Wyniki 1 do 5 z 5

Temat: Filtrowanie danych przez setState i resetowanie wyników

  1. #1
    Nowicjusz
    Dołączył
    25-12-2012
    Wpisy
    20
    Punkty
    3

    Domyślny Filtrowanie danych przez setState i resetowanie wyników

    Część frontowa aplikacji. Joomla 3.6.5.
    Mam komponent ustawiony w pozycji menu itemid-X, który ma dodany filter na stronie głównej oraz paginację. Czyli pełna lista wyników.
    Po wybraniu przycisku filtruj, w zmiennej post mam coś takiego:

    Array
    (
    [filter] => Array
    (
    [zmienna1] =>
    [zmienna2] => 2
    [zmienna3] =>
    )


    [task] =>
    [boxchecked] => 0
    [filter_order] =>
    [filter_order_Dir] =>
    [6ba48f993dafa669281d6e184e1ad1d5] => 1

    [list] => Array
    (
    [fullordering] => null ASC
    )


    )

    W modelu w populateState pobieram dane przez getUserStateFromRequest oraz ustawiam setState, który jest później pobierany w getListQuery przez getState. Czyli można by rzec książkowo.
    Filtrowanie działa bez problemu.

    Natomiast mam ten sam komponent (lista ostatnich 10 wyników bez paginacji i bez filtra) ustawiony w innej pozycji menu (itemid-Y). I teraz jeśli wyszukam wyniki na stronie itemid-X i nie wyczyszczę filtrowwania, to po przejściu na stronę itemid-Y mam dalej aktywny filtr. Więc zamiast getUserStateFromRequest spróbowałem kolejno getUserState a następnie getState. Niestety wynik zawsze mam ten sam. Sprawdziłem zmienną post i request, ale tam tablica filtrowania jest ustawiana tylko za pierwszym razem, a później jest już pusta.

    Mam dop Was pytanie. Gdzie popełniam błąd lub też co mogę jeszcze zweryfikować? I jak zweryfikować czy filter jest ustawiony? Z góy dzięki za odpowiedź!.

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #2
    Wyga Jola awatar
    Dołączył
    08-01-2008
    Skąd
    Wrocław
    Wpisy
    3 177
    Punkty
    380

    Domyślny

    Dodaj do zmiennej Itemid - filtrowanie uzależnij od pobranego Itemid - ze strony głównej filtruj, z innego menu - nie.

  4. #3
    Nowicjusz
    Dołączył
    25-12-2012
    Wpisy
    20
    Punkty
    3

    Domyślny

    Dziekuję za odpowiedź.
    Jeśli dobrze rozumiem, to aby dodać do zmiennej itemid muszę napisać własne pole, które zostanie pobrane do formularza XML a następnie wstawione do formularza filtrowania. Czy tak?

  5. #4
    Wyga Jola awatar
    Dołączył
    08-01-2008
    Skąd
    Wrocław
    Wpisy
    3 177
    Punkty
    380

    Domyślny

    To tylko pomysł wykorzystania pozycji menu.
    A co z tym zrobisz to Twój pomysł.
    Możesz uzależnić odpytywanie o filtry od Itemid bez przekazywania w zmiennej.

  6. #5
    Nowicjusz
    Dołączył
    25-12-2012
    Wpisy
    20
    Punkty
    3

    Domyślny

    Dziękuję. Pozdrawiam!

Podobne tematy

  1. DJ Classifieds - filtrowanie wyników checkbox nie tak jak chcę.
    przez wcilor na forum Rozszerzenia z Design-Joomla
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post/autor: 10-03-2017, 20:01
  2. Filtrowanie zawartości po wprowadzonych danych
    przez morgoth na forum Rozszerzenia - problemy z obsługą, zarządzaniem
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post/autor: 16-11-2013, 22:17
  3. Lista wyników zmodyfikowana przez JS
    przez faketa na forum Programowanie pod Joomla!
    Odpowiedzi: 12
    Ostatni post/autor: 11-04-2013, 01:09
  4. Filtrowanie danych w tabeli jak w EXELU (funkcja Filtruj Dane)
    przez mib.net na forum Szukam dodatku do Joomla
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post/autor: 22-04-2010, 17:46
  5. Resetowanie ID bez grzebania w bazie danych
    przez Augustus na forum Administracja Joomla!
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post/autor: 21-09-2007, 12:16

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •