Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Wyniki 1 do 10 z 11

Temat: Jak poprawić pozycję strony

  1. #1
    Przeglądacz
    Dołączył
    09-10-2012
    Wpisy
    32
    Punkty
    2

    Joomla! 3.6 Jak poprawić pozycję strony

    Witam. Od miesiąca próbuję podnieść pozycję strony http://okolice-zakliczyna.pl/ i mi to nie wychodzi. Jak w google wpisuję Zakliczyn to nie ma mojej stronki . Mógłby mi ktoś doradzić, co zrobić aby pokazywała się w wyszukiwarce ?

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #2
    Senior Bazyl awatar
    Dołączył
    02-08-2008
    Skąd
    Skierniewice
    Wpisy
    7 168
    Punkty
    525

    Domyślny

    Cześć,

    masz źle zbudowaną strukturę treści, kwiatki typu 8-aktualnosci-wstazka, brak H1 w artykułach...
    Tytuł strony bym ustawił Okolice Zakliczyna, a nie www . okolice - zakliczyna . pl, i takie tam...

    p.s. logo masz Photography, a powinno być chyba Okolice Zakliczyna ;-)

  4. #3
    Przeglądacz
    Dołączył
    09-10-2012
    Wpisy
    32
    Punkty
    2

    Joomla! 3.6

    Dziękuję za uwagi. Tytuł strony zmieniony. Co do tagów H1 , niestety nie mam pojęcia jak to zmienić. Czy jeżeli zainstaluje ten plugin http://www.joomla-specialist.net/joo...gs-plugin.html to on mi te tagi poprawi ? Stronę tę prowadzę czysto hobbystycznie. Nie jestem specem w budowie stron gdyż nigdy się tego nie uczyłem. Proste rzeczy zrobię sam, lecz trudniejszych bez pomocy dobrych ludzi nie ruszę, a wiem że bardzo łatwo jest rozwalić szablon przez zły wpis.

  5. #4
    Debiutant
    Dołączył
    06-04-2017
    Wpisy
    1
    Punkty
    2

    Domyślny

    Sprawdzałeś unikatowość treści? Dane kontaktowe? By nie było podobnych stron o tych samych danych kontaktowych? Może jakiś błędy w kodzie? Meta, nagłówki. W ogóle polecam wydać 200-300 zł na audyt - będziesz wiedział na prawdę co się dzieje. Nawet po prostu zgłoś się po darmowy ekspres audyt. Zwykłe wielkie firmy wskazują na błędy wewnętrzne wraz z wyceną.

  6. #5
    Bywalec
    Dołączył
    20-02-2012
    Wpisy
    243
    Punkty
    42

    Domyślny

    H1 to nie tag lecz nagłówek w html występują nagłówki od H1 do H6 H1 powinien występować raz na stronie bo jest najważniejszym dodatkowo brakuje ci tak zwanych opisów obrazków alt


    przeczytaj
    http://critical.pl/pozycjonowanie-se...stych-krokach/

    https://sprawnymarketing.pl/pozycjonowanie-obrazkow/ Taki skrót seo to temat rzeka
    Pomógłem - daj punkt

    Przekaż swój 1 %


    Przyłącz się do akcji

    www.mojalewastopa.pl

  7. #6

    Domyślny

    Może jakieś profile ? sponsorowane artykuły z atrybutem follow

  8. #7
    Nowicjusz StudioPrzyLesie awatar
    Dołączył
    11-03-2016
    Skąd
    Wielkopolska
    Wpisy
    30
    Punkty
    5

    Domyślny

    Wszystko jak wyżej i do tego dodałbym Search Console, aby powiadomić google, że w ogóle taka strona istnieje
    Hakuna Matata

  9. #8
    Debiutant
    Dołączył
    08-05-2017
    Skąd
    Płock
    Wpisy
    8
    Punkty
    2

    Domyślny

    Prędkość strony możesz poprawić poprzez dodatek JCH_optimize_PRO, oczywiście nagłówki i indywidualne meta-opisy dla podstron to podstowa, a potem dodaj stronę do kilkuset katalogów, napisz parę artykułów na blog.pl, blogspot itp. dodając na końcu link do strony, pozakładaj profile na forach i dodaj link do strony w sygnaturze... i czekaj ;)

  10. #9
    Przeglądacz
    Dołączył
    09-10-2012
    Wpisy
    32
    Punkty
    2

    Domyślny

    hmmm, strona od początku była dodana do Search Console
    a mam jeszcze takie pytanie, gdy włączam pamięć podręczną i kompresję stron aby strona się szybciej wczytywała to miniatury zdjęć które są na pierwszej stronie np. plugin phoca galery na samym dole (pliki o wielkości kilkunastu KB np. 50 wszystkie mają około 1 MB) nagle zajmują w katalogu cache/mod_vina_awesome_phoca/ prawie 12 MB). Podobnie jest z modułem cache/mod_rosprocet. Pliki po włączeniu kompresji i cache zajmują 9 MB. Na stronie https://developers.google.com/speed/pagespeed/insights/ mam wynik "0". Wtedy muszę wejść na serwer i do tych katalogów cache wgrywam pliki ale po uprzednim zmniejszeniu wielkości lecz o tej samej nazwie np. (0c9cf74327df64b9b0da34905870751b_800_1024.jpg ). Jest to bardzo uciążliwe, gdyż po każdej zmianie na stronie muszę po skończonej edycji wgrywać te pliki aby strona szybciej się wczytywała. W czym problem ? dlaczego z małych plików robią się bardzo duże w katalogu cache ? Spróbuję zainstalować plugin JCH_optimize_PRO co radzi kolega wyżej. A ktoś by się podjął poprawy tej strony i jaki byłby koszt tych zmianZałącznik 9132 ?

  11. #10

    Domyślny

    dokładnie ta sama sytauacja z moja strona ??? Ktos cos?

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Podobne tematy

  1. Jak poprawić detale
    przez applex na forum Administracja - ogólnie
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post/autor: 23-05-2013, 08:38
  2. Jak poprawić stronę?
    przez kumaszjazde na forum Szukam dodatku do Joomla
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post/autor: 18-01-2011, 19:05
  3. Jak poprawić nagłówek?
    przez arkasper na forum Szablony, wygląd, formatowanie
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post/autor: 27-04-2010, 09:51
  4. Jak poprawić błąd w menu??
    przez okmiwww na forum Menu, struktura witryny
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post/autor: 20-03-2009, 16:40
  5. Jak to poprawić - szablon Docman
    przez waz_2000 na forum Szablony graficzne
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post/autor: 21-02-2008, 20:38

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •