Wyniki 1 do 8 z 8

Temat: Moduły w aktualnościami.

  1. #1
    Debiutant
    Dołączył
    02-01-2017
    Wpisy
    3
    Punkty
    2

    Domyślny Moduły w aktualnościami.

    Zakładając, że mam już moduł z aktualnościami. Jak ostylować go i jak pozmieniać wielkość poszczególnych elementów takich jak wielkość ramki, rozmieszczenie ikonki i innych elementów? W góry pięknie dziekuję za dobre rady.

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #2
    Senior Bazyl awatar
    Dołączył
    02-08-2008
    Skąd
    Skierniewice
    Wpisy
    7 153
    Punkty
    522

    Domyślny

    Cześć,

    wygląd to css, więc edytujesz style.
    Czasem zachodzi potrzeba większej modyfikacji, więc nadpisujesz szablon modułu i zmieniasz html...

  4. #3
    Przeglądacz
    Dołączył
    30-06-2014
    Wpisy
    80
    Punkty
    20

    Domyślny

    musisz znać CSS a potem go wprowadzić, zazwyczaj szablony dają taką możliwość, np:
    https://www.gavick.com/documentation...m-template-css
    lub wykorzystaj darmowy moduł:
    http://wdgeek.com/joomla/75-custom-css
    Tutoriale dla Joomla! i WordPress. Recenzje dodatków i wtyczek.
    wdgeek.com

  5. #4

    Domyślny

    Właśnie niektóre szablony nie mają takiej możłiwości ;/

  6. #5
    Senior Bazyl awatar
    Dołączył
    02-08-2008
    Skąd
    Skierniewice
    Wpisy
    7 153
    Punkty
    522

    Domyślny

    Jak szablon czegoś nie ma to trzeba dorobić ;-)
    Z czym masz problem?

  7. #6
    Debiutant
    Dołączył
    22-03-2017
    Skąd
    Wałcz
    Wpisy
    4
    Punkty
    2

    Domyślny

    Przyłacze się do tematu. Samo ostylowanie może nie sprawia mi problemu ale nie bardzo ogarniam sam początek czyli znalezienie formularza na ftp i na zapleczu strony. Jest jakis filmik chocby na yt na którym pokazane jest krok po kroku jak to robi się? Sam CSS jest bardzo prosty tylko musze zobaczyć gdzie co i jak w joomli i na ftp. Pomocy!

  8. #7
    Senior zwiastun awatar
    Dołączył
    20-09-2005
    Wpisy
    26 779
    Punkty
    1093

    Domyślny

    1. Standardowe elementy stron są zwykle w szablonach ostylowane.
    2. Jeśli nie są albo chcemy zmodyfikować stylowanie, reguły działania są dość proste:
    a) Zbadaj element za pomocą narzędzi webmastera w przeglądarce
    b) dodaj do ostatniego arkusza stylów albo arkusza typu custom.css reguły stylów formatujących elementy modułu.
    Szablony w joomla są w katalogu /templates/nazwa_szablonu

  9. #8

    Domyślny

    Czy jednak są nieco bardziej skomplikowane moduły do aktualności w których to można by dodać grafikę (taką ozdobną)? Nie chciałabym żeby moje pole nazwijmy to w ten sposób było jednobarwne i nie miało dodatków z motywami pędów lub liści kwiatów. Podobają mi się również ramki do aktualności ale stylizowane na starą ramę lustra lub obrazu. Jednak nie wiem czy nazbyt nie udekoruję mojego pola i nie będzie przesady, taniochy i kiczu.

Podobne tematy

  1. Moduł aktualności
    przez lasy24 na forum Rozszerzenia - problemy z obsługą, zarządzaniem
    Odpowiedzi: 11
    Ostatni post/autor: 30-06-2014, 00:20
  2. Wyświetlanie artykułów pod aktualnościami.
    przez kjmragowo na forum Rozszerzenia - problemy z obsługą, zarządzaniem
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post/autor: 25-09-2012, 08:02
  3. podstrona z aktualnościami
    przez krkr na forum Administracja - ogólnie
    Odpowiedzi: 4
    Ostatni post/autor: 13-08-2012, 15:44
  4. Moduł aktualności
    przez freshandcreative na forum Szukam dodatku do Joomla
    Odpowiedzi: 5
    Ostatni post/autor: 24-06-2011, 11:44
  5. Automatyczna publikacja nowych artykułów na stronie z aktualnościami
    przez imerej na forum Administracja - ogólne
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post/autor: 17-12-2010, 13:09

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •