przeniesienie, problem z admin tools
Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Wyniki 1 do 10 z 15

Temat: przeniesienie, problem z admin tools

  1. #1
    Debiutant
    Dołączył
    30-05-2017
    Wpisy
    8
    Punkty
    2

    Joomla! 1.5 przeniesienie, problem z admin tools

    Witam wszystkich
    Mam nadzieję, że ktoś będzie chętny mi pomóc. Opiszę sytuację:
    Jestem pracownikiem szkoły. Z przydzielenia dostałem opiekę nad stroną internetową opartą na joomla 1.5.26.
    Otrzymałem dzisiaj informację, że nasz operator domeny kończy działalność niedługo i nastąpiła potrzeba przeniesienia strony na inną.
    Wiem jak skopiować pliki z serwera na nowy natomiast mam problem z przeniesieniem bazy. Czytałem już forum ale mam problem gdyż z mojego panelu na joomli nie mogę wejść w narzędzia administratora ani na akeeba backup (wywala błąd 404). Wszystkie inne zakładki jak na złość działają.
    Bardzo proszę o pomoc.

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #2
    Senior Bazyl awatar
    Dołączył
    02-08-2008
    Skąd
    Skierniewice
    Wpisy
    7 175
    Punkty
    525

    Domyślny

    Cytat Wysłane przez Elsin Zobacz wiadomość
    nasz operator domeny kończy działalność
    Trzeba przenieść domenę do innego operatora.
    Pliki + bazę przenosisz, gdy musisz zmienić serwer.

    p.s. Migracja by się przydała do 3.7.2...

  4. #3
    Debiutant
    Dołączył
    30-05-2017
    Wpisy
    8
    Punkty
    2

    Domyślny

    Strona internetowa też jest u nich w hostingu.
    Proszę o pomoc jak tą bazę przenieść w przypadku opisanym powyżej.

  5. #4
    Senior Bazyl awatar
    Dołączył
    02-08-2008
    Skąd
    Skierniewice
    Wpisy
    7 175
    Punkty
    525

    Domyślny

    Trzeba zrobić kopię za pomocą narzędzia, które udostępnia hosting. Pewnie phpMyAdmin

  6. #5
    Debiutant
    Dołączył
    30-05-2017
    Wpisy
    8
    Punkty
    2

    Domyślny

    Załącznik 9150 ta opcja? bardzo dziękuję

  7. #6
    Senior Bazyl awatar
    Dołączył
    02-08-2008
    Skąd
    Skierniewice
    Wpisy
    7 175
    Punkty
    525

    Domyślny

    Na tym forum załączniki od lat się nie wyświetlają...
    :-(

  8. #7
    Debiutant
    Dołączył
    30-05-2017
    Wpisy
    8
    Punkty
    2

    Domyślny

    https://imagizer.imageshack.us/v2/96...924/GM80pU.png dzięki za info i za dalszą chęć pomocy

    https://imagizer.imageshack.us/v2/12...922/7Dknhu.png czy te dwie bazy powinienem wyeksportować?

  9. #8
    Senior Bazyl awatar
    Dołączył
    02-08-2008
    Skąd
    Skierniewice
    Wpisy
    7 175
    Punkty
    525

    Domyślny

    Hm...
    Pod stronę zazwyczaj podpięta jest jedna baza...

  10. #9
    Debiutant
    Dołączył
    30-05-2017
    Wpisy
    8
    Punkty
    2

    Domyślny

    hmm patrząc na wielkość tej jednej jest 0 mb więc chyba pusta...(tak myślę)
    https://imagizer.imageshack.us/v2/10...923/Bn0Lw3.png które opcje powinienem wybrać przy eksporcie?

  11. #10
    Senior Bazyl awatar
    Dołączył
    02-08-2008
    Skąd
    Skierniewice
    Wpisy
    7 175
    Punkty
    525

    Domyślny

    Musisz poszukać w sieci, albo zadzwonić do mnie

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Podobne tematy

  1. Odpowiedzi: 14
    Ostatni post/autor: 28-01-2014, 17:18
  2. Akeeba admin tools jak odinstalować?
    przez iwona1951 na forum Rozszerzenia - problemy z obsługą, zarządzaniem
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post/autor: 09-07-2013, 21:01
  3. Admin Tools PRO - dokończenie tłumaczenia
    przez dumes na forum Tłumaczenia
    Odpowiedzi: 11
    Ostatni post/autor: 04-01-2013, 00:34
  4. RSfirewall i Admin Tools Pro - dwa komponenty na stronie
    przez dumes na forum Bezpieczeństwo
    Odpowiedzi: 4
    Ostatni post/autor: 30-12-2012, 12:05
  5. Brak możliwości zainstalowania Admin Tools
    przez enrick27 na forum Rozszerzenia - problemy z obsługą, zarządzaniem
    Odpowiedzi: 6
    Ostatni post/autor: 08-08-2012, 19:32

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •