Wyniki 1 do 4 z 4

Temat: Problem - obrazek w oknie popup (jce+mediabox) oraz konflikt dodatków

  1. #1
    Przeglądacz
    Dołączył
    04-10-2010
    Wpisy
    45
    Punkty
    10

    Joomla! 3.6 Problem - obrazek w oknie popup (jce+mediabox) oraz konflikt dodatków

    Witam, strona: http://test.nasielsk.pl/samorzad/infrastruktura/drogi
    Mam zainstalowany Dodatek JCE w wersji 2.6.8, dodatkowo doinstalowałem dodatek MediaBOX 1.2.4

    co może być nie tak że obrazek wyświetla się nie w oknie popup tylko w nowym oknie ;/

    wszystkie dodatki są aktywne


    moim celem jest aby zdjęcia wybrane (oznaczone class czy czymś innym) (nie simple image gallery) otwierały się tak jak obrazki w simple image gallery tj. w okienku popup a nie w oddzielnym oknie



    jak użyje JH Image popup to kłuci mi się on z Simple Image Gallery .. jQuery Easy nie pomaga w konflikcie


    czy ktoś ma jakiś pomysł co może być nie tak? ewentualnie pomoże jak zrobić takie coś samemu w css

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #2
    Wiarus
    Dołączył
    17-07-2009
    Wpisy
    1 370
    Punkty
    209

    Domyślny

    A masz ten plugin mediabox włączony?...

    Bo na mojej stronie, na której on poprawnie działa, w head są odwołania do jego dwóch plików css i jednego js. U Ciebie tego nie ma, więc nic dziwnego, że plugin nie działa...

    Jeśli jest włączony, to spróbuj go odinstalować i zainstalować na nowo.

  4. #3
    Przeglądacz
    Dołączył
    04-10-2010
    Wpisy
    45
    Punkty
    10

    Domyślny

    tak mam , 3x sprawdzałem czy jest wszystko włączone zanim napisałem na forum .. zaraz przeinstaluję to może coś się źle zainstalowało

    co masz u siebie na górze w head ? to może wstawię to u siebie ręcznie jak by przeinstalowanie nie pomogło

  5. #4
    Przeglądacz
    Dołączył
    04-10-2010
    Wpisy
    45
    Punkty
    10

    Domyślny

    Co lepsze na innym szablonie działa ;/ a na tym jakoś nie chce ... z innego szablonu wziąłem to co się tam generuje i nadal lipton ;/


    zrobiłem w szablonie było włączone opóźnienie ładowania skryptów dodałem tam skrypt jcemediabox i śmiga jak talalala ;)

Podobne tematy

  1. JCE MediaBox nie wyświetla pop-up
    przez zajacrob na forum Rozszerzenia - problemy z obsługą, zarządzaniem
    Odpowiedzi: 13
    Ostatni post/autor: 06-08-2015, 00:02
  2. JCE MediaBox źle wyświetla popup'y pod chrome
    przez seboxp na forum Rozszerzenia - problemy z obsługą, zarządzaniem
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post/autor: 03-12-2013, 13:05
  3. JCE MediaBox - dziala lokalnie na serwerze juz nie
    przez youme na forum Artykuły: aktualności, komentarze
    Odpowiedzi: 12
    Ostatni post/autor: 19-01-2012, 01:37
  4. JCE MediaBox - dziwny problem
    przez zabulinek na forum Artykuły: aktualności, komentarze
    Odpowiedzi: 12
    Ostatni post/autor: 06-12-2011, 21:58
  5. JCE 1.5.7 jeden obrazek/link - popup kilku obrazków
    przez kjt na forum Rozszerzenia - problemy z obsługą, zarządzaniem
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post/autor: 08-02-2010, 13:49

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •