Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Wyniki 1 do 10 z 12

Temat: Joomla 3.7.3 - Własny moduł HTML - brak opcji modułu

  1. #1
    Adasko.MKS
    Gość

    Domyślny Joomla 3.7.3 - Własny moduł HTML - brak opcji modułu

    Witam serdecznie,
    W dniu dzisiejszym zaktualizowałem joomle do wersji 3.7.3. Po aktualizacji, podczas dodawania własnego modułu HTML zniknął pasek górny z opcjami modułu i nie mogę zdefiniować miejsca wyświetlania się modułu.

    Będę wdzięczny za podpowiedzi jak rozwiązać problem.

    Pozdrawiam
    Adam

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #2
    Przeglądacz terra awatar
    Dołączył
    26-05-2017
    Skąd
    Wrocław
    Wpisy
    94
    Punkty
    18

    Domyślny

    Pozycję wyświetlania modułu ustalasz po prawej stronie, natomiast u góry masz, przypisywanie do pozycji menu. Opisz co widać w Twoim module ? Czy nie ma żadnej górnej zakładki ?
    Warto zaglądać tutaj "problemy i rozwiązania po aktualizacji"

    Proponuję wyczyścić cache strony https://docs.joomla.org/J3.x:Can%27t...te_to_3.6.3/en
    joomlaterra - rozwiązania webowe oparte na Cms Joomla i WordPress, SEO, Programowanie, Konsulting

  4. #3
    Adasko.MKS
    Gość

    Domyślny

    Załącznik 9173
    Screen z zaplecza

    - - - Updated - - -

    Wyczyszczenie cache strony niestety nie przyniosło żadnych rezultatów.

  5. #4
    Przeglądacz terra awatar
    Dołączył
    26-05-2017
    Skąd
    Wrocław
    Wpisy
    94
    Punkty
    18

    Domyślny

    wyczyściłeś cache Joomla i przeglądarki ?
    joomlaterra - rozwiązania webowe oparte na Cms Joomla i WordPress, SEO, Programowanie, Konsulting

  6. #5
    Adasko.MKS
    Gość

    Domyślny

    Tak. W całym zapleczu posiadam górne opcje poza Modułami. Myślałem, że może zmienił się sposób definiowania, ale nie mogę się doszukać innych opcji.

  7. #6
    Przeglądacz terra awatar
    Dołączył
    26-05-2017
    Skąd
    Wrocław
    Wpisy
    94
    Punkty
    18

    Domyślny

    próbowałeś na standardowym szablonie ?
    joomlaterra - rozwiązania webowe oparte na Cms Joomla i WordPress, SEO, Programowanie, Konsulting

  8. #7
    Adasko.MKS
    Gość

    Domyślny

    PowerAdmin z innymi sobie ciężko radzi i niestety rozrzuca całe zaplecze. Natomiast jest jakiś problem, ponieważ nawet w menu na zapleczu nie rozwija się podmenu.

  9. #8
    Przeglądacz terra awatar
    Dołączył
    26-05-2017
    Skąd
    Wrocław
    Wpisy
    94
    Punkty
    18

    Domyślny

    prawdopodobnie masz problem ze skryptem .js (stary nadpisał nowy, albo nowy nie skopiował się) , który obsługuje dynamiczne akcje, ewentualnie "niechcianego gościa", który dokonuje destrukcji plików
    joomlaterra - rozwiązania webowe oparte na Cms Joomla i WordPress, SEO, Programowanie, Konsulting

  10. #9
    Adasko.MKS
    Gość

    Domyślny

    Mam nadzieję, że jest to pierwszy wariant, ponieważ na drugiej stronie i starszej wersji, ale również PowerAdmina jest ten sam problem.
    Czy mógłbym prosić o podpowiedzi jakie kroki poczynić aby przywrócić właściwy skrypt .js?

  11. #10
    Przeglądacz terra awatar
    Dołączył
    26-05-2017
    Skąd
    Wrocław
    Wpisy
    94
    Punkty
    18

    Domyślny

    Ściągnij i zainstaluj najnowszy powerAdmin (27.06.2017 ?), sprawdź czy działa.

    Przełącz się na "protostar", sprawdź czy jest ten sam problem, jeśli nie tzn., że w katalogu powerAdmin jest taki skrypt. Jeśli problem jest także w protostar,to:
    1. ściągnij na komputer full package 3.7.3 i rozpakuj
    2. poprzez ftp skopiuj na serwer Joomla nadpisując plik na serwerze
    3. PAMIĘTAJ: NIE kopiuj katalogu install, NIE kopiuj pliku configuration.php
    4. ponownie sprawdź jak serwer zachowuje się pod protostar i powerAdmin

    Stawiam na PowerAdmin,
    więc spróbuj usunąć PA, (możliwe że trzeba będzie to zrobić ręcznie w tabelach)
    ponownie skopiuj czyste pliki joomla i sprawdź
    sprawdź konflikty JQuery (to może być też pierwszy punkt)
    joomlaterra - rozwiązania webowe oparte na Cms Joomla i WordPress, SEO, Programowanie, Konsulting

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Podobne tematy

  1. Odpowiedzi: 5
    Ostatni post/autor: 27-09-2016, 08:23
  2. moduł własny html
    przez misq83 na forum Rozszerzenia - problemy z obsługą, zarządzaniem
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post/autor: 03-10-2013, 19:25
  3. Problem z modułem własny HTML w Joomla 1.7 - stat4u i youtube
    przez cycleteam na forum Administracja - ogólnie
    Odpowiedzi: 4
    Ostatni post/autor: 08-11-2011, 21:29
  4. Własny moduł HTML?
    przez hanni na forum Różne
    Odpowiedzi: 21
    Ostatni post/autor: 02-02-2010, 15:09
  5. Własny moduł HTML
    przez zwiastun na forum Administracja
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post/autor: 22-04-2009, 17:09

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •