Proszę o pomoc
Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Wyniki 1 do 10 z 11

Temat: Proszę o pomoc

  1. #1
    Debiutant
    Dołączył
    26-03-2017
    Wpisy
    5
    Punkty
    2

    Joomla! 3.x Proszę o pomoc

    Witam,
    jestem nowym, średnio zaawansowanych użytkownikiem joomla.
    Mam do was pytanie a raczej proszę was o pomoc.
    Otóż mój kolega oganiał kilka stron (ogólnie się zajmował i hostingiem i robieniem stron itp.)
    Jednak teraz już się tym nigdy nie zajmie(miał wypadek) i ludzie piszą do mnie aby porobić cesje albo żebym ja im to ogarnął.
    Udało mi się znaleźć hasło do serwera gdzie są pliki wraz z bazą danych. Niestety mam 1 stronę na którą nie mogę wejść aby wprowadzić inne dane i ją ogólnie administrować.

    http://dzieciecyraj.waw.pl
    Żebym mógł wejść na bazę danych musiałem na serwerze zmienić hasło i z tego powodu stronka siadła. Ale to żaden problem.
    Znalazłem parę porad jak zmienić hasło poprzez bazę danych i wchodzę na ..._users i wchodzę w admina i wstawiam nowe hasło z kodowaniem md5.
    Ale nic... nie mogę się zalogować.... rozumiem że username to login?
    Beznazwy1.jpg
    W ogóle logowanie na to jest dziwne nie wyskakuje logowanie od joomli tylko logowanie przeglądarkowe
    http://dzieciecyraj.waw.pl/administrator

    Szczerze nie wiem co robić... mogę do kogoś zadzwonić i przez tel jakby mnie poinstruował albo jakoś inaczej obejść ten problem?
    Nie mogę sobie pozwolić na utratę danych ze strony

    Dzięki za szybką odp.

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #2
    Bywalec
    Dołączył
    21-03-2017
    Wpisy
    206
    Punkty
    57

    Domyślny

    Folder /administrator został dodatkowo zabezpieczony poprzez utworzenie pary plików: .htaccess w zabezpieczanym folderze i .htpaswwd w innej lokalizacji (zależy od konfiguracji serwera).

    Na szybko: usuń (lub zmień nazwę) plik .htaccess z folderu /administrator.

    Później poszukaj w sieci/dokumentacji panelu do zarządzania sewerem jak zabezpieczyć folder hasłem (w przypadku Joomla to dobra praktyka).

    A.
    Pomogłem? Kliknij: Pomógł - daj punkt. Dzięki!

  4. #3
    Debiutant
    Dołączył
    26-03-2017
    Wpisy
    5
    Punkty
    2

    Domyślny

    wiesz co zmieniłem nazwę w plikach na serwerz i wywala:
    Error displaying the error page: Application Instantiation Error: Could not connect to MySQL.


    może przez
    TeamViewer'a byśmy coś szybciej i lepiej zrobili?


  5. #4
    Bywalec
    Dołączył
    21-03-2017
    Wpisy
    206
    Punkty
    57

    Domyślny

    Na pewno zmineiłeś nazwę pliku ​ .htaccess w folderze /administrator ?
    Pomogłem? Kliknij: Pomógł - daj punkt. Dzięki!

  6. #5
    Debiutant
    Dołączył
    26-03-2017
    Wpisy
    5
    Punkty
    2

    Domyślny

    tak zmieniłem, tylko przypominam (może to być powód dla którego nie działa że zmieniłem hasło bazy danych)

    http://tomarek.pl/do_pobrania/dr1.jpg

  7. #6
    Debiutant
    Dołączył
    26-03-2017
    Wpisy
    5
    Punkty
    2

    Domyślny

    Serdeczne dzięki Adam, myślałem że już nie da się nic zrobić

  8. #7
    Senior Gall Anonim awatar
    Dołączył
    19-10-2010
    Wpisy
    6 939
    Punkty
    447

    Domyślny

    Przeskanuj witrynę pod kątem bezpieczeństwa - coś mi się nie podoba ale pewnie jestem przeczulony. :-)

  9. #8
    Bywalec
    Dołączył
    21-03-2017
    Wpisy
    206
    Punkty
    57

    Domyślny

    Wprawione oko - index.php prawie 7kB wzbudził uzasadnione podejrzenia

    Rzeczywiście okazało się że konto na serwerze zawirusowane, ale to już osobny temat.
    Pomogłem? Kliknij: Pomógł - daj punkt. Dzięki!

  10. #9
    Senior Gall Anonim awatar
    Dołączył
    19-10-2010
    Wpisy
    6 939
    Punkty
    447

    Domyślny

    Dokładnie ten:
    administrator/index.php
    ale to już jest nie halo
    Dobrze że Wyłapałeś również :-)
    To ważne bo jak google oznaczy witrynę jako zawirusowaną to notowania lecą na łeb.

  11. #10
    Debiutant
    Dołączył
    26-03-2017
    Wpisy
    5
    Punkty
    2

    Domyślny

    Tak właśnie Adam mówił że jest problem z cały serwerem (jest parę domen na hostingu). Wiec wszystko trzeb bd przeanalizować.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Podobne tematy

  1. Proszę o pomoc
    przez indego na forum Administracja - ogólne
    Odpowiedzi: 6
    Ostatni post/autor: 16-04-2009, 21:07
  2. Proszę o pomoc
    przez AgnieszkaG na forum Różne
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post/autor: 13-05-2008, 01:31
  3. Proszę o pomoc!!
    przez kazek2105 na forum Instalacje (Joomla!, składników)
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post/autor: 08-02-2008, 14:28

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •