Szablon HTML Javascript w index.php
Wyniki 1 do 6 z 6

Temat: Szablon HTML Javascript w index.php

  1. #1
    Przeglądacz
    Dołączył
    31-07-2010
    Wpisy
    65
    Punkty
    10

    Joomla! 3.6 Szablon HTML Javascript w index.php

    Witam
    Mam pytanie jakie polecenia trzeba dodać w php w pliku index.php.
    Konwertuje szablon z html do Joomla i mam problem z javascriptem.
    Ten konkretny skrypt ma się zawierać w module.
    Kod html

    Kod:
    
    <!DOCTYPE HTML>
    <html>
    <head>
        <meta http-equiv="content-type" content="text/html" />
        <meta charset="utf-8"/>
        <meta name="author" content="Robert Gierczak" />
       
        <link href="css/mobile.css" rel="stylesheet" type="text/css" />
        <link rel="stylesheet" type="text/css" href="css/style.css" />
        <link rel="stylesheet" type="text/css" href="css/medium.css"/>
        
        
        
          <script type="text/javascript" src="js/jquery-2.1.0.min.js"></script> 
        <script type="text/javascript" src="js/marquee.js"></script> 
        <script type="text/javascript" src="js/typed.js"></script>
    
            
        <title></title>
    
    **********
        $(function(){
            $(".element").typed({
            strings: ["To jest strona o tematyce TV-SAT.Zajmujemy się montażem anten satelitarnych różnego typu.To jest strona o tematyce TV-SAT.Zajmujemy się montażem anten satelitarnych różnego typu.To jest strona o tematyce TV-SAT.Zajmujemy się montażem anten satelitarnych różnego typu.To jest strona o tematyce TV-SAT.Zajmujemy się montażem anten satelitarnych różnego typu.", "Second sentence."],
            typeSpeed: 30, // typing speed
            backDelay: 5, // pause before backspacing
            loop: true, // loop on or off (true or false)
            loopCount: false, // number of loops, false = infinite
            callback: function(){ } // call function after typing is done
            });
        });
    </script>
    
    </head>
    Jak to zapisać w pliku index.php.
    Czy wszystko ma być w head jak w html.

    Z góry serdecznie dziękuje

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #2
    Senior zwiastun awatar
    Dołączył
    20-09-2005
    Wpisy
    27 296
    Punkty
    1135

    Domyślny

    dodać znacznik script rozpoczynający skrypt
    Korzystaj i ciesz się!
    ===============
    Zwiastun
    Biblioteka Elektronicznej Dokumentacji Joomla!

  4. #3
    Przeglądacz
    Dołączył
    31-07-2010
    Wpisy
    65
    Punkty
    10

    Domyślny

    akurat ten znacznik mam ale ja pytam o index.php a nie kod index.html

  5. #4
    Senior zwiastun awatar
    Dołączył
    20-09-2005
    Wpisy
    27 296
    Punkty
    1135

    Domyślny

    W kodzie php zapisuje się i wywołuje skrypty js tak samo (o ile wiem .
    Korzystaj i ciesz się!
    ===============
    Zwiastun
    Biblioteka Elektronicznej Dokumentacji Joomla!

  6. #5
    Przeglądacz
    Dołączył
    31-07-2010
    Wpisy
    65
    Punkty
    10

    Domyślny

    Czy to był żart czy Pan wszystkim takie głupoty odpisuje

  7. #6
    Senior zwiastun awatar
    Dołączył
    20-09-2005
    Wpisy
    27 296
    Punkty
    1135

    Domyślny

    Dlaczego żart? I co tu jest głupotą? W kodzie HTML uruchamia się skrypty tak samo, jak w kodzie PHP. Na razie zapisałeś sam skrypt. Gdzie Ci się ma coś wywoływać? Jakiej rady jest Ci w stanie udzielić ktoś kompetentny?
    W przytoczonym kodzie - co widać czarno na białym - nie ma znacznika otwierającego skrypt. Sprawdziłem i teraz się domyślam, że go wpisałeś, ale został wycięty i zastąpiony gwiazdkami. Tylko skąd to ktoś ma wiedzieć? Widziałeś, że wycięło, należało o tym napisać. To jedno (odnosi się do pierwszej mojej odpowiedzi).
    Zapytałeś, "czy wszystko ma być w head jak w HTML". Prosta odpowiedź brzmi: może być. Lepsza - nie musi być w HEAD, skrypt może być umieszczony tuż przed zamykającym znacznikiem body. Oprócz tego gdzieś musi być ten skrypt wywołany, uruchomiony. Wspominasz o jakimś module. Może być i w module. Ale skoro tak, to otrzymałeś - według mnie - pełną odpowiedź na Twoje pytanie.
    Chyba że coś innego jest problemem. Ale w takim razie napisz, proszę, co. I na pewno Ci wtedy ktoś, kto się zna na JavaScript lepiej ode mnie odpowie..
    Korzystaj i ciesz się!
    ===============
    Zwiastun
    Biblioteka Elektronicznej Dokumentacji Joomla!

Podobne tematy

  1. własny kod javascript, php, html w modulach
    przez Pi0tR na forum Administracja - ogólnie
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post/autor: 16-06-2011, 12:13
  2. Moduł menu w HTML do pliku index.php
    przez czupkolandja na forum Szablony, wygląd, formatowanie
    Odpowiedzi: 5
    Ostatni post/autor: 10-05-2011, 19:35
  3. index.html zamiast index.php
    przez rebelscream na forum Administracja - ogólne
    Odpowiedzi: 14
    Ostatni post/autor: 05-03-2010, 19:06
  4. Przekierowanie z index.html do index.php - problem !
    przez feronek na forum Szablony graficzne
    Odpowiedzi: 6
    Ostatni post/autor: 09-07-2007, 02:06
  5. artykuł + kod php + html + javascript
    przez adam_now na forum Różne
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post/autor: 04-09-2006, 11:17

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •