Wyniki 1 do 6 z 6

Temat: Bardzo wolno ładuje się jedna strona

  1. #1
    Przeglądacz
    Dołączył
    28-10-2013
    Wpisy
    39
    Punkty
    2

    Domyślny Bardzo wolno ładuje się jedna strona

    Proszę o pomoc, Chodzi o domene: http://www.niewinny.info
    Wszystkie strony ładują się w miarę szybko a ta jedna z górnefo menu: http://www.niewinny.info/petycje
    dziesięć razy wolniej. Zostawiłem otwartą konsolę diagnostyczną Joomla na dole strony. Jak ktoś może pomóc to będę wdzięczny, dziękuję, Darek

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #2
    Bywalec
    Dołączył
    21-03-2017
    Wpisy
    106
    Punkty
    37

    Domyślny

    Bardzo długi afterRender może być spowodowany problemami z jakimiś zewnętrznymi zasobami, może to być np. grafika/skrypt pobierany z innego serwera, jakiś skrypt do pingowania itp.

    Spróbowałbym na początek 2 rzeczy:
    - te 3 grafiki pobierane ze zbudzmysie[.]pl pobierałbym lokalnie
    - jeżeli nie pomoże to testowo wyłączyłbym formularze (główny podejrzany), później uruchomił tylko jeden bez reCaptcha itd.

    A.
    Pomogłem? Kliknij: Pomógł - daj punkt. Dzięki!

  4. #3
    Przeglądacz
    Dołączył
    28-10-2013
    Wpisy
    39
    Punkty
    2

    Domyślny

    Grafiki zgadzam się i oczywiście od tego zacznę, tekst jest zakodowany, to petycja i zwykły tekst, petycja widoczna pod przyciskiem, chociaż przyznam, że nie ja go wstawiałem, ale raczej zaufana osoba. Ok zaczynam od grafiki. Dzięki. Jeżeli ktoś jeszcze ma jakiś pomysł to bardzo proszę.

  5. #4
    Przeglądacz
    Dołączył
    28-10-2013
    Wpisy
    39
    Punkty
    2

    Domyślny

    Przeniesienie grafiki niestety nie pomogło. Kto jeszcze podpowie coś w tej sprawie. Bardzo proszę. Dzięki

  6. #5
    Bywalec
    Dołączył
    21-03-2017
    Wpisy
    106
    Punkty
    37

    Domyślny

    Czy próbowałeś wyłączyć oba formularze? Pozostawić jeden? Wyłączyć reCAPTCHA?

    Czy na pewno poprawnie zaimplementowałeś 2 formularze na jednej stronie? Masz zduplikowane id pól (input) dla name, address, post, city, email.

    A.
    Pomogłem? Kliknij: Pomógł - daj punkt. Dzięki!

  7. #6
    Przeglądacz
    Dołączył
    28-10-2013
    Wpisy
    39
    Punkty
    2

    Domyślny

    Wyłączenie captcha niic nie daje, wyłączenie jednego modułu zmniejsza troche czas ładowania do 5s, to tez dużo.
    Jak wyłączyłem dwa, to strona oczywiście śmiga dobrze.
    Próbowałem też na innej domenie te moduły wstawić i jest tak samo oczywiście.

Podobne tematy

  1. Strona wolno się ładuje
    przez enonee na forum Rozszerzenia - problemy z obsługą, zarządzaniem
    Odpowiedzi: 9
    Ostatni post/autor: 02-03-2016, 16:04
  2. Witryna wolno się ładuje
    przez TomM na forum Rozszerzenia - problemy z obsługą, zarządzaniem
    Odpowiedzi: 5
    Ostatni post/autor: 06-09-2013, 23:08
  3. Strona wolno się ładuje
    przez Mediaskot na forum Optymalizacja i wydajność
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post/autor: 11-06-2013, 13:36
  4. Odpowiedzi: 1
    Ostatni post/autor: 19-04-2013, 07:59
  5. Odpowiedzi: 4
    Ostatni post/autor: 19-03-2009, 17:58

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •