Wyniki 1 do 5 z 5

Temat: GTmetrix

  1. #1
    Wyjadacz wini74 awatar
    Dołączył
    23-05-2009
    Skąd
    jablonkoskos
    Wpisy
    770
    Punkty
    24

    Domyślny GTmetrix

    Cześć, analizowałem stronkę https://pracuj-legalnie.pl/ poprzez GTmetrix i zastanawiam się o co chodzi?

    The following requests are returning 404/410 responses. Either fix the broken links, or remove the references to the non-existent resources.


    Jak to naprawić? Pozdrawiam
    Nikt nie jest tak bogaty, żeby nie potrzebował pomocy, ani tak biedny żeby nie mógł innym pomóc.

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #2
    Bywalec
    Dołączył
    21-03-2017
    Wpisy
    148
    Punkty
    41

    Domyślny

    w arkuszu stylów:
    Kod:
    @import url(/templates/shaper_helix3/css/bootstrap-legacy/variables);
    @import url(/templates/shaper_helix3/css/bootstrap-legacy/mixins);
    @import url(/templates/shaper_helix3/css/bootstrap-legacy/forms.less);
    @import url(/templates/shaper_helix3/css/bootstrap-legacy/wells.less);
    @import url(/templates/shaper_helix3/css/bootstrap-legacy/accordion.less)
    żaden z tych plików nie istnieje w tej lokalizacji
    jeśli nie są potrzebne to @import do usunięcia, jeśli są potrzebne to do poprawy ścieżka
    Pomogłem? Kliknij: Pomógł - daj punkt. Dzięki!

  4. #3
    Wyjadacz wini74 awatar
    Dołączył
    23-05-2009
    Skąd
    jablonkoskos
    Wpisy
    770
    Punkty
    24

    Domyślny

    Dokładnie o to chodziło, usunąłem i wszystko gra ;-)
    Dzięki
    Nikt nie jest tak bogaty, żeby nie potrzebował pomocy, ani tak biedny żeby nie mógł innym pomóc.

  5. #4
    Wyjadacz wini74 awatar
    Dołączył
    23-05-2009
    Skąd
    jablonkoskos
    Wpisy
    770
    Punkty
    24

    Domyślny

    A co mam zrobić w tym przypadku:
    Leverage browser caching for the following cacheable resources:

    pozdrawiam
    Nikt nie jest tak bogaty, żeby nie potrzebował pomocy, ani tak biedny żeby nie mógł innym pomóc.

  6. #5
    Bywalec
    Dołączył
    21-03-2017
    Wpisy
    148
    Punkty
    41

    Domyślny

    Tak, jak w opisie: zwiększ (tutaj: ustaw) datę wygaśnięcia (Expiration) lub maksymalny wiek (Max-age) dla statycznych zasobów (obrazków).
    Ustawiasz w .htaccess z wykorzystaniem Expires lub Cache-control.

    Niestety możesz ustawić tylko dla zasobów z Twojego serwera (pierwsze 2 wiersze), pozostałych nie możesz zmienić... chyba że pobierzesz te skrypty i będziesz ładował lokalnie (wtedy oczywiście do zmiany ścieżki i do wdrożenia aktualizacja skryptów - trochę hardcorowe rozwiązanie

    A.
    Pomogłem? Kliknij: Pomógł - daj punkt. Dzięki!

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •