Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Wyniki 11 do 18 z 18

Temat: Problem z poprawnym wyświetlaniem strony

  1. #11
    Nowicjusz
    Dołączył
    02-07-2014
    Wpisy
    12
    Punkty
    2

    Domyślny

    Strona teoretycznie jest dostosowana do obsługi dwóch języków z czego na razie EN jest wyłączony ale z poziomu pliku (za komentowana linijka) - nie wiem który to dodatek za to odpowiada.
    Mam jednak pytanie dlaczego na moim lokalnym serwerze działa bez problemu na za zdalnym nie - teoretycznie ustawienia są takie same bo pliki i zawartość bazy jest skopiowana taka sama w obie lokalizacje.

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #12
    Senior Gall Anonim awatar
    Dołączył
    19-10-2010
    Wpisy
    6 794
    Punkty
    436

    Domyślny

    Cytat Wysłane przez BlackJack Zobacz wiadomość
    - teoretycznie ustawienia są takie same
    ale konfiguracja środowiska może być inna
    - wejdź w dodatki i użyj filtrów wyszukiwania wpisując ję - powinno wyszukać dwa dodatki do języków - wyłącz je - zakomentowanie nie działa w tym przypadku poprawnie jak widać skoro w ścieżce pokazuje się pl ponieważ gdyby był aktywny tylko język polski bez włączonej wielojęzyczności pl w ścieżce nie ma prawa się pokazywać, no chyba że masz taki element menu lub kategorie - stawiam na to że za moment okaże się że sam namąciłeś.

  4. #13
    Wyga Jola awatar
    Dołączył
    08-01-2008
    Skąd
    Wrocław
    Wpisy
    3 165
    Punkty
    377

    Domyślny

    Szczerze to nie wiem dokładnie o co Ci chodzi.
    Podany link prowadzą do strony logowania.
    Jeśli chodzi Ci o człon component/content lub component/users to sprawdź czy te artykuły, logowanie są podpięte pod jakąś pozycję menu (może być ukryte menu)

  5. #14
    Nowicjusz
    Dołączył
    02-07-2014
    Wpisy
    12
    Punkty
    2

    Joomla! 2.5

    ale konfiguracja środowiska może być inna
    - a nie dało by się jej sprawdzić i zrobić takich samych/podobnych?

    wejdź w dodatki i użyj filtrów wyszukiwania wpisując ję
    - no ale własnie jak one się nazywają bo nie wiem czego szukać, przejrzałem dodatki i nie znalazłem nic co by sugerowało jakąś obsługę języków.

    w ścieżce pokazuje się pl
    - kłopotem nie jest raczej to że w ścieżce pokazuje się to pl ale to że zmienia się całkowicie wygląd ścieżki i przestaje się wyświetlać główny baner i boczne menu.

    stawiam na to że za moment okaże się że sam namąciłeś.
    - stronę robił mi ktoś inny bo sam jak widać nie mam wiedzy na ten temat, póki była robiona to testowałem ją na swoim środowisku w sieci i pięknie wszystko działa ale jak posłałem to na serwer to właśnie taki problem się pojawił. Czy ja coś namąciłem - chyba jeszcze za bardzo nie miałem co ale jako laik w tym temacie niechcący mogłem. Wydaje mi się że może to być - jak wspomina kolega Gall Anonim - inna konfiguracja środowiska i tylko kwestia jak na początku czy nie dało by się tego jakoś sprawdzić i ewentualnie poprawić.

    Podany link prowadzą do strony logowania.
    - nie do strony logowania tylko do materiału który jest dostępny po zalogowaniu i dlatego w pierwszym poście podałem dane do zalogowania by móc zobaczyć problem.

    Jeśli chodzi Ci o człon component/content lub component/users
    - nie do końca chodzi mi o człon component ale o to że na serwerze lokalnym po kliknięciu w link na stronie w ścieżce pojawia się dalsza część ścieżki nie zmieniając tego co było przed kliknięciem a na serwerze zewnętrznym po kliknięciu w link zamiast dopisać do ścieżki kolejne elementy jak na serwerze lokalnym to ta ścieżka w ogóle się zmienia (i za pewne to powoduje że znikają mi rzeczy które nie powinny).

    Proszę nie bić jeśli źle coś tłumaczę albo źle wykonuje wasze polecenia, nie robię tego umyślnie

  6. #15
    Wyga Jola awatar
    Dołączył
    08-01-2008
    Skąd
    Wrocław
    Wpisy
    3 165
    Punkty
    377

    Domyślny

    nie do strony logowania tylko do materiału który jest dostępny po zalogowaniu
    Dla mnie jest to jednoznaczne.
    Powtórzę jeszcze raz:
    Jeśli chodzi Ci o człon component/content lub component/users to sprawdź czy te artykuły, logowanie są podpięte pod jakąś pozycję menu (może być ukryte menu)
    Jeśli wyłączysz proste adresy - będzie lepiej widać.

  7. #16
    Nowicjusz
    Dołączył
    02-07-2014
    Wpisy
    12
    Punkty
    2

    Domyślny

    Wyłączyłem proste adresy.
    Artykuły które znajdują się tylko pod linkami (i powodują problem) nie są podpięte już pod żadne menu - bo menu musiało by być bardzo rozbudowane i dlatego chcę to zrobić tylko przy pomocy linków.

  8. #17
    Wyga Jola awatar
    Dołączył
    08-01-2008
    Skąd
    Wrocław
    Wpisy
    3 165
    Punkty
    377

    Domyślny

    Spróbuj utworzyć w ukrytym menu przegląd artykułów w kategorii, do której należą te artykuły, z którymi jest kłopot.
    ie jestem pewna czy to wystarczy.
    Jeśli w adresach pojawi się Itemid to znaczy, że problem został rozwiązany.
    Jeśli nie to można dopisać Itemid "na sztywno" ingerując np. w szablon.

  9. #18
    Nowicjusz
    Dołączył
    02-07-2014
    Wpisy
    12
    Punkty
    2

    Domyślny

    Pomogło dopisanie do ścieżki Itemid z odpowiednim numerem menu i działa. Nie wiem jak to zrobić w szablonie i na razie robię to z ręki ale poproszę osobę która robiła mi stronę by to poprawiła jeśli się da. Bardzo dziękuję za pomoc, dobrze że są tacy ludzie jak WY którzy potrafią bezinteresownie pomóc. Głęboki ukłon w waszą stronę.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Podobne tematy

  1. Odpowiedzi: 10
    Ostatni post/autor: 29-01-2013, 16:28
  2. Problem z poprawnym wyświetlaniem w prawej kolumnie szablonu
    przez artsusmm na forum Szablony, wygląd, formatowanie
    Odpowiedzi: 7
    Ostatni post/autor: 24-08-2011, 12:19
  3. Odpowiedzi: 14
    Ostatni post/autor: 19-03-2008, 06:04
  4. RsGallery2 + rockettheme problem z poprawnym wyświetlaniem strony
    przez lukaswhite na forum Administracja składnikami
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post/autor: 20-07-2007, 13:27
  5. Problem z wyświetlaniem strony w IE
    przez el_zax na forum Administracja Joomla!
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post/autor: 02-07-2006, 23:10

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •