Wyniki 1 do 7 z 7

Temat: Jak usunąć "hits" z licznika odsłon listy artykułów

  1. #1
    Debiutant
    Dołączył
    23-08-2017
    Wpisy
    8
    Punkty
    2

    Joomla! 3.6 Jak usunąć "hits" z licznika odsłon listy artykułów

    Witam. Jestem nowy. Proszę o wskazówkę jak można z listy artykułów w danej kategorii usunąć napis "hits" (odsłony by zostały same cyfry.
    Teraz wygląda to przykładowo tak:

    Title Autor Hits

    Artykuł nr 1 - Jan Kowalski - Hits: 1551
    Artykuł nr 2 - Jan Nowak - Hits: 2555

    a chciałbym by wyglądało to tak:

    Artykuł nr 1 - Jan Kowalski - 1551
    Artykuł nr 2 - Jan Nowak - 2555

    Dzięki.
    Czekam na jakąś podpowiedź.

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #2
    Senior zwiastun awatar
    Dołączył
    20-09-2005
    Wpisy
    26 830
    Punkty
    1096

    Domyślny

    Usuwanie tego napisu powoduje, że część użytkowników otrzymuje dziwną liczbę, która im nic nie mówi.
    Na stronie z zainstalowanym językiem polskim taki napis nie powinien się wyświetlać, bo słowo jest przetłumaczone. Widocznie masz albo jakiś komponent/moduł niedotłumaczony do końca albo witrynę w języku niepolskim (angielskim?).
    Odszukaj napis Hits w plikach językowych i zostaw pustą definicję. Sprawdź, żebyś nie usunął napisu wyświetlanego w nagłówku tabeli.

  4. #3
    Debiutant
    Dołączył
    23-08-2017
    Wpisy
    8
    Punkty
    2

    Domyślny Dodanie linka ze zrzutem ekranu

    Cytat Wysłane przez zwiastun Zobacz wiadomość
    Usuwanie tego napisu powoduje, że część użytkowników otrzymuje dziwną liczbę, która im nic nie mówi.
    Na stronie z zainstalowanym językiem polskim taki napis nie powinien się wyświetlać, bo słowo jest przetłumaczone. Widocznie masz albo jakiś komponent/moduł niedotłumaczony do końca albo witrynę w języku niepolskim (angielskim?).
    Odszukaj napis Hits w plikach językowych i zostaw pustą definicję. Sprawdź, żebyś nie usunął napisu wyświetlanego w nagłówku tabeli.
    Dzięki.
    Pomogło. W pliku pl-PL.ini wiersz 235, JGLOBAL_HITS_COUNT="Odsłon: %s" -zostawiłem tylko "%s". Ciekaw jestem, czy z każdą aktualizacją Joomla trzeba będzie to korygować bo do tej pory tego nie musiałem robić. Problem pojawił się z nowym szablonem, który chcę ustawić. W aktualnym bez żadnej ingerencji mam tą pozycję bez napisy "odsłon" mimo, że plik pl_PL.ini jest niezmieniony i wygląda tak: JGLOBAL_HITS_COUNT="Odsłon: %s"
    Chyba, że to jest gdzieś w szablonie.

    Wpisy, które znalazłem w szablonie są na załączonym obrazku pod tym linkiem:
    http://rod-mikolajki.cba.pl/zrzut.jpg

  5. #4
    Senior zwiastun awatar
    Dołączył
    20-09-2005
    Wpisy
    26 830
    Punkty
    1096

    Domyślny

    Czegoś nie rozumiem. Czyżby Ci w locie tłumaczyło język polski na angielski? Pomogła zmiana w pliku języka polskiego?
    Nie mieniamy oryginalnych plików językowych, bo po aktualizacji języka zmiany zostaną utracone. Masz do tego opcję Nadpisywanie języka.
    W szablonie możesz miec nadpisane widoki z własnymi stałymi językowymi (stworzonymi przez autora szablonu)

  6. #5
    Debiutant
    Dołączył
    23-08-2017
    Wpisy
    8
    Punkty
    2

    Domyślny

    Opiszę to dokładniej.
    Aktualnie mam szablon "A". Od początku wyświetlał mi tylko liczbę odsłon bez dodatkowego napisu: "odsłon" taj jak chciałem. Niczego nie zmieniałem w plikach językowych. Szablon jest już trochę stary ale mi się podoba. Chciałem zrobić nowy prawie identyczny za pomocą Artisteera ale jest zbyt ubogi w wiele opcji a ja się nie znam na samodzielnym tworzeniu stron tak jak powinny być one tworzone. Nie mogę w nim już też ustawić, żeby tytuły w nagłówku art. były zarazem łączami. Z poziomu zaplecza jest to niemożliwe. Zaczynałem z Joomla 1,5 aż do tej najnowszej ale na stronie którą prowadzę i która ma około 1000 różnego rodzaju artykułów.
    W nowo utworzonym szablonie wyświetla mi się napis "Odsłon" ale mogę go już zmienić stosując pierwsze zalecenie - czyli zmianę w pliku pl-PL.ini.
    Szablon jest dość prosty a nie mogę wydać dużych pieniędzy na jego profesjonalną wersję robioną przez jakąś firmę, dlatego sam się z tym męczę.

  7. #6
    Senior zwiastun awatar
    Dołączył
    20-09-2005
    Wpisy
    26 830
    Punkty
    1096

    Domyślny

    Przejdź na zapleczu na stronę Rozszerzenia / Języki /Nadpisywanie języka i tam nadpisz wartość JGLOBAL_HITS_COUNT

  8. #7
    Debiutant
    Dołączył
    23-08-2017
    Wpisy
    8
    Punkty
    2

    Domyślny

    Cytat Wysłane przez zwiastun Zobacz wiadomość
    Przejdź na zapleczu na stronę Rozszerzenia / Języki /Nadpisywanie języka i tam nadpisz wartość JGLOBAL_HITS_COUNT
    To działa!
    Dziękuję serdecznie. Nigdy tego nie używałem. Super!!!!

    Sprawa zakończona.

Podobne tematy

  1. Wyświetlanie licznika odsłon artykułu - Joomla 2.5
    przez banczyk na forum Optymalizacja, wydajność
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post/autor: 15-04-2013, 14:49
  2. [szukam] CB profile hits contest (Jawards enabled)
    przez jurek86 na forum Komunikacja: fora, czaty, poczta, biuletyny
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post/autor: 23-11-2008, 18:45
  3. Content View Hits.
    przez foruser na forum Artykuły: aktualności, komentarze
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post/autor: 18-12-2007, 20:59
  4. Fałszowanie licznika odsłon przy podziale artykułu na strony
    przez daresh na forum Administracja Joomla!
    Odpowiedzi: 5
    Ostatni post/autor: 19-02-2006, 11:24
  5. Mosauthorxtd nie wyświetla #hits# i jeszcze jeden problem...
    przez Barca na forum Administracja składnikami
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post/autor: 24-11-2005, 12:28

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •