Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Wyniki 1 do 10 z 11

Temat: Gantry index.php strona nie wyświetla się.

  1. #1
    Debiutant
    Dołączył
    23-08-2017
    Wpisy
    5
    Punkty
    2

    Joomla! 2.5 Gantry index.php strona nie wyświetla się.

    Witam. Na początek chciałbym powiedzieć że miło mi Was poznać i prosiłbym byście nie zjedli mnie już w pierwszym komentarzu
    Mam problem i to dosyć istotny. Mianowicie dostałem polecenie podmiany kodów monitorujących na stronie. Znalazłem te kody w folderze Gantry plik index.php. Zgrałem go na komputer, zrobiłem jego kopię, dopisałem to co miałem dopisać i wysłałem na serwer. Od tego momentu nie wyświetla się kompletnie nic. Na ff jest pusta strona a na chromie wywala kod błędu 500. Próbowałem wyczyścić cache poprzez Mainteance: Clear Cache lecz wtedy pokazuje mi się błąd JCacheStorageFile::_deleteFolderFailed deleting 8189b2a2fe8c4d1f3508e11ebfcc10ab-cache-Gantry-dbaf7525ca7dd7bc3674add5b6894921.php. Nie mam pomysłu co dalej robić. Nigdy się tym nie zajmowałem i chyba mnie to przerosło. Jak ktoś podałby pomocną dłoń to byłbym bardzo wdzięczny

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #2
    Senior Bazyl awatar
    Dołączył
    02-08-2008
    Skąd
    Skierniewice
    Wpisy
    7 149
    Punkty
    522

    Domyślny

    Cześć,

    przywróć plik z kopii i daj to komuś, kto się zna :-)

  4. #3
    Debiutant
    Dołączył
    23-08-2017
    Wpisy
    5
    Punkty
    2

    Domyślny

    Na tą chwilę nikt się nie zna więc równie dobrze mógłbym to być ja. Co do kopi naiwny ja sądziłem że wystarczy go skopiować i potem zamienić jakby coś poszło nie tak. Niestety także to nie działa. No cóż muszę to zrobić więc jestem otwarty na wszelkie propozycje.

  5. #4
    Senior Bazyl awatar
    Dołączył
    02-08-2008
    Skąd
    Skierniewice
    Wpisy
    7 149
    Punkty
    522

    Domyślny

    Przywróciłeś edytowany plik i dalej nic?

  6. #5
    Debiutant
    Dołączył
    23-08-2017
    Wpisy
    5
    Punkty
    2

    Domyślny

    Wymieniłem w tym pliku jeden skrypt na inny. Nic co by wpływało na wygląd lub działanie strony lub samego Gantry. Dlatego sądziłem że zwykła podmiana pliku wystarczy. Wgrałem go do odpowiedniego folderu i nic. Tak samo z jego kopią.

  7. #6
    Przeglądacz terra awatar
    Dołączył
    26-05-2017
    Skąd
    Wrocław
    Wpisy
    99
    Punkty
    18

    Domyślny

    Cytat Wysłane przez DjStanley Zobacz wiadomość
    Wymieniłem w tym pliku jeden skrypt na inny. Nic co by wpływało na wygląd lub działanie strony lub samego Gantry. Dlatego sądziłem że zwykła podmiana pliku wystarczy. Wgrałem go do odpowiedniego folderu i nic. Tak samo z jego kopią.
    czy zmienne w skrypcie mają takie same nazwy? Czy ścieżka jest prawidłowo zapisana? Czy skrypt jest z tej samej wersji itp.
    jeśli pojawia się 500 to jest już dobrze, to oznacza:

    - chwilowe przekroczenie parametrów bezpieczeństwa usługi, w tym przez skrypty uruchamiane przez www. Możesz spróbować cofnąć ostatnio wprowadzone zmiany w serwisie WWW, wyłączyć skrypty/aplikacje, które mogą znacznie obciążać serwer.
    - przekroczenie parametru timeout dla serwera. Możesz rozwiązać problem modyfikacją skryptów, np. strony WWW, aby czas ich wykonywania nie przekraczał parametrów bezpieczeństwa usługi.
    - błędne ustawienie uprawnień do plików i katalogów. CHMOD możesz zmienić np. podczas połączenia z serwerem FTP.
    - istnienie błędnych wpisów w pliku .htaccess. Możesz rozwiązać problem przez usunięcie lub naprawienie niepoprawnych dyrektyw, np. błędów składni czy wywołania opcji niedostępnych na serwerze.
    joomlaterra - rozwiązania webowe oparte na Cms Joomla i WordPress, SEO, Programowanie, Konsulting

  8. #7
    Debiutant
    Dołączył
    23-08-2017
    Wpisy
    5
    Punkty
    2

    Domyślny

    Zmienne w skrypcie mają takie same nazwy, ale sama strona z nich nie korzysta. One są tylko potrzebne do zbierania danych zewnętrznej firmie. Był tam stary skrypt który podmieniłem na nowy. Wersja Gantry nie ma wpływu na wygląd skryptu. Jeżeli chodzi o całą resztę ja mogę przełączyć na inny Template strony i wtedy jest w porządku. Problemy ma sam Gantry. Nawet wgranie starego pliku index.ini nie pomaga.

  9. #8
    Przeglądacz terra awatar
    Dołączył
    26-05-2017
    Skąd
    Wrocław
    Wpisy
    99
    Punkty
    18

    Domyślny

    ściągnij i zaktualizuj gantry
    joomlaterra - rozwiązania webowe oparte na Cms Joomla i WordPress, SEO, Programowanie, Konsulting

  10. #9
    Debiutant
    Dołączył
    23-08-2017
    Wpisy
    5
    Punkty
    2

    Domyślny

    Też nad tym myślałem. Ale czy wygląd strony zostanie taki sam czy trzeba wszystko ustawiać od nowa? No i najważniejsze jak wgrać ten przeklęty skrypt by ponownie się nie posypał?

  11. #10
    Przeglądacz terra awatar
    Dołączył
    26-05-2017
    Skąd
    Wrocław
    Wpisy
    99
    Punkty
    18

    Domyślny

    oczyść jeszcze cache, ale ręcznie poprzez ftp
    joomlaterra - rozwiązania webowe oparte na Cms Joomla i WordPress, SEO, Programowanie, Konsulting

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Podobne tematy

  1. Inna treść na strona.com.pl/index.php/en/ i www.strona.com.pl/index.php/en/
    przez mad80 na forum Rozszerzenia - problemy z obsługą, zarządzaniem
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post/autor: 23-01-2013, 11:35
  2. index.php nie dziala, a index.php?option=com_content&view=frontpage owszem
    przez mqpsycho na forum Instalacja, aktualizacja, migracje
    Odpowiedzi: 9
    Ostatni post/autor: 14-07-2011, 21:52
  3. PROBLEM- po wpisaniu adresu www strona się nie wyświetla?? jak dodam index.php to OK
    przez mediapharm na forum Instalacja, aktualizacja, migracje
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post/autor: 10-11-2010, 22:27
  4. strona źle wyświetla się po wskazaniu na plik index.php
    przez milominder na forum Szablony, wygląd, formatowanie
    Odpowiedzi: 7
    Ostatni post/autor: 14-04-2010, 13:45
  5. Po aktualizacji strona się nie wyświetla bez dodanie do URL index.php
    przez snowjedrzej na forum Instalacje (Joomla!, składników)
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post/autor: 12-08-2006, 13:23

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •