Wyniki 1 do 9 z 9

Temat: Duże obciążenie joomli

  1. #1
    Przeglądacz
    Dołączył
    10-02-2010
    Wpisy
    38
    Punkty
    10

    Joomla! 3.6 Duże obciążenie joomli

    Witam,Czym sprawdzić co powoduję tak duże obciążenie strony, która działa na joomli mam zainstalowaną najnowszą wersję. Sprawdziłem też dodatki bo nie mam sporo i dalej się muli a czasami nawet się nie wczytuję błąd 503. Tak więc czym sprawdzić i naprawić aby strona działała prawidło ?Pozdrawiam

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #2
    Wiarus mjmartino awatar
    Dołączył
    03-12-2007
    Skąd
    Będzin /k Katowic
    Wpisy
    2 616
    Punkty
    194

    Domyślny

    Prawdopodobnie duże obciążenie wynika z botów lub odwiedzających.
    Wolny hosting na standardowych hdd lub np mała ilość ramu dla skryptów.
    Site building progress ... 35% never end
    ================================
    A może tak zamiast punkt w podzięce paypal

    Blog, Administracja Joomla, Video kursy z poradami Joomla. => https://mjmartino.eu
    Recenzje filmów oraz seriali => https://cobejrzec.pl

  4. #3
    Przeglądacz
    Dołączył
    10-02-2010
    Wpisy
    38
    Punkty
    10

    Domyślny

    No botów raczej nie ma tym bardziej odwiedzających bo nikt o tej stronie jeszcze nie wie ale jest tak jak nikt nie wchodzi to nie ma obciążenia a jak tylko ja wejdę to maksymalnie na serwerze superhost jest moitoring obciążenie cpu i pokazuję skok o 2000% tak jak by jakiś skrypt się odpalał i nie mógł go przemielić co dziwne strona cała się wczyta po 30 sekundach ale chodzenie po niej jest uciążliwe albo pokazuję błąd 503. Postawiłem stronę z gotowego szablonu zakupionego w joomla-monster i wszystko postawiłem z kickstart na początku póki nie wrzucałem treści to było spoko tylko wystarczyło, że zadołowałem z 300 artykułów i z 400mb różnych pdf i obrazów do folderu images to na początku chodziło normalnie ale po jakieś chwili zaczynało wszystko zwalniać. Robiłem to wszystko przed świętami a już w święta tak generowała obciążenie, że superhost zablokowal mi wszystkie strony Dziwna sprawa, że ten sam szablon stosuję już na innej stronie, która działa już ponad 10 miesięcy i też jest na moim serwerze. Pomyślałem, że to może jakiś dodatek ale wszystkie jakie doinstalowałem wyłączyłem i dalej było to samo dalej generowało obciążenie i kuz...wa nie wiem co może jeszcze być?

  5. #4
    Wyga Jola awatar
    Dołączył
    08-01-2008
    Skąd
    Wrocław
    Wpisy
    3 176
    Punkty
    379

    Domyślny

    Po pierwsze nie podałeś adresu strony
    po drugie - informacja: "Sprawdziłem też dodatki bo nie mam sporo" to żadna informacja
    po trzecie czy analizowałeś ładowanie strony za pomocą dostępnych narzędzi np. http://test.watchscript.pl/

  6. #5
    Wiarus mjmartino awatar
    Dołączył
    03-12-2007
    Skąd
    Będzin /k Katowic
    Wpisy
    2 616
    Punkty
    194

    Domyślny

    Również włącz sobie diagnostykę systemu.
    Site building progress ... 35% never end
    ================================
    A może tak zamiast punkt w podzięce paypal

    Blog, Administracja Joomla, Video kursy z poradami Joomla. => https://mjmartino.eu
    Recenzje filmów oraz seriali => https://cobejrzec.pl

  7. #6
    Wyjadacz GOGOKOM awatar
    Dołączył
    08-08-2007
    Skąd
    Bydgoszcz
    Wpisy
    690
    Punkty
    31

    Domyślny

    Czy treść strony kopiowałeś z worda? Jak tak to zobacz czy bałagan załadowałeś. Wyłącz edytor wyswing i sprawdz.

    Wysłane z mojego QUANTUM_2_400 przy użyciu Tapatalka
    GOGOKOM http://mazwal.pl http://kadp.edu.pl - konferencja, Komornik Bydgoszcz http://komornikbydgoszcz.eu
    http://ciasteczka.org.pl - wszystko o i dookoła nich. http://alfa.bydgoszcz.eu - księgowość Bydgoszcz - mój księgowy a dobry księgowy to skarb
    http://twojremont.bydgoszcz.pl - Bydgoszcz firma remontowa, remontowo wykończeniowa.

  8. #7
    Przeglądacz
    Dołączył
    10-02-2010
    Wpisy
    38
    Punkty
    10

    Domyślny

    @jola nie mogłem podać adres strony bo muszę ją wyłączać bo inaczej serwer siada i nie działają inne strony( jedynie mogę włączyć jak ktoś będzie online na chwilę )http://test.watchscript.pl/ nie ładuję się strona tylko wyskakuję 504 Gateway Time-out @mjmartino po włączeniu systemu nic ciekawego tam nie ma ale nie jest tak obciążona, że czasami nie mogę wejść na zapleczeCo do kopiowania nie było nic kopiowane jedynie było importowane z innej bazy gotowe artykuły a jeszcze jedna sprawa czasami jak stronę wyłączę a potem znowu włączę to działa przez jakieś parę sekund normalnie czyli ładuję się szybko w 4 sek a jak coś się zwali to juz wtedy albo 503 albo dopiero po 30 sek. Tylko, że to działa może przez 15 sekund i potem znowu zamula

  9. #8
    Wyga Jola awatar
    Dołączył
    08-01-2008
    Skąd
    Wrocław
    Wpisy
    3 176
    Punkty
    379

    Domyślny

    Czy domena jest podpięta prawidłowo, może coś z przekierowaniami, może bez prostych adresów...
    Bez dostępu do strony nie potrafię nic więcej wymyślić.

  10. #9
    Przeglądacz
    Dołączył
    10-02-2010
    Wpisy
    38
    Punkty
    10

    Domyślny

    dobra poradziłem sobie prawdopodobnie jakiś błąd w szablonie bo wykupiłem od nowa szablon a miał już nową wersje czyli coś namieszali w szablonie szkoda, że tak dużo czasu musiałem na to poświęcić choć koszt 170zł po drodze nie chodzi

Podobne tematy

  1. Duże obciążenie joomli
    przez killerw na forum Optymalizacja i wydajność
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post/autor: 23-12-2016, 21:34
  2. Bardzo duże obciążenie bazy danych
    przez Thunder1000 na forum Optymalizacja, wydajność
    Odpowiedzi: 11
    Ostatni post/autor: 22-04-2013, 14:37
  3. Duże obciążenie serwera - jaki powód ?
    przez YagAA na forum Wydajność, optymalizacja
    Odpowiedzi: 14
    Ostatni post/autor: 07-06-2010, 16:55
  4. Długie ładowanie i duże obciążenie serwera.
    przez Aziq52 na forum Wydajność, optymalizacja
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post/autor: 21-03-2010, 19:12
  5. Duże obciążenie CPU a czas generowania strony
    przez prezes na forum Administracja Joomla!
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post/autor: 04-08-2007, 16:38

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •