punkty
    1135

    Domyślny

    Na tak przedstawiony problem wiele nie jestem w stanie pomóc
    Ogólnie rzecz biorąc - pobierz pakiet startowy z szablonem dobranym do typu serwisu (np. do JSzkoła albo v1, albo v2, zależnie od tego, czy chcesz zastosować szablon z zestawu oznaczonego jako v1 lub v2 (z przeznaczonych dla szkoły). Odszukaj interesujące cię modułu i przyjrzyj się ich konfiguracji (zastosowanym przyrostkom klas CSS).
    Jeśli chcesz precyzyjniejszej odpowiedzi, napisz, o jaki szablon dokładnie chodzi.
    Korzystaj i ciesz się!
    ===============
    Zwiastun
    Biblioteka Elektronicznej Dokumentacji Joomla!

  6. #5
    Nowicjusz
    Dołączył
    03-05-2009
    Wpisy
    12
    Punkty
    10

    Domyślny

    Ok, to może po kolei. Miałem zainstalowaną Joomlę w wersji starszej - 1.5.26 zrobiłem migrację do 3.5.1. Zainstalowałem EF4 Joomla-Monster Framework oraz do szablon jOPS - niebieski v1. Menu mam ustawione w pozycji left-column ale niestety nie mogę tam kolorów ustawić, kolor tła zmieniam bez problemu jak i np. kolor Top-Bar ...

  7. #6
    Bywalec
    Dołączył
    13-06-2014
    Skąd
    Nowa Ruda
    Wpisy
    213
    Punkty
    45

    Domyślny

    Ja ten szablon instalowałem jakiś czas temu na swojej stronie. Najlepiej jak dasz linka i powiesz co dokładnie chcesz zmienić to coś poradzimy.

  8. #7
    Nowicjusz
    Dołączył
    03-05-2009
    Wpisy
    12
    Punkty
    10

    Domyślny

    Stronka z którą się męczę http://www.ops-wloszczowa.pl/jupgrade/
    Będę wdzięczny za pomoc.

  9. #8
    Nowicjusz
    Dołączył
    03-05-2009
    Wpisy
    12
    Punkty
    10

    Domyślny

    Oczywiście w pośpiechu nie napisałem o co chodzi. Chcę zmienić kolorystykę coś na wzór strony http://dostepny.joomla.pl/warsztat tak żeby menu miało ciemniejsze tło i nagłówki modułów odróżnić innym kolorem.

  10. #9
    Bywalec
    Dołączył
    13-06-2014
    Skąd
    Nowa Ruda
    Wpisy
    213
    Punkty
    45

    Domyślny

    A nie możesz np zainstalować quickstarta sobie na lokalu i sprawdzić, który moduł jest odpowiedzialny za dane menu i tak samo skonfigurować u siebie ?

  11. #10
    Nowicjusz
    Dołączył
    03-05-2009
    Wpisy
    12
    Punkty
    10

    Domyślny

    Masz na myśli instalację startera ze strony Kuźnia Dostępnych Stron? Jeśli tak to pokusiłem się o czystą instalacje nawet nie lokalnie a na nowej bazie na hostingu i w sumie ... albo coś źle robię albo sam nie wiem. Sama instalacja startowa nie zawierała żadnego szablonu, ani żadnych danych, instalowałem szablon i startera dla jops bo taki mnie interesuje, musiałem je doinstalować tak samo jak po migracji do mojej strony. I nadal mam taki sam problem.
    Sprawdziłem sobie startera dla gminy i żeby było ciekawiej tam jest wszystko OK, zaczytuje przykładowe dane.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Podobne tematy

  1. Joomla 3.2 - pobieranie plików dostępne po zalogowaniu
    przez Craft na forum Rozszerzenia - problemy z obsługą, zarządzaniem
    Odpowiedzi: 4
    Ostatni post/autor: 04-02-2014, 16:32
  2. Menu dostępne tylko dla gości
    przez borzywoj na forum Administracja - ogólnie
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post/autor: 21-03-2013, 11:50
  3. Znikły mi dostępne pozycje modułów
    przez ramotny na forum Szablony, wygląd, formatowanie
    Odpowiedzi: 6
    Ostatni post/autor: 09-03-2009, 10:26
  4. Statystyki dostępne dla wszystkich
    przez rejkan83 na forum Administracja składnikami
    Odpowiedzi: 8
    Ostatni post/autor: 29-08-2006, 13:08
  5. artykuły dostępne dla wszystkich
    przez rejkan83 na forum Administracja Joomla!
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post/autor: 13-05-2006, 14:39

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •