Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Wyniki 1 do 10 z 17

Temat: Przeniesienie strony na nowy serwer

  1. #1
    Debiutant
    Dołączył
    07-05-2017
    Wpisy
    8
    Punkty
    2

    Domyślny Przeniesienie strony na nowy serwer

    Witam, otrzymałem prośbę o przeniesienie strony na nowy serwer. Problem polega na tym, iż poprzednia osoba zajmująca się zarządzaniem stroną, nagle stwierdziła, iż nie ma zamiaru dalej się tym zajmować - przesłał pliki strony i tyle. Został wykupiony nowy hosting na easyisp.pl i teraz jakoś trzeba przenieść stronę na niego.

    Strona, której pliki otrzymałem według mnie jest stworzona w joomla! 1.5.16 (taki plik instalacyjny znalazłem w katalogu tmp).

    Według http://forum.joomla.pl/showthread.ph...5%9Bci-portalu opisu tutaj próbowałem:
    1. wgrać otrzymane pliki na ftp i wczytać bazę sql (baza się wczytuje bez problemu w tym przypadku) - niestety wchodząc na stronę otrzymuję tylko białą stronę, bez jakiejkolwiek zawartości, ani błędu.

    2. zainstalować nową joomlę 3.7.0. - wczytać bazę sql - baza się wczytuje - strona nie ma zmienionej zawartości, ładuje się tylko domyślnie wczytany szablon.

    3. zainstalować joomlę 1.5.26, wgrać bazę sql - błędy przy imporcie, jak za którymś podejściem się udało to strona wyglądała na pomieszanie losowego template z tym co bylo rzeczywiście na stronie

    3. zainstalować wersję znalezioną w katalogu tmp - czyli 1.5.16, po paru problemach udaje się to zrobić, ale już wczytanie pliku SQL bazy jest nie wykonalne - pojawia się problem opisany pod adresem https://forum.joomla.org/viewtopic.p...0588b&start=30
    Wszystko co opisane pod powyższym adresem robiłem poza "Installing Wampserver 2.0i was an easy and fast solution", bo nie wiem o co tutaj chodzi.

    Po ponad tygodniu walki i czytaniu różnych tematów, już nie wiem co z tym zrobić, czy ktoś jest w stanie mi pomóc ?
    Jakie informacje będą potrzebne ?

    Acha.. nie ma poprzedniego hostingu, strona jest offline, poprzednia osoba nagle rozwiązała współpracę przez co zostaliśmy tylko z kopią, którą nam przekazał.

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #2
    Senior Bazyl awatar
    Dołączył
    02-08-2008
    Skąd
    Skierniewice
    Wpisy
    7 149
    Punkty
    522

    Domyślny

    Myślę, że zamiast tygodnia walki taniej wyjdzie komuś zlecić...
    (łącznie z migracją do 3.7)

  4. #3
    Wyjadacz
    Dołączył
    11-08-2006
    Wpisy
    733
    Punkty
    75

    Domyślny

    Jeżeli jest kopia plików i bazy to temat tak czy inaczej do ogarnięcia. Jeżreli to rzeczyfiście 1.5.x to dokładna wersję odczytasz z includes/version.php.

  5. #4
    Debiutant
    Dołączył
    07-05-2017
    Wpisy
    8
    Punkty
    2

    Domyślny

    Niestety nie ma w katalogu includes pliku o którym piszesz.

  6. #5
    Wyjadacz
    Dołączył
    11-08-2006
    Wpisy
    733
    Punkty
    75

    Domyślny

    Pokaż zrzut folderu z plikami strony.

  7. #6
    Debiutant
    Dołączył
    07-05-2017
    Wpisy
    8
    Punkty
    2

    Domyślny

    Załącznik 9110
    Tak to wygląda od strony katalogów.
    Plik version.php znalazłem w katalogu:
    ...\libraries\joomla
    i zawiera wpis:
    var $RELEASE = '1.5';

  8. #7
    Wyjadacz
    Dołączył
    11-08-2006
    Wpisy
    733
    Punkty
    75

    Domyślny

    w tym samym pliku masz var $DEV_LEVEL w tej linii masz określoną dokładną wersję Joomla. Dodatkowo patrząc na pliki nie zdziwię się jak mieliście na niej gości. Odnośnie samego przeniesienia strony to po wgraniu plików i bazy na serwer patrz tutaj. Jeżeli strona ruszy to będziemy myśleć o jej aktualizacji.

  9. #8
    Debiutant
    Dołączył
    07-05-2017
    Wpisy
    8
    Punkty
    2

    Domyślny

    var $DEV_LEVEL = '26';

    Wgrałem pliki na serwer ftp (pominąłem katalog tmp i tak w nim nie ma nic ważnego, stworzyłem go ręcznie, pustego), zmieniłem plik konfiguracyjny oraz wgrałem bazę SQL.

    Teraz jak wchodzę na stronę to po podaniu adresu (http://www.isp13155.easyisp.pl)
    dostaję po chwili "przekroczono czas oczekiwania"
    jeżeli dodam na końcu index.php to mam "Błąd kodowania zawartości" w firefoxie, a IE po prostu nie widzi tej strony (Nie można wyświetlić tej strony).

  10. #9
    Wyjadacz
    Dołączył
    11-08-2006
    Wpisy
    733
    Punkty
    75

    Domyślny

    Wyłącz gzip przez configuration.php. Popraw też ścieżki do katalogów logs i tmp w tym pliku.

  11. #10
    Debiutant
    Dołączył
    07-05-2017
    Wpisy
    8
    Punkty
    2

    Domyślny

    Bosko, wyłączenie gzip pomogło, strona się wczytuje, ścieżki do tmp i logs wcześniej ustawiłem.
    Widzę, iż nie wszystko się wczytuje, błędy są na stronie.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Podobne tematy

  1. Przeniesienie strony www na nowy serwer - nie działa !
    przez kjmragowo na forum Instalacja, aktualizacja, migracje
    Odpowiedzi: 19
    Ostatni post/autor: 07-09-2012, 12:22
  2. Przeniesienie strony i domeny na nowy serwer
    przez VINCI na forum Instalacje (Joomla!, składników)
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post/autor: 26-03-2011, 16:45
  3. przeniesienie strony na nowy serwer i awaria.
    przez beyond_illusions na forum Różne
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post/autor: 06-12-2010, 17:37
  4. przeniesienie joomli na nowy serwer
    przez ablonski na forum Instalacje (Joomla!, składników)
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post/autor: 26-02-2007, 13:36

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •