Wyniki 1 do 6 z 6

Temat: Krzaczki

  1. #1
    Wyjadacz
    Dołączył
    30-05-2011
    Skąd
    Piła
    Wpisy
    577
    Punkty
    12

    Domyślny Krzaczki

    Witam.

    Na mojej stronie pojawiły się krzaczki - http://www.skorut-solar.pl/home/aktualnosci

    Po wejściu w dany artykuł jest on pusty.
    Wyglada tak jakby Joomla nie pobierała prawidłowo danych z bazy danych.

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #2
    Senior zwiastun awatar
    Dołączył
    20-09-2005
    Wpisy
    26 702
    Punkty
    1087

    Domyślny

    Obawiam się, że na tak sformułowany temat i opis, to podpowiedzi się nie doczekasz. Zwłaszcza, że dodatkowo masz wyłączoną obsługę prawego klawisza myszy, więc nawet kodu podejrzeć nie można..

  4. #3
    Wyjadacz
    Dołączył
    30-05-2011
    Skąd
    Piła
    Wpisy
    577
    Punkty
    12

    Domyślny

    Nie wiem jak inaczej sformułować mój problem.

    Wyglada tak jakby Joomla nie pobierała prawidłowo danych z bazy danych.

  5. #4
    Przeglądacz terra awatar
    Dołączył
    26-05-2017
    Skąd
    Wrocław
    Wpisy
    93
    Punkty
    18

    Domyślny

    wyślij link do stron o których mówisz że mają krzaczki. Patrząc na stopkę strony, albo ostrzeżenie o cookies, to masz pomieszane tablice kodowania znaków. Masz Joomla 1.5, warto zastanowić się nad zmianą . Spora część problemów, które się pojawiają może zniknąć.
    Generalnie w szablonie masz kodowanie UTF8,
    Kod:
    <meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=utf-8" />
    ale co w środku bazy i artykułów ?
    joomlaterra - rozwiązania webowe oparte na Cms Joomla i WordPress, SEO, Programowanie, Konsulting

  6. #5
    Debiutant
    Dołączył
    18-07-2017
    Wpisy
    5
    Punkty
    2

    Domyślny

    Chyba jakiś większy problem bo też się mi pojawił.
    http://www.goethe.szczecin.pl/

    Ale może szerzej opiszę:
    Kodowanie na stronie prawidłowe i niezmieniane.
    W bazie danych niby wszystko OK, kodowanie utf-8, jednak cms nie rozpoznaje treści z polskimi znaczkami.

    Wygląda jakby był problem przy pobieraniu-kodowaniu pomiedzy cmsem a bazą danych.

    W szablonie poslkie znaki wyswietlają sie prawidłowo.
    Tak samo prawidłowo pojawia się menu admina (artykuł) i polskie w nim znaczki.

    W drugą stronę, tworząc nową treść po polsku, wyświtla się prawidłowo, jednak w bazie danych zapisuje się w krzaczkach.

    obrazkowo może będzie łatwiej.:
    Załącznik 9177 Załącznik 9178 Załącznik 9179 Załącznik 9180 Załącznik 9181 Załącznik 9182 Załącznik 9183

  7. #6
    Przeglądacz
    Dołączył
    21-03-2017
    Wpisy
    77
    Punkty
    24

    Domyślny

    Wygląda na J! 1.5.x, więc jeżeli masz MariaDB to podobny problem z rozwiązaniem w tym wątku

    ps. nie wyświetlają się załączniki - to jakiś problem z forum czy mam za małe uprawnienia?

    A.
    Pomogłem? Kliknij: Pomógł - daj punkt. Dzięki!

Podobne tematy

  1. krzaczki
    przez traabbit na forum Szablony, wygląd, formatowanie
    Odpowiedzi: 22
    Ostatni post/autor: 23-12-2011, 00:20
  2. Krzaczki
    przez maver na forum Szablony graficzne
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post/autor: 25-02-2007, 15:03
  3. Krzaczki w IE
    przez eh69 na forum Różne
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post/autor: 21-12-2006, 19:33
  4. Krzaczki!
    przez Trok na forum Administracja Joomla!
    Odpowiedzi: 4
    Ostatni post/autor: 05-09-2006, 22:30
  5. Krzaczki w IE
    przez piotrkubin na forum Instalacje (Joomla!, składników)
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post/autor: 24-02-2006, 22:08

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •