Wyniki 1 do 10 z 10

Temat: po podniesieniu z 3.6.5 do 3.7 zniknęły pozycje w menu KOMPONENTY

  1. #1
    Debiutant
    Dołączył
    05-09-2014
    Wpisy
    9
    Punkty
    2

    Joomla! 3.6 po podniesieniu z 3.6.5 do 3.7 zniknęły pozycje w menu KOMPONENTY

    Witam,
    Po podniesieniu wersji zniknęły mi częściowo komponenty core Joomla z menu KOMPONENTY.
    Widoczne są : Tagi, Wiadomości poinstalacyjne i Wielojęzyczność. Pozostałych brak. Dograne komponenty są widoczne.
    Próbowałem powtórzyć upgrade, ostatecznie nadgrałem wersję full - bez efektu.

    Jakieś sugestie od Kolegów?
    pozdrawiam,
    Romek

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #2
    Senior Bazyl awatar
    Dołączył
    02-08-2008
    Skąd
    Skierniewice
    Wpisy
    7 169
    Punkty
    525

    Domyślny

    Cześć,

    wyczyściłeś cache przeglądarki?

  4. #3
    Debiutant
    Dołączył
    05-09-2014
    Wpisy
    9
    Punkty
    2

    Domyślny

    tak i próbowałem na róznych, ten sam efekt

  5. #4

  6. #5
    Bywalec
    Dołączył
    03-06-2010
    Wpisy
    280
    Punkty
    27

    Domyślny

    Mam rozwiązanie na tego typu błąd. Ja nie raz się z tym spotkałem. Dla tego przerobiłem instalatory bez plików bo by się nadpisywały ale zostawiłem samo menu. Będzie się aktualizowało samo menu. Aby to poprawić wchodzimy w instalator i wedle potrzeby wgrywamy poszczególne paczki zip. Oczywiście zrobiłem także dla AKEEBA, JCE i RSFIREWALL ponieważ czasem przy migracji mi znikały więc jeśli nie potrzebujesz to pomiń te komponenty. Wrzucam pliczek z paczkami. Nie wiem czy administrator pozwoli, ale ja chciałem tylko pomóc. komponenty gdy znikły-j3.4.zip

  7. #6
    Wyjadacz
    Dołączył
    11-08-2006
    Wpisy
    745
    Punkty
    75

    Domyślny

    romus102 Jeżeli temat nadal aktualny to mogę przeprowadzić Cię przez proces naprawy.

  8. #7
    Debiutant
    Dołączył
    05-09-2014
    Wpisy
    9
    Punkty
    2

    Domyślny

    podniosłem na 374 z nadzieją, że moze coś.Tak samo. wojsmol chetnie skorzystam z pomocy

  9. #8
    Wyjadacz
    Dołączył
    11-08-2006
    Wpisy
    745
    Punkty
    75

    Domyślny

    W tym przypadku dalsze aktualizacje nie naprawią problemu. Trzeba zajrzeć do bazy. Sprawdź w #__menu jaki menutype masz dla brakujących pozycji menu. #__ zamieniasz na prefiks tabel.

  10. #9
    Debiutant
    Dołączył
    05-09-2014
    Wpisy
    9
    Punkty
    2

    Domyślny

    Gra muzyka! dzieki wojsmol!

  11. #10
    Wyjadacz
    Dołączył
    11-08-2006
    Wpisy
    745
    Punkty
    75

    Domyślny

    romus102 Jaka wartość była w tym polu?

Podobne tematy

  1. zniknęło menu po aktualizacji
    przez WojTRI na forum Instalacja, aktualizacja, migracje
    Odpowiedzi: 11
    Ostatni post/autor: 28-10-2012, 13:51
  2. Zniknęły pozycje z menu
    przez misiuuu na forum Rozszerzenia - problemy z obsługą, zarządzaniem
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post/autor: 18-06-2012, 23:54
  3. Zniknęły pozycje z menu Komponenty.
    przez leanoric na forum Administracja - ogólnie
    Odpowiedzi: 7
    Ostatni post/autor: 14-03-2011, 02:46
  4. Własne pozycje w menu komponenty
    przez wojtekadams na forum Administracja - ogólne
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post/autor: 06-04-2009, 13:32
  5. Problem: zniknęły pozycje w dodawaniu opcji do menu
    przez amatorek18 na forum Administracja Joomla!
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post/autor: 16-11-2008, 15:01

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •