Wyniki 1 do 5 z 5

Temat: Problem - przenosiny strony między katalogami.

  1. #1
    Nowicjusz
    Dołączył
    06-12-2007
    Wpisy
    19
    Punkty
    11

    Domyślny Problem - przenosiny strony między katalogami.

    Mój problem jest następujący - chcę zrobić działającą kopię strony. Działającą w tej chwili stronę chcę usunąć, postawić od nowa na WP i podlinkować starą wersję - czyli to, co działa w tej chwili. A robię to w następujący sposób:
    Zrobiłem kopię zawartości katalogu "public_html". Następnie w tym katalogu ("public_html") utworzyłem nowy katalog o nazwie "stara_wersja" i do niego wgrałem kopię tego co było w "public_html". Strona działa - ta z katalogu"stara_wersja" otwiera się i jest ok. W bazie danych musiałem zmienić linki na takie by odwoływały się do katalogu "stara_wersja". No i po najechaniu na menu widzę na dole przeglądarki, że wszystko działa, lecz gdy kliknę na link w menu to otrzymuję komunikat o błędzie "404" - Możliwe, że nie możesz zobaczyć tej strony, ponieważ
    1. Użyta zakładka jest nieaktualna
    2. Twoja wyszukiwarka nie odświeżyła jeszcze mapy naszej witryny
    3. Adres został wpisany z błędem
    4. Nie masz uprawnień do obejrzenia tej strony
    5. Joomla! nie może zlokalizować wskazanego zasobu.
    6. Wystąpił błąd podczas wykonywania powierzonego zadania.

    Utworzyłem nową bazę danych, kopiowałem do niej zawartość starej bazy, podmieniłem linki we wszystkich miejscach na takie by odwoływały się do katalogu "stara_wersja". W pliku configuration.php podmieniłem odwołania do nowej bazy w tych miejscach,w których było odwołanie do starej. U mnie było to tylko w tym miejscu:
    var $user = 'xxxxxx';
    var $db = 'xxxxxxx;
    Uaktualniłem ten plik na sewerze. I.... nic.... nadal nic nie działa.... Strona się ładuje ale nadal nie działa odwołanie w menu.
    Co robię nie tak, bo ewidentnie gdzieś robię byka tylko nie wiem gdzie.
    Ostanio edytowane przez wojsmol : 31-07-2017 14:48 Powód: Usunałem dane do bazy

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #2
    Wyjadacz
    Dołączył
    11-08-2006
    Wpisy
    684
    Punkty
    75

    Domyślny

    Sprawdź $live_sie w comfiguration.php i zawartość pliku .htaccess.

  4. #3
    Przeglądacz
    Dołączył
    21-03-2017
    Wpisy
    76
    Punkty
    23

    Domyślny

    Sprawdź/napisz jaki adres jest w menu.

    Poza tym praktyczniej byłoby zrobić subdomenę i wskazać na ten katalog z kopią - jeśli masz a treściach linki względne to nie musiałbyś niczego zmieniać w bazie.

    A.
    Pomogłem? Kliknij: Pomógł - daj punkt. Dzięki!

  5. #4
    Wyjadacz
    Dołączył
    11-08-2006
    Wpisy
    684
    Punkty
    75

    Domyślny

    Osobiście nie zostawiałbym strony na Joomla 1.5 na serwerze.

  6. #5
    Nowicjusz
    Dołączył
    06-12-2007
    Wpisy
    19
    Punkty
    11

    Domyślny

    Dziękuję wszystkim za szybki odzew i pomoc. Zaraz biorę się za próby.

Podobne tematy

  1. jak zmniejszyć odstęp między logo a treścią strony
    przez dziki_sojcze na forum Szablony, formatowanie wyglądu
    Odpowiedzi: 13
    Ostatni post/autor: 12-04-2016, 19:39
  2. Przerzucanie strony WWW w Joomla między kontami w home.pl
    przez isildur na forum Instalacja, aktualizacja, migracje
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post/autor: 22-12-2014, 10:35
  3. Problem z odległościami między artykułami.
    przez Bondario na forum Szablony, formatowanie wyglądu
    Odpowiedzi: 12
    Ostatni post/autor: 04-05-2014, 15:14
  4. Problem z przerzuceniem bazy danych przy przenoszeniu strony joomla między serwerami
    przez Panda1 na forum Instalacja, aktualizacja, migracje
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post/autor: 09-10-2012, 17:43
  5. RSGallery2 problem z przejściem między stronami galerii
    przez webss na forum Galerie, media, obsługa grafiki i innych mediów
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post/autor: 24-10-2008, 00:24

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •