Problem z Database Error: Unable to connect to the database:Could not connect to MySQ
Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Wyniki 1 do 10 z 11

Temat: Problem z Database Error: Unable to connect to the database:Could not connect to MySQ

  1. #1
    Debiutant
    Dołączył
    16-01-2017
    Wpisy
    6
    Punkty
    2

    Joomla! 1.5 Problem z Database Error: Unable to connect to the database:Could not connect to MySQ

    Witam. Moja strona działała normalnie nagle próbuję na nią wejść wyświetla mi się komunikat "Database Error: Unable to connect to the database:Could not connect to MySQL", do zaplecza również nie mogę się dostać, serwer FTP nie odpowiadam, MySQL również. Bardzo proszę o pomoc.

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #2

  4. #3
    Debiutant
    Dołączył
    16-01-2017
    Wpisy
    6
    Punkty
    2

    Domyślny

    FTP i MySQL działa*, do zaplecza nie mogę się dostać pokazuję się ten sam komunikat jak wyżej. Przepraszam za pomyłkę.

  5. #4
    Wyga Jola awatar
    Dołączył
    08-01-2008
    Skąd
    Wrocław
    Wpisy
    3 238
    Punkty
    386

    Domyślny

    Sprawdź ustawienia dotyczące bazy danych w configuration.php - brak połączenia wynika z błędnych wpisów. Pamiętaj o kodowaniu pliku utf-8 bez BOM podczas zapisywania zmian.

  6. #5
    Debiutant
    Dołączył
    16-01-2017
    Wpisy
    6
    Punkty
    2

    Domyślny

    Również to nic nie pomogło. Sęk w tym że na stronie nic zmieniane nie było od listopada, wszystko pięknie ładnie działało do dzisiaj.

  7. #6
    Wyga Jola awatar
    Dołączył
    08-01-2008
    Skąd
    Wrocław
    Wpisy
    3 238
    Punkty
    386

    Domyślny

    Co to znaczy: "Również to nic nie pomogło"? Czy przetestowałeś te ustawienia podczas próby łączenia z bazą danych?

  8. #7
    Debiutant
    Dołączył
    16-01-2017
    Wpisy
    6
    Punkty
    2

    Domyślny

    Tak strona również się nie łączy z bazą.

  9. #8
    Wyga Jola awatar
    Dołączył
    08-01-2008
    Skąd
    Wrocław
    Wpisy
    3 238
    Punkty
    386

    Domyślny

    Napisałeś "FTP i MySQL działa" - to znaczy, że masz dane dostępowe do bazy danych czy nie?
    Czy możesz się zalogować do bazy przez phpMyAdmina?

  10. #9
    Debiutant
    Dołączył
    16-01-2017
    Wpisy
    6
    Punkty
    2

    Domyślny

    Tak do ftp i php mogę się zalogować. Strona wywala ten komunikat co w temacie, na zaplecze nie mogę wejść, nie pokazuje ekranu logowania tylko również ten sam komunikat.

  11. #10
    Wyga Jola awatar
    Dołączył
    08-01-2008
    Skąd
    Wrocław
    Wpisy
    3 238
    Punkty
    386

    Domyślny

    Postaram się to napisać jasno.
    W pliku configuration.php masz złe dostępy do bazy danych!
    Ktoś zmienił te dostępy!
    Musisz zmienić dostęp do bazy w c-panelu bądź poprosić o to hostingodawcę i wpisać je do configuration.php

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Podobne tematy

  1. Odpowiedzi: 1
    Ostatni post/autor: 10-06-2013, 14:30
  2. Odpowiedzi: 4
    Ostatni post/autor: 02-02-2012, 17:59
  3. Odpowiedzi: 10
    Ostatni post/autor: 01-09-2010, 16:26
  4. Odpowiedzi: 8
    Ostatni post/autor: 05-03-2010, 20:13
  5. Odpowiedzi: 8
    Ostatni post/autor: 01-03-2009, 15:09

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •