Phocamaps - Ups... Coś poszło nie tak.
Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Wyniki 1 do 10 z 22

Temat: Phocamaps - Ups... Coś poszło nie tak.

  1. #1
    Bywalec
    Dołączył
    20-04-2011
    Wpisy
    108
    Punkty
    11

    Joomla! 2.5 Phocamaps - Ups... Coś poszło nie tak.

    Witam.

    W Phocamaps wyświetla mi się błąd:

    Ups... Coś poszło nie tak.
    Ta strona nie wczytała Map Google prawidłowo. Szczegóły techniczne znajdziesz w konsoli JavaScript.

    Wyczytałem, że trzeba dodać wygenerowany klucz API. Już go wygenerowałem, nie wiem tylko w którym pliku mam go dodać.

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #2
    Bywalec
    Dołączył
    20-04-2011
    Wpisy
    108
    Punkty
    11

    Domyślny

    Serio nikt nie potrafi mi pomóc? Na elektrodzie to samo. Przecież to w miarę typowy problem, który w wyższej wersji komponentu został rozwiązany poprzez dodanie odpowiedniego pola po stronie administracyjnej. W wersji Joomla 2.5 działa tylko ta niższa wersja, w której trzeba zmodyfikować kod źródłowy pliku. Dodam, tylko że nie aktualizuję Joomli, bo nie mam pewności czy któryś z wielu komponentów mi się nie wykrzaczy.

  4. #3
    Wyga alex51 awatar
    Dołączył
    16-01-2007
    Skąd
    Kamień Pomorski
    Wpisy
    3 352
    Punkty
    479

    Domyślny

    Cytat Wysłane przez czarnyblack Zobacz wiadomość
    Serio nikt nie potrafi mi pomóc?
    Rzeczywiście, poruszyłeś skomplikowany problem, a wystarczy zajrzeć do ustawień komponentu Phocamaps (przycisk opcje w panelu kontrolnym) i odnaleźć opcję Google Maps API Key. Czy znajdziesz to w wersji dla Joomla! 2.5, tego nie wiem, bo zwyczajnie zdążyłem zapomnieć o przestarzałej i niewspieranej wersji Joomla!.
    Wiem, że niewiele wiem, ale jeśli to co wiem było Ci pomocne,
    to skorzystaj z tego:

  5. #4
    Bywalec
    Dołączył
    20-04-2011
    Wpisy
    108
    Punkty
    11

    Domyślny

    Śledzę już to forum trochę czasu i Twoje odpowiedzi po prostu są mistrzowskie momentami. Doczytałeś, że w wersji którą posiadam nie ma tej zakładki? Doczytałeś, że nie będę ryzykował w chwili obecnej aktualizacji do wersji Joomla 3, bo mam zbyt wiele komponentów, które mogą się wyłożyć? Także jak nie masz nic do wniesienia, to proszę się nie wypowiadaj.

  6. #5
    Wyga alex51 awatar
    Dołączył
    16-01-2007
    Skąd
    Kamień Pomorski
    Wpisy
    3 352
    Punkty
    479

    Domyślny

    Ok, dzięki za uznanie i obiecuję więcej nie zabierać głosu w Twoich wątkach, choć powinieneś doczytać "miedzy wierszami", że bez względu na ryzyko aktualizacja Joomla! do najnowszej wersji jest bezwzględnie konieczna. Bez komentarza.
    Wiem, że niewiele wiem, ale jeśli to co wiem było Ci pomocne,
    to skorzystaj z tego:

  7. #6

    Domyślny

    W ustawieniach komponentu musisz wpisać API Key lub edytuj kod komponentu dodając do niego odpowiednie linijki informujące o API.

  8. #7
    Bywalec
    Dołączył
    20-04-2011
    Wpisy
    108
    Punkty
    11

    Domyślny

    Po prostu nie wierzę...

    Może dlatego sami niekompetentni się tu udzielają, bo jakoś źle zadaję pytanie? Postaram się to zrobić raz jeszcze...

    W którym pliku, w której linijce kodu dodać API key?

    Niech Ci, co nie mają nic do wniesienia się nie udzielają... błagam...

  9. #8
    Senior zwiastun awatar
    Dołączył
    20-09-2005
    Wpisy
    26 830
    Punkty
    1096

    Domyślny

    Bo uparcie uważasz, że ktoś tutaj ma obowiązek udzielić Ci takiej odpowiedzi, czyli pobrać przestarzałe oprogramowanie, dokonać analizy kodu, zmodyfikować ten kod i podać Ci instrukcję. Spróbuj sobie więc wyobrazić, że np. nikt tego nie robił. A skoro nie robił, to nie ma gotowej recepty, którą ewentualnie mógłby się podzielić.

    I na marginesie:
    Jeśli ja nie umiem sobie naprawić protezy, to idę do protetyka, a nie na forum internetowe. A jeśli idę na forum internetowe, to uprzejmie proszę o ewentualną pomoc i dziękuję każdemu, który zechciał się pochylić nad moją sprawą.
    Wybacz, ale po przeczytaniu Twoich postów, nawet gdybym dysponował plikiem do podmiany, to bym Ci go nie udostępnił, bo swoją postawą - bluzgając na społeczność - dowodzisz, niestety, że na pomoc społeczności nie zasługujesz.
    Przykro mi.

  10. #9
    Bywalec
    Dołączył
    20-02-2012
    Wpisy
    243
    Punkty
    42

    Domyślny

    Mapy są tworzone przez Google Maps ™
    Nie trzeba zapisać się do klucza API Map Google, bo mapy są tworzone przez API w wersji 3.






    Chociaż strach pisać patrząc na twoje reakcje wobec innych użytkowników forum pamiętaj że tu pomoc jest udzielana za darmo więc Szanuj innych jeśli chcesz żeby ktoś kiedykolwiek jeszcze ci pomógł
    Pomógłem - daj punkt

    Przekaż swój 1 %


    Przyłącz się do akcji

    www.mojalewastopa.pl

  11. #10
    Senior zwiastun awatar
    Dołączył
    20-09-2005
    Wpisy
    26 830
    Punkty
    1096

    Domyślny

    @Maskodka: problem w tym, że kolega @czarnyblack ma stare wersje Joomla i PhocaMap, a tam w ogóle (o ile pamiętam), nie było pola do podania klucza API.

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Podobne tematy

  1. co poszło nie tak?
    przez dietykon na forum Rozszerzenia - problemy z obsługą, zarządzaniem
    Odpowiedzi: 5
    Ostatni post/autor: 21-10-2016, 14:29
  2. Slider responsywny, coś nie tak...
    przez damianoo na forum Rozszerzenia - problemy z obsługą, zarządzaniem
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post/autor: 17-01-2015, 14:43
  3. Coś jest nie tak.
    przez Meblesam na forum Rozszerzenia - problemy z obsługą, zarządzaniem
    Odpowiedzi: 4
    Ostatni post/autor: 06-03-2013, 07:11
  4. TinyMce , coś nie tak
    przez Kimjus na forum Różne
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post/autor: 06-12-2009, 13:47
  5. Coś nie tak w nowym SOBI2
    przez dar na forum Administracja składnikami
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post/autor: 05-10-2007, 06:32

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •