Wyniki 1 do 6 z 6

Temat: Ustawienie podziału na strony w Gantry 4 i 5

  1. #1
    Debiutant
    Dołączył
    28-06-2017
    Wpisy
    6
    Punkty
    2

    Joomla! 3.6 Ustawienie podziału na strony w Gantry 4 i 5

    Używam szablonu Hydrogen 5. Mam problem z ustawieniem ilości prezentowanych stron artykułów na stronie głównej. Na stronie głównej pokazuje mi się 5 artykułów. Pod nimi wyświetla mi się przycisk "Start", "Poprzedni artykuł", 1,2,3,itd, "Następny artykuł", "Koniec". Czy da się to jakoś ustawić, żeby prezentował np. Start, Następny artykuł, 1, 2, 3 ... 10 (ostatnia strona) "Następny artykuł", "Koniec"?

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #2
    Debiutant
    Dołączył
    09-04-2013
    Skąd
    Białystok
    Wpisy
    9
    Punkty
    2

    Domyślny

    Możesz nadpiasć com_content/category w templates/g5_hydrogen/html/com_content, chociaż to domyślna paginacja zatem wydajniej pewnie nadpisać layout paginacji, tj. layouts/joomla/pagination, ale robi sie to też w obrębie szablonu w katalogu html/layouts.

  4. #3
    Debiutant
    Dołączył
    28-06-2017
    Wpisy
    6
    Punkty
    2

    Domyślny

    W folderze templates/g5_hydrogen/html/ mam znajduje się folder layouts/joomla/system/message.php (/templates/g5_hydrogen/html/layouts/joomla/system/message.php). W domena/layouts/joomla/pagination/ mam pliki link.php, links.php i list.php. Niestety nie widzę, gdzie to mogę zmienić. Mogę prosić o bliższe wskazówki?

  5. #4
    Debiutant
    Dołączył
    28-06-2017
    Wpisy
    6
    Punkty
    2

    Domyślny

    Sprawdziłem domyśle szablony i w nich są również wyświetlane odnośniki do dziesięciu kolejnych stron, wiec to ustawienie jest globalne. Czy ktoś wie, gdzie znajduje się parametr umożliwiający zmianę np. na pięć odnośników i/lub zmianę wyglądu paginacji, żeby np. zamienić napis "Start", "Następny" itd. na np. strzałkę?

  6. #5
    Debiutant
    Dołączył
    28-06-2017
    Wpisy
    6
    Punkty
    2

    Domyślny

    Znalazłem w lokalizacji \libraries\cms\pagination\pagination.php parametr $displayedPages = 10;. On określa ilość stron do wyświetlenia. Wygląda już lepiej, jeszcze staram się zmienić wygląd na podobny do tego z szablonu protostar, albo coś innego jak rozgryzę co i w jaki sposób nadpisuje wygląd.

  7. #6
    Senior zwiastun awatar
    Dołączył
    20-09-2005
    Wpisy
    26 767
    Punkty
    1091

    Domyślny

    Przekopiuj plik html/pagination.php z szablonu Protostar do katalogu html/ w swoim szablonie

Podobne tematy

  1. Framework Gantry 5 - ustawienie szerokości blokó templatki w zależności od urządzenia
    przez kaniagandzowski na forum Szablony, formatowanie wyglądu
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post/autor: 03-04-2016, 15:11
  2. Gantry + skrypt wracający użytkownika do góry strony
    przez marcinp1984 na forum Własne rozwiązania
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post/autor: 02-08-2014, 18:40
  3. Zmiana strony wizualnej w Gantry Framework
    przez LocDog21 na forum Szablony, formatowanie wyglądu
    Odpowiedzi: 13
    Ostatni post/autor: 21-11-2013, 15:06
  4. gantry - jak wstawić obrazek jako tło strony
    przez kedarby na forum Szablony, formatowanie wyglądu
    Odpowiedzi: 22
    Ostatni post/autor: 11-02-2013, 10:54
  5. Podział na strony - połówkowe strony w nawigacji
    przez Zabolxp na forum Szablony, formatowanie wyglądu
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post/autor: 04-10-2012, 22:14

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •