Połączenie nie jest bezpieczne ale tylko na witrynie - Strona 3
Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Wyniki 21 do 30 z 34

Temat: Połączenie nie jest bezpieczne ale tylko na witrynie

  1. #21
    Bywalec
    Dołączył
    20-02-2012
    Wpisy
    244
    Punkty
    42

    Domyślny

    Yandex.Webmaster po rejestracji i weryfikacji witryny możesz zgłosić ja już dawno to robiłem

    https://yandex.com/support/webmaster...ous-sites.html
    Pomógłem - daj punkt

    Przekaż swój 1 %


    Przyłącz się do akcji

    www.mojalewastopa.pl

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #22
    Bywalec terra awatar
    Dołączył
    26-05-2017
    Skąd
    Wrocław
    Wpisy
    152
    Punkty
    27

    Domyślny

    Warto przeczytać tę informację https://support.google.com/webmaster...r/180386?hl=pl , zwłaszcza fragment, który mówi żeby zwrócić uwagę na to jaki adres był certyfikowany, a jaki jest wystawiany.
    Dodatkowo istotne jest jak realizowany jest certyfikat https u operatora hostingu, ponieważ niektórzy oferują tzw. "virtualny SSL", który jest oferowany darmowo, ale nie jest w 100% interpretowanym certyfikatem przez przeglądarki.

  4. #23
    Nowicjusz
    Dołączył
    09-07-2016
    Wpisy
    22
    Punkty
    2

    Domyślny

    Zgłosiłem sprawę na maila Yandex`a i.... następnego dnia nagle "wirus zniknął". Zobaczymy na jak długo ale na razie jest okej i na każdej przeglądarce ładnie zielona kłódeczka. Nie sądzicie, że te algorytmy to czasem na wyrost i sztuka dla sztuki? Normalny kod może zostać zinterpretowany jako wirus..

  5. #24
    Bywalec
    Dołączył
    20-02-2012
    Wpisy
    244
    Punkty
    42

    Domyślny

    Myślę że algorytmami jest tak jak z antywirusem sygnalizuje zagrożenie jednak może się mylić bo skrypt działa podobnie do wirusa Nic nie zastąpi myślącego użytkownika oraz administratora
    Pomógłem - daj punkt

    Przekaż swój 1 %


    Przyłącz się do akcji

    www.mojalewastopa.pl

  6. #25
    Nowicjusz
    Dołączył
    13-03-2014
    Wpisy
    16
    Punkty
    2

    Domyślny

    Odświeżę trochę temat.
    Mam certyfikat SSL nabyty drogą kupna u dostawcy hostingu - home.pl - na zapleczu witryna jest bezpieczna, ale strona już nie. Jest adres https, ale jest też informacja, że witryna nie jest bezpieczna. Sprawdzane Chrom, FireFox, Microsoft Edge. W konfiguracji globalnej oczywiście wymuszony https dla całej witryny.
    Pomóżcie, proszę.

  7. #26
    Bywalec terra awatar
    Dołączył
    26-05-2017
    Skąd
    Wrocław
    Wpisy
    152
    Punkty
    27

    Domyślny

    Dostawcy oferują czasem tzw. virtualny SSL, który skutkuje takim zachowaniem, ale główną przyczyną jest decyzja Googla "Decyzją zespołu bezpieczeństwa Google’a przeglądarka Chrome przestanie uznawać strony certyfikowane przez Symanteca za bezpieczne!", a o ile pamiętam to takie certyfikaty oferuje home.
    joomlaterra - rozwiązania webowe oparte na Cms Joomla i WordPress, SEO, Programowanie, Konsulting

  8. #27
    Nowicjusz
    Dołączył
    13-03-2014
    Wpisy
    16
    Punkty
    2

    Domyślny

    Jest napisane we właściwościach certyfikatu, że: "Ten certyfikat jest przeznaczony do:
    - Gwarantuje tożsamość zdalnego komputera,
    - Udowadnia Twoją tożsamość zdalnemu komputerowi"
    Wystawiony przez ESET SSL Filter CA

    Nie wiem, nie znam się, ale czy to oznacza, że jest wirtualny?

  9. #28
    Wyjadacz
    Dołączył
    11-08-2006
    Wpisy
    770
    Punkty
    76

    Domyślny

    Daruu Sprawdź podstronę z błędem na stronie https://www.whynopadlock.com/
    terra O ile możesz to podaj źródło informacji, sprawa dotyczyła tylko części certyfikatów od Symanteca.

    - - - Updated - - -

    Daruu Czy na komputerze masz zainstalowane oprogramowanie od ESET'a?

  10. #29
    Nowicjusz
    Dołączył
    13-03-2014
    Wpisy
    16
    Punkty
    2

    Domyślny

    wojsmol dziękuję Ci za pomoc. Stronka, którą podałeś wskazała, gdzie był błąd i już naprawiony

    Tak, mam antywirusa ESET.

  11. #30
    Wyjadacz
    Dołączył
    11-08-2006
    Wpisy
    770
    Punkty
    76

    Domyślny

    Daruu Certyfikat, o którym piszesz pochodzi właśnie od ESET'a i umożliwia skanowanie połączeń https. Jeżeli Chrome ma to niego zastrzeżenia to rozwiązania należy szukać w dokumentacji lub dziale wparcia tej firmy.

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Podobne tematy

  1. Komponent formularzy który nie tylko wysyła na @ ale i zgłoszenia sa widoczne w panel
    przez egonik1988 na forum Rozszerzenia - problemy z obsługą, zarządzaniem
    Odpowiedzi: 5
    Ostatni post/autor: 17-02-2015, 18:52
  2. Połączenie rejestracji na stronie z forum.
    przez MusicWarrior na forum Komunikacja: fora, czaty, poczta, biuletyny
    Odpowiedzi: 5
    Ostatni post/autor: 20-11-2010, 17:24
  3. Położenie stopki - nie jest na samym dole
    przez sfin44 na forum Administracja Joomla!
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post/autor: 04-01-2010, 23:39
  4. Czy to aby jest bezpieczne?
    przez paperclip na forum Sprawy bezpieczeństwa Joomla!
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post/autor: 24-05-2008, 18:21
  5. joomla - co jest bezpieczne a co nie?
    przez hINDUs na forum Sprawy bezpieczeństwa Joomla!
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post/autor: 05-01-2007, 09:48

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •