Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Wyniki 11 do 17 z 17

Temat: Przeniesienie strony na nowy serwer

  1. #11
    Wyjadacz
    Dołączył
    11-08-2006
    Wpisy
    729
    Punkty
    75

    Domyślny

    Wskaż miejsca z błędami to będziemy walczyć.

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #12
    Debiutant
    Dołączył
    07-05-2017
    Wpisy
    8
    Punkty
    2

    Domyślny

    na pierwszy rzut oka nie działają zakładki: cennik, wirtualny spacer, a w galerii brakuje miniatur.


    w panelu admina mam użytkownika:
    3
    Service joomla.user.helper.YiJOs

    czy jest on do czegoś potrzebny ?

  4. #13
    Wyjadacz
    Dołączył
    11-08-2006
    Wpisy
    729
    Punkty
    75

    Domyślny

    No to ja też na szybko:
    - cennik i wirtualny spacer - domena w linkach jest ustawiona na sztywno na produkcyjną;
    - galerii nie analizowałem;
    - użytkownik świadczy, że na 100% miałem rację z gośćmi - czytaj było włamanie na stronę.

  5. #14
    Debiutant
    Dołączył
    07-05-2017
    Wpisy
    8
    Punkty
    2

    Domyślny

    No to tak po dłuższym sprawdzaniu to parę rzeczy, których wcześniej nie wymieniłem udało mi się naprawić (jakieś brakujące linki na dole strony - wyłączony, brakujące zdjęcie w podkategoriach)

    Niestety nie potrafię znaleźć miejsca, gdzie zmienić przyciski menu, tzn linki do jakich się odwołują przyciski wirtualny spacer, czy cennik.
    Gdzie to mogę znaleźć ?

    EDIT: udało mi się znaleźć opisane wyżej miejsce i linki naprawiłem.

    Pozostaje kwestia galerii, ale tego to nawet nie wiem gdzie i co mam szukać.

  6. #15
    Wyjadacz
    Dołączył
    11-08-2006
    Wpisy
    729
    Punkty
    75

    Domyślny

    Galeria - dodatek typu content o nazwie SIGE - Simple Image Gallery Extended. Zobacz czy w ustawieniach nie wypluje jakiegoś błędu.

  7. #16
    Debiutant
    Dołączył
    07-05-2017
    Wpisy
    8
    Punkty
    2

    Domyślny

    Dziękuję za informację, nie było żadnego błędu, w sumie ja takiego info nie znalazłem, udało mi się przywrócić miniaturki zmieniają ustawienie:
    Generate and save Thumbnails? (Info) tj. aktywując takową opcję.

    Nie znalazłem więcej błędów na stronie.

    Pozostaje pytanie czy powinienem zaktualizować joomlę do nowszej wersji ? Jeżeli tak to które narzędzie będzie najlepszym rozwiązaniem ?

  8. #17
    Wyjadacz
    Dołączył
    11-08-2006
    Wpisy
    729
    Punkty
    75

    Domyślny

    Po pierwsze masz tam temat sprzątania po włamaniu. Co do aktualizacji to po jeden do załatania dziury łatane po 1.5.26 https://docs.joomla.org/Security_hot...a_EOL_versions - dla 1.5.x. Potem przygotowanie do migracji zaczynając od sprawdzenia kompatybilności szablonu i rozszerzeń. Część z nich w nowszych wersjach jest płatna.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Podobne tematy

  1. Przeniesienie strony www na nowy serwer - nie działa !
    przez kjmragowo na forum Instalacja, aktualizacja, migracje
    Odpowiedzi: 19
    Ostatni post/autor: 07-09-2012, 12:22
  2. Przeniesienie strony i domeny na nowy serwer
    przez VINCI na forum Instalacje (Joomla!, składników)
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post/autor: 26-03-2011, 16:45
  3. przeniesienie strony na nowy serwer i awaria.
    przez beyond_illusions na forum Różne
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post/autor: 06-12-2010, 17:37
  4. przeniesienie joomli na nowy serwer
    przez ablonski na forum Instalacje (Joomla!, składników)
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post/autor: 26-02-2007, 13:36

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •