Po aktualizacji do 3.7 brak niektórych komponentów w menu admina - Strona 3
Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Wyniki 21 do 30 z 30

Temat: Po aktualizacji do 3.7 brak niektórych komponentów w menu admina

  1. #21
    Bywalec
    Dołączył
    13-02-2007
    Skąd
    Ełk
    Wpisy
    120
    Punkty
    16

    Domyślny

    Odtworzyłem kopię w wersji joomla 3.7.5 na xampp-ie w wersji 3.7.5 oto linki - link1, link2
    zwiększyłem także czas pracy skryptów (chodziło o parametr max_execution_time z konfiguracji php - tak mi podpowiedziała serwerownia)?
    Robert

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #22
    Wyjadacz
    Dołączył
    11-08-2006
    Wpisy
    780
    Punkty
    78

    Domyślny

    Zresetuj apache w XAMP, bo w nowym FPA nadal widać Max. Execution Time: 30. Następnie sprawdź poprzez plik z wywołaniem phpinfo() czy widać zmianę.

  4. #23
    Bywalec
    Dołączył
    13-02-2007
    Skąd
    Ełk
    Wpisy
    120
    Punkty
    16

    Domyślny

    Zmieniłem Max. Execution Time na 120, plik po zmianach - link
    Robert

  5. #24
    Senior zwiastun awatar
    Dołączył
    20-09-2005
    Wpisy
    27 308
    Punkty
    1136

    Domyślny

    Cytat Wysłane przez rcz Zobacz wiadomość
    joomla aktualizuje się automatycznie poprzez Installatrona na serwerze
    No cóż, w takim przypadku... przemyśł metodę aktualizacji. Pomysłodawcy tego typu rozwiązań mają - wedle mnie - niezbyt poukładane w głowie: jak można oferować automatyczną aktualizację złożonych systemów informatycznych, o budowie modułowej, z mnóstwem zależności?
    Jeśli masz kopie zapasową (pewno installatron o to zadbał), przywróć witrynę z kopiii i wykonaj aktualizację do Joomla 3.8.1 zgodnie z zalecaną procedurą (1. kopia, 2. aktualizacja rozszerzeń, 3. aktualizacja Joomla).
    Korzystaj i ciesz się!
    ===============
    Zwiastun
    Biblioteka Elektronicznej Dokumentacji Joomla!

  6. #25
    Bywalec
    Dołączył
    13-02-2007
    Skąd
    Ełk
    Wpisy
    120
    Punkty
    16

    Domyślny

    po aktualizacji pojawił się taki komunikat, ale brakujących komponentów, np. Wielojęzyczność nie ma.



    Ostrzeżenie

    Nie powiodło się odświeżenie pamięci podręcznej manifestu: obecnie rozszerzenie nie jest zainstalowane.


    Stan aktualizacji wersji JoomlaOprogramowanie twojej witryny zostało zaktualizowane. Posiadasz teraz Joomla w wersji: 3.8.1.
    Robert

  7. #26
    Senior zwiastun awatar
    Dołączył
    20-09-2005
    Wpisy
    27 308
    Punkty
    1136

    Domyślny

    Musiałbyś
    a) zainstalować sobie np. lokalnie czysty Joomla
    b) przeanalizować, czego brakuje
    c) porównac tabele w bazie danych (szczególnie tabele #__extension i #__menu), sprawdzić, czy są rekordy odnoszące się do brakujących elementów. Jeśli ich nie ma, wykonać odpowiednie kwerendy.

    Może środowisko, w którym przeprowadzałeś aktualizację, nie jest odpdowiedndio skonfigurowane? Spróbuj może jeszcze raz lokalnie?
    Korzystaj i ciesz się!
    ===============
    Zwiastun
    Biblioteka Elektronicznej Dokumentacji Joomla!

  8. #27
    Wyjadacz
    Dołączył
    11-08-2006
    Wpisy
    780
    Punkty
    78

    Domyślny

    rcz Sprawdź czy brakujące komponenty w menu Komponenty to jedyny problem po aktualizacji i wypisz brakujące elementy.

  9. #28
    Bywalec
    Dołączył
    13-02-2007
    Skąd
    Ełk
    Wpisy
    120
    Punkty
    16

    Domyślny

    Po odzyskaniu wersji 3.7.5 na serwerze lokalnym i porównaniu z czystą wersją to jedyny komponent, który nie jest instalowany to jest wielojęzyczność, po sprawdzeniu wpisów jakie są w czystej instalacji (są 2 wpisy w _extensions oraz _menu) dokonałem poprawek w bazie odzyskanej kopii, niestety na zapleczu w menu komponenty nie pojawił się wpis WIELOJĘZYCZNOŚĆ, ale jak wpiszę link bezpośrednio w przeglądarce to komponent działa, jak również działa w wersji na serwerze właściwym gdzie nic jeszcze nie poprawiałem.

    Wpisy błędne w menu komponent takie jak: pkg_PL-PL, pkg_RU-RU, pkg_weblinks, jcemediabox, ef4jmframework, pkg_dj-imageslider, pkg_attachments, usunąłem z wpisów w bazie _menu, po instalacji pojawiły się niektóre ponownie, ale usunąłem ponownie wpisy w bazie i przeinstalowałem raz jeszcze Przeinstaluj kluczowe pliki Joomla i już się nie pojawiły te błędy, tylko brak jest tego jednego wpisu w menu komponent: WIELOJĘZYCZNOŚĆ.
    Robert

  10. #29
    Bywalec
    Dołączył
    13-02-2007
    Skąd
    Ełk
    Wpisy
    120
    Punkty
    16

    Domyślny

    Jak w menu komponent brakuje mi menu: WIELOJĘZYCZNOŚĆ to dodaję to w bazie przez PHP Admin w *_menu - w załączeniu zrzut ekranu, nie znalazłem innego sposobu na ten problem.
    Aby to można było skopiować (wypełniany kolumnę Wartość):


    • id - 22
    • menutype - main
    • title - com_associations
    • path - Multilingual Associations
    • link - index.php?option=com_associations
    • type - component
    • published - 1
    • parent_id - 1
    • component_id - 28
    • img - class:associations

    pozostałe rzeczy na podglądzie
    Attached Images Attached Images
    Robert

  11. #30
    Debiutant
    Dołączył
    13-02-2020
    Wpisy
    1
    Punkty
    2

    Domyślny

    Cytat Wysłane przez wojsmol Zobacz wiadomość
    Wejdź do bazy i wykonaj zapytanie:
    Kod:
    UPDATE `#__menu` SET `menutype` = 'main', `client_id` = 1  WHERE `menutype` = 'main' OR `menutype` = 'menu';
    gdzie #__ zamieniasz na prefiks tabel
    U mnie zadziałało dzięki

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Podobne tematy

  1. Najeżdżające elementy interface'u admina po aktualizacji
    przez seal6 na forum Instalacja, aktualizacja
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post/autor: 13-07-2015, 22:08
  2. Po aktualizacji do Joomla! 3.4.3 Problem + Szablon z pozycji admina
    przez jan1975 na forum Instalacja, aktualizacja
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post/autor: 12-07-2015, 19:29
  3. brak listy wszystkich komponentów w menu admina
    przez leonard na forum Joomla 1.5 BŁĘDY
    Odpowiedzi: 5
    Ostatni post/autor: 29-03-2009, 23:46
  4. Odpowiedzi: 0
    Ostatni post/autor: 05-11-2007, 23:32
  5. brak niektórych Komponentów
    przez traczu na forum Administracja Joomla!
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post/autor: 12-10-2006, 10:19

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •