Wyniki 1 do 4 z 4

Temat: Angielskie etykiety cen produku, brak polskich etykiet

  1. #1
    Debiutant
    Dołączył
    14-11-2014
    Wpisy
    10
    Punkty
    7

    Domyślny Angielskie etykiety cen produku, brak polskich etykiet

    Witajcie,
    VM 3.0.18
    Multilanguage status: w porządku

    mam 3 języki: norweski, angielski i polski. Gdy sklep jest ustawiony na polski to zamiast "cena sprzedazy brutto" ładuje mi się wciąż:
    Sales price
    czyli
    Kod:
    COM_VIRTUEMART_PRODUCT_SALESPRICE="Sales price: "
    (angielska wersja)
    O dziwo, norweska wersja działa bez zarzutu.
    to samo mam z podatkiem VAT i innymi etykietami cen na stronie produktu. reszta etykiet z polskiego pliku ini raczej działa...
    PS> Zmiana szablonu nic nie pomaga.
    Help!

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #2
    Debiutant
    Dołączył
    14-11-2014
    Wpisy
    10
    Punkty
    7

    Joomla! 3.6

    Cytat Wysłane przez Adwans Zobacz wiadomość
    Witajcie,
    VM 3.0.18
    Multilanguage status: w porządku

    mam 3 języki: norweski, angielski i polski. Gdy sklep jest ustawiony na polski to zamiast "cena sprzedazy brutto" ładuje mi się wciąż:
    Sales price
    czyli
    Kod:
    COM_VIRTUEMART_PRODUCT_SALESPRICE="Sales price: "
    (angielska wersja)
    O dziwo, norweska wersja działa bez zarzutu.
    to samo mam z podatkiem VAT i innymi etykietami cen na stronie produktu. reszta etykiet z polskiego pliku ini raczej działa...
    PS> Zmiana szablonu nic nie pomaga.
    Help!
    Ohoho, ale zabiłem wam ćwieka. I sobie też.
    Powiem szczerze, że, pomimo posiadania przez J! i VM wszystkich polskich plików INI funkcja
    Kod:
    $this->currency->createPriceDiv
    jest ślepa! i nie widzi ich. Dopiero toporne wklejenie ciągów językowych do Overrrides pomogło.
    Ostanio edytowane przez Adwans : 28-04-2017 17:24 Powód: wesja J!

  4. #3
    Debiutant
    Dołączył
    14-11-2014
    Wpisy
    10
    Punkty
    7

    Domyślny

    Po miesiącu pytam - nikt nie wie, czy nie chce mi pomóc?

  5. #4
    Wyjadacz
    Dołączył
    11-08-2006
    Wpisy
    632
    Punkty
    71

    Domyślny

    Zaktualizuj spolszczenie VM - po wydaniu Joomla! 3.7.0 się wysypało. Pamiętaj też o aktualizacji samego Joomla.

Podobne tematy

  1. etykiety w K2 - czy jest możliwość, aby wybrane etykiety z K2 nie wyświetlały się....
    przez wiola.viola na forum Rozszerzenia - problemy z obsługą, zarządzaniem
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post/autor: 08-07-2014, 08:49
  2. Brak cen produktów dla niezalogowanych-VirtueMart
    przez strona na forum Rozszerzenia - problemy z obsługą, zarządzaniem
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post/autor: 21-03-2012, 14:37
  3. Brak polskich znaków - ale brak również "krzaków"
    przez M4T na forum Wydajność, optymalizacja
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post/autor: 13-07-2011, 09:06
  4. aiContactSafe - brak polskich znaków w mailu, brak wiadomości na zapleczu
    przez Hittokirai na forum Rozszerzenia - problemy z obsługą, zarządzaniem
    Odpowiedzi: 5
    Ostatni post/autor: 14-03-2011, 17:16
  5. Angielskie daty w artykułach, angielskie przyciski.
    przez jablonalodz na forum Szablony, wygląd, formatowanie
    Odpowiedzi: 4
    Ostatni post/autor: 25-11-2010, 23:32

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •