Instalacja - Kuźnia Dostępnych Stron
Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Wyniki 1 do 10 z 21

Temat: Instalacja - Kuźnia Dostępnych Stron

  1. #1
    Nowicjusz
    Dołączył
    12-12-2013
    Skąd
    Poland
    Wpisy
    16
    Punkty
    4

    Domyślny Instalacja - Kuźnia Dostępnych Stron

    Witam,
    Proszę o wskazówki dotyczące instalacji pakietu "szybki start" Kuźni Dostępnych Stron.
    Pomimo zaznaczenia opcji dotyczącej instalacji przykładowych danych joomla instaluje się zupełnie goła, bez szablonów, dodatków, w języku angielskim.

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #2
    Senior zwiastun awatar
    Dołączył
    20-09-2005
    Wpisy
    27 187
    Punkty
    1126

    Domyślny

    Cytat Wysłane przez ordi1 Zobacz wiadomość
    Pomimo zaznaczenia opcji dotyczącej instalacji przykładowych danych joomla instaluje się zupełnie goła, bez szablonów, dodatków, w języku angielskim.
    Według mnie, to niemożliwe. Wszystkie pakiety przed opublikowaniem były instalowane zarówno na serwerze lokalnym, jak i na serwerach zdalnych (co najmniej dwóch).
    Co więcej, ponieważ wymagania instalacyjne tych pakietów są nieco wyższe niż standardowej instalacji Joomla (dotyczy ustawień w php.ini), to odpowiednie ustawienia serwera są lokalnie na czas instalacji modyfikowane.
    Jedyny "problem", jaki może się pojawić, to nie powiedzie się próba nadinstalowania nowej wersji nad już istniejącą, jeśli nie zostaną zmienione dane bazy danych (nazwa albo przynajmniej przedrostek nazw tabel. )
    Podaj informacje, w jakim środowisku instalujesz pakiet i który z pakietów.
    Korzystaj i ciesz się!
    ===============
    Zwiastun
    Biblioteka Elektronicznej Dokumentacji Joomla!

  4. #3
    Nowicjusz
    Dołączył
    12-12-2013
    Skąd
    Poland
    Wpisy
    16
    Punkty
    4

    Domyślny

    Niemożliwe a jednak. Pakiet JOPS dodam, że z ciekawości spróbowałem z pakietem JZUKIM v.2 i wszystko poszło bez problemu. Serwer spełnia wszystkie wymagania. Zmieniłem jedynie wersję PHP z 7 na 5.5 bo na wyższej wersji instalacja nie chciała nawet ruszyć.

    Wysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka

  5. #4
    Senior zwiastun awatar
    Dołączył
    20-09-2005
    Wpisy
    27 187
    Punkty
    1126

    Domyślny

    Możesz uściślić, który z pakietów OPS nie chciał się zainstalować?
    Korzystaj i ciesz się!
    ===============
    Zwiastun
    Biblioteka Elektronicznej Dokumentacji Joomla!

  6. #5
    Nowicjusz
    Dołączył
    12-12-2013
    Skąd
    Poland
    Wpisy
    16
    Punkty
    4

    Domyślny

    JOPS bez BIP

    Wysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka

  7. #6
    Nowicjusz
    Dołączył
    12-12-2013
    Skąd
    Poland
    Wpisy
    16
    Punkty
    4

    Domyślny

    Z kolei JOPS z BIP działa elegancko

    Wysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka

  8. #7
    Bywalec terra awatar
    Dołączył
    26-05-2017
    Skąd
    Wrocław
    Wpisy
    260
    Punkty
    31

    Domyślny

    Właśnie trafiłem na stronę dostępny.joomla.pl, świetny projekt, trochę za mało wypromowany. Z mojej strony deklaruję, że umieszczę na stronie artykuł promujący jako żródło dla sektora public. Zachęcam wszystkich do promowania, niech ambicją stanie się opanowanie administracji przez Joomla! , to pomoże nam wszystkim.

    Zanim to zrobię to prośba o aktualizację pakietów dla wersji 3.8, bo zaraz posypią się komentarze że nic nie działa. (sprawdziłem trochę problemów z instalacją, głównie niezgodność dodatków z bazą blokujące instalację).

  9. #8
    Senior zwiastun awatar
    Dołączył
    20-09-2005
    Wpisy
    27 187
    Punkty
    1126

    Domyślny

    Aktualizacja pakietów instalacyjnych to, niestety, niemała praca. Całość była już raz uaktualniana (z wersji 3.4/3.5 do wersji 3.6/3.7) - wymagało to kilku tygodni pracy. Pakiety startowe spełniają rolę wzorców. Raczej nie należy ich wykorzystywać do budowy witryny. Uaktualnienie pakietów planowane jest po zakończeniu rozwoju Joomla 3 (a więc po wydaniu wersji 3.9)
    Korzystaj i ciesz się!
    ===============
    Zwiastun
    Biblioteka Elektronicznej Dokumentacji Joomla!

  10. #9
    Bywalec terra awatar
    Dołączył
    26-05-2017
    Skąd
    Wrocław
    Wpisy
    260
    Punkty
    31

    Domyślny

    Rozumiem, ale raczej średnie jest odsyłanie do czegoś czego nie można sprawdzić :\

  11. #10
    Senior zwiastun awatar
    Dołączył
    20-09-2005
    Wpisy
    27 187
    Punkty
    1126

    Domyślny

    A dlaczego nie można sprawdzić? Nie rozumiem!
    Korzystaj i ciesz się!
    ===============
    Zwiastun
    Biblioteka Elektronicznej Dokumentacji Joomla!

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Podobne tematy

  1. Problem z edytorem artykułów - BRAK DOSTĘPNYCH OPCJI
    przez ciasteczkowy na forum Rozszerzenia - problemy z obsługą, zarządzaniem
    Odpowiedzi: 5
    Ostatni post/autor: 07-08-2015, 00:37
  2. Czy kilka dodatków do Joomla jest dostępnych
    przez lormitto na forum Szukam dodatku do Joomla
    Odpowiedzi: 5
    Ostatni post/autor: 23-04-2010, 20:16
  3. Tworzenie menu z dostępnych kategorii
    przez gripsy na forum Szukam dodatku do Joomla
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post/autor: 22-09-2009, 17:20
  4. ilość dostępnych produktów a atrybuty
    przez tezet na forum VirtueMart
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post/autor: 16-06-2007, 23:35
  5. Szablony - automatyczna prezentacja dostępnych
    przez lyric na forum Administracja składnikami
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post/autor: 09-10-2006, 00:25

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •