Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Wyniki 11 do 19 z 19

Temat: Problem po aktualizacji do 3.7.3

  1. #11
    Bywalec
    Dołączył
    03-06-2010
    Wpisy
    278
    Punkty
    27

    Domyślny

    O i zrobiłem. Część plików było jeszcze zawirusowanych, a ten skrypt, który się dołączył napisany w php spowalniał stronę. Może masz to samo?

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #12
    Bywalec headge awatar
    Dołączył
    15-03-2010
    Skąd
    Łódź
    Wpisy
    245
    Punkty
    68

    Domyślny

    Cytat Wysłane przez PawelJacekZ Zobacz wiadomość
    Jakieś inne narzędzia do tego celu?
    Najlepszym narzędziem jest praca własna - najpierw przejrzyj strukturę strony i zastanów się czy na pewno potrzebujesz obu bibliotek - mootools i jquery - zapewne ta druga wystarczy. Wyłącz te elementy, których nie potrzebujesz, kompresuj, minimalizuj - poszukaj w sieci artykułów dotyczących optymalizowania .htaccess (akurat w przypadku home.pl mogą być jakieś problemy w tej kwestii). Dodatki pomagające w optymalizacji są na JED w kategorii Performance - przy czym trudno będzie znaleźć lepsze od tych, które wymieniłem. Przy wyborze hostingu kieruj się jego możliwościami a nie popularnością - na przykład włączenie w cache Redis daje konkretnego kopa w kwestii szybkości - o ile serwer wspiera takie rozwiązanie.

  4. #13
    Bywalec
    Dołączył
    22-12-2007
    Wpisy
    164
    Punkty
    11

    Domyślny

    A propos szkodników ...
    Pobrałem pliki z serwera i przeskanowałem ... masakra 17 wykrytych różnych Backdoor ...
    A to nie koniec są jeszcze inne wykryte ...
    Co robić ... zazwyczaj skanuje na kompie i usuwam ręcznie te wykryte na serwerze ...
    Macie jakiś inny pomysł ...
    Masakra i tak mam jedynie na home ...
    Aby być bezstronnym na innych serwerach nie mam tych problemów ...
    CO ewentualnie zainstalować dla Joomla na serwerze aby chronić to co mam ...

  5. #14
    Przeglądacz terra awatar
    Dołączył
    26-05-2017
    Skąd
    Wrocław
    Wpisy
    99
    Punkty
    18

    Domyślny

    Ostatnio naprawiałem taką stronę, ponieważ home.pl mimo deklaracji w ofercie, nie miał włączonego WebAaplicationFirewall'a.
    Żeby sprawdzić stronę to użyj SSH i wykonaj:






    w ten sposób porównasz pliki joomla z tym co masz na serwerze, i znajdziesz różnice, które trzeba zweryfikować
    joomlaterra - rozwiązania webowe oparte na Cms Joomla i WordPress, SEO, Programowanie, Konsulting

  6. #15
    Bywalec
    Dołączył
    22-12-2007
    Wpisy
    164
    Punkty
    11

    Domyślny

    Co polecacie z komponentów do ochrony ...

  7. #16
    Bywalec
    Dołączył
    22-12-2007
    Wpisy
    164
    Punkty
    11

    Domyślny

    Dobrałem się do kompresji zdjęć, efekty powalające ...
    Walczę dalej z szybkością strony ...

  8. #17
    Wyjadacz
    Dołączył
    11-08-2006
    Wpisy
    728
    Punkty
    75

    Domyślny

    PawelJacekZ - Powaliło by się dopiero po zmianie hostingu na odpowiedni. Ostatnio znalazłem taki - cena może i podobna do home.pl, ale sam serwer i support sporo lepszy. Jeżeli bierzesz pod uwagę zmianę serwera to podrzucę nazwę. Rożnicę poczujesz zwłaszcza przy stronie działającej lub mogącej działać po ssl i z włączonym php 7.

  9. #18
    Bywalec
    Dołączył
    22-12-2007
    Wpisy
    164
    Punkty
    11

    Domyślny

    Pewnie że zawsze szukam lepszego, mam na home i nazwa ...
    Szukam najlepszego w Polsce ...
    Proszę o nazwę bardzo chętnie wypróbuję ...

  10. #19
    Wyjadacz
    Dołączył
    11-08-2006
    Wpisy
    728
    Punkty
    75

    Domyślny

    dhosting.pl - weź najpierw okres testowy. Autorski panel z masa fasjnych opcji.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Podobne tematy

  1. Problem po aktualizacji do 3.5
    przez coliberek1 na forum Instalacja, aktualizacja
    Odpowiedzi: 9
    Ostatni post/autor: 30-03-2016, 21:52
  2. Problem po aktualizacji do 3.4
    przez silverwind na forum Rozszerzenia - problemy z obsługą, zarządzaniem
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post/autor: 01-03-2015, 21:05
  3. Problem po aktualizacji z 3.1.1 do 3.1.4
    przez Azot na forum Instalacja, aktualizacja
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post/autor: 27-07-2013, 07:53
  4. problem po aktualizacji
    przez cieniucieniu na forum Administracja - ogólne
    Odpowiedzi: 4
    Ostatni post/autor: 30-08-2010, 15:40
  5. Problem po aktualizacji
    przez jadowity na forum Joomla 1.5 BŁĘDY
    Odpowiedzi: 5
    Ostatni post/autor: 12-09-2009, 11:03

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •