Wyniki 1 do 6 z 6

Temat: strona ciągle łączy się z domeną freshmodel.pw - co to za gów... ?

  1. #1
    Debiutant
    Dołączył
    09-05-2012
    Wpisy
    5
    Punkty
    2

    Domyślny strona ciągle łączy się z domeną freshmodel.pw - co to za gów... ?

    Jak kliknę w jakikolwiek link na swojej stronie to widać na dolnym pasku że moja strona łączy się dodatkowo z stat4u i google analitycs (i to jest OK) oraz dodatkowo z domeną freshmodel.pw
    Kółko ładowania się kręci, kręci i po chwili przestaje. Sama strona ładowana jest poprawnie i do końca. Występuje to tylko w firefoksie w IE tego nie ma.
    Przeskanowałem zawartość plików jak i bazy mysql pod kątem występowania tej nazwy - (nic nie znaleziono)
    Jak zapuszcze nslookup na freshmodel.pw to:

    Non-authoritative answer:
    Name: freshmodel.pw
    Address: 85.25.110.8
    8.110.25.85.in-addr.arpa name = static-ip-85-25-110-8.inaddr.ip-pool.com.

    Spotkaliście się z podobnym przypadkiem ? Czy to włamanie na serwer ? Choć nie sądze bo wszystkie pozostałe strony tego serwera działają bez tego gówna freshmodel.

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #2
    Debiutant
    Dołączył
    09-05-2012
    Wpisy
    5
    Punkty
    2

    Domyślny

    ok już namierzyłem problem.
    Otóż google wzieło się za tych którzy mają stronki posadzone na starych wersjach joomli i poblkowało te strony serwujac komunikat o niebezpiecznej zawartości i wysyła maila z info:

    Otrzymaliśmy i przetworzyliśmy Twoją prośbę o sprawdzenie bezpieczeństwa witryny. Niestety nasze systemy w dalszym ciągu zgłaszają, że strony witryny http://kos.fc.pl przekierowują użytkowników do złośliwego oprogramowania lub zawierają linki do materiałów do pobrania zawierających złośliwe lub niechciane oprogramowanie. Przeglądarki takie jak Google Chrome będą w dalszym ciągu wyświetlać ostrzeżenie użytkownikom odwiedzającym Twoją witrynę lub klikającym umieszczone w niej linki prowadzące do pobierania materiałów zawierających złośliwe lub niechciane oprogramowanie.

    a problem leży w JavaScriptach takich jak np.

    media/system/js/mootools-core.js
    media/system/js/caption.js
    media/system/js/core.js
    media/system/js/mootools-more.js
    media/system/js/statbe2.php

    ale oczywiście nie tylko w w/w .js

    tu można sobie wygenerować raport
    http://urlquery.net/report.php?id=1488059306668

  4. #3
    Senior Bazyl awatar
    Dołączył
    02-08-2008
    Skąd
    Skierniewice
    Wpisy
    7 167
    Punkty
    525

    Domyślny

    Miałem się nie odzywać, z powodu języka, jakim się posługujesz, ale napiszę: masz zainfekowaną stronę.

  5. #4
    Debiutant
    Dołączył
    09-05-2012
    Wpisy
    5
    Punkty
    2

    Domyślny

    eee nie bądź taki delikatny.
    Chodzi o stare pliki .js w starej wersji joomli które roboty google interpretują jako niebezpieczne.
    O infekcji nie ma mowy.

  6. #5
    Wiarus
    Dołączył
    17-07-2009
    Wpisy
    1 370
    Punkty
    209

    Domyślny

    Cytat Wysłane przez adam.branicki Zobacz wiadomość
    O infekcji nie ma mowy
    Pogratulować dobrego samopoczucia. Ja bym bazylowych rad nie lekceważył... A i na język zwróciłbym uwagę.

  7. #6
    Senior Gall Anonim awatar
    Dołączył
    19-10-2010
    Wpisy
    6 886
    Punkty
    442

    Domyślny

    Cytat Wysłane przez adam.branicki Zobacz wiadomość
    Chodzi o stare pliki .js w starej wersji joomli które roboty google interpretują jako niebezpieczne.
    O infekcji nie ma mowy.
    Życzę powodzenia na nowej drodze życia - z kolegą syfem na stronie - powtórzę po przedmówcach - zawirusowana :-)

Podobne tematy

  1. Podmenu ciągle widczone
    przez lukask10 na forum Rozszerzenia - problemy z obsługą, zarządzaniem
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post/autor: 09-01-2017, 17:42
  2. Moduł się ciągle wyświetla mimo że nie powinien.
    przez rkonik na forum Instalacja, aktualizacja, migracje
    Odpowiedzi: 4
    Ostatni post/autor: 07-04-2011, 09:20
  3. Rozwijane menu ciągle się chowa.
    przez michael1msc na forum Administracja - ogólne
    Odpowiedzi: 6
    Ostatni post/autor: 31-12-2010, 15:36
  4. nie za wiele za domenę facemash.com
    przez kurtz na forum Off topic
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post/autor: 27-10-2010, 13:55
  5. Zaplecze- ciągle 1 osoba odwiedzająca stronę
    przez Marcoo na forum Administracja - ogólne
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post/autor: 02-09-2008, 12:32

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •