Wyniki 1 do 3 z 3

Temat: Brak artykułów oprócz wyróżnionych

  1. #1
    Debiutant
    Dołączył
    20-12-2016
    Wpisy
    3
    Punkty
    2

    Joomla! 1.5 Brak artykułów oprócz wyróżnionych

    Witam,

    Mam dość prostą stronę która do tej pory pracowała pod joomla 1.5.10. Aby iść z duchem czasu zrobiłem upgrade do 1.5.25 a potem migrację do 3.6.5.
    Poszło mniej lub bardziej opornie, jednak od zaplecza widać że artykuły istnieją. Z tym że od frontu nie było nic. Podczas migracji odniosłem wrażenie że coś się przywiesiło (migracja redmigratorem), ale po resecie komputera wszystko zaczęło wyglądać nie najgorzej.
    Artykuły które kiedyś były na stronie startowej ustawiłem jako wyróżnione i już się pojawiają. Za to za nic nie mogę dojść do ładu z innymi pozycjami w menu głównym.
    Samo menu przeniosło się poprawnie, widoczne są wszystkie pozycje, jednak po kliknieciu jakiejkolwiek innej niż Home czyli tej z artykułami ze strony startowej otrzymuję komunikat 404 Kategorii nie znaleziono.
    W głównym menu mam obiekt Władza zdefiniowany w Typ pozycji menu jako pojedynczy artykuł. W polu artykuł wpisane Władza i zapewne wpisane dobrze bowiem jeśli wcisnę klawisz Poprawianie to otwiera mi się właściwy artykuł do edycji, a zatem link poprawny. Jeśli jednak od frontu wybiorę Władza to otrzymuje właśnie 404 Kategorii nie znaleziono.

    W innych pozycjach pojawiających sie w menu wszystko zachowuje się podobine

    Myślę że mam gdzieś jakiś banalny błąd, ale że do chwili obecnej Joomla była mi zasadniczo obca to nie mam pojęcia na czym ten błąd może polegać. Druga możliwości to to że jednak proces migracji przez to zawieszenie się maszyny nie przebiegł poprawnie i mam jakąś sieczkę w bazie.

    podejmie się ktoś pomocy?

    dodam jeszcze że taki URL wygląda np tak mojadomena.pl/test/index.php/wadza oraz jeśli ma to znaczenie na serwerze na którym dokonywałem migracji Joomla znajdowała się w katalogu joomla a na nowym serwerze znajduje się w katalogu test (na serwerze gdzie była migracja strony także nie wyświetlały się właściwie więc to chyba nie ma znaczenia)



    Pozdrawiam
    darek

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #2
    Debiutant
    Dołączył
    20-12-2016
    Wpisy
    3
    Punkty
    2

    Domyślny

    Sam sobie odpowiem, może dla potomności ta wiedza będzie użyteczna. Wyłączenie "Prostych adresów" załatwiło sprawę.

  4. #3
    Wyjadacz souacz awatar
    Dołączył
    30-07-2009
    Skąd
    Poznań
    Wpisy
    714
    Punkty
    77

    Domyślny

    To nie rozwiązanie bo seo Ci siądzie, spróbuj ogarnąć htaccess bo z linka widzę, że nie używasz (mojadomena.pl/test/index.php/wadza), sprawdź w configuration.php czy nie masz podanego na sztywno złego linku, ew. też "przebuduj" menu
    c'est la żizń...

Podobne tematy

  1. Nie wyświetla artykułów wyróżnionych
    przez ArturOpole na forum Administracja - ogólnie
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post/autor: 10-11-2016, 13:44
  2. wyświetlanie wyróżnionych artykułów
    przez Vobo na forum Administracja - ogólnie
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post/autor: 14-05-2013, 13:42
  3. Problem z wyświetlaniem artykułów wyróżnionych
    przez lontano na forum Administracja - ogólne
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post/autor: 21-11-2012, 00:21
  4. Zmiana layoutu artykułów wyróżnionych.
    przez DeMichel na forum Szablony, formatowanie wyglądu
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post/autor: 29-09-2012, 15:33
  5. Klasa artykułów wyróżnionych
    przez Robster na forum Szablony, formatowanie wyglądu
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post/autor: 01-08-2011, 12:19

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •