Przeróbka szablonu Protostar
Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Wyniki 1 do 10 z 12

Temat: Przeróbka szablonu Protostar

  1. #1
    Bywalec
    Dołączył
    03-08-2013
    Wpisy
    118
    Punkty
    2

    Domyślny Przeróbka szablonu Protostar

    Witam serdecznie

    tak jak w temacie przerabiam owy szablon na własne potrzeby mam wrzucony go na serwer znajomego mojego przyjaciela http://grontz.pl/test_3/index.php/ i chciał bym zrobić ażeby reszta strony "ta pod menu " miała takie same tło jak menu jak i również na samej górze w prawym rogu tak jak by na samym początku nad logiem chciał bym dodać ikony do FB I YouTube

    Czy ktoś był by w stanie mi pomóc ?

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #2
    Wyjadacz komodore awatar
    Dołączył
    02-03-2009
    Skąd
    Poznań
    Wpisy
    801
    Punkty
    104

    Domyślny

    Tło zmień dla klasy .container
    Ikony wstaw do modułu "własny html" i umieść w odpowiedniej pozycji.
    Przyłącz się jeśli masz chęć posłuchać lub porozmawiać o Joomla! i niedaleko Ci do Poznania.


    Klikając "Pomógł - daj punkt" poniżej, motywujesz mnie do dalszej pomocy użytkownikom forum.

  4. #3
    Bywalec
    Dołączył
    03-08-2013
    Wpisy
    118
    Punkty
    2

    Domyślny

    Mi się rozchodzi o te boczne menu chyba w right sidebar chce ażeby cała kolumna miała takie tło jak jest na tym menu tych dwóch logach i tym psiaku na którym ucina mi te tło i nie chce dodać a co do ikon to nie mam tam nad logiem żadnej pozycji ażeby dodać moduł "wlasny html" z tymi ikonami

  5. #4
    Wyjadacz komodore awatar
    Dołączył
    02-03-2009
    Skąd
    Poznań
    Wpisy
    801
    Punkty
    104

    Domyślny

    Pozycję dla modułu możesz sobie dodać w szablonie - http://wiki.joomla.pl/Instrukcje_jdoc
    Natomiast wydłużenie #aside osiągniesz, jak zdefiniujesz mu wysokość taką samą jak ma #content
    Przyłącz się jeśli masz chęć posłuchać lub porozmawiać o Joomla! i niedaleko Ci do Poznania.


    Klikając "Pomógł - daj punkt" poniżej, motywujesz mnie do dalszej pomocy użytkownikom forum.

  6. #5
    Bywalec
    Dołączył
    03-08-2013
    Wpisy
    118
    Punkty
    2

    Domyślny

    Czy gdybym podesłał Ci plik css nakierował byś mnie gdzie mam tego szukać bo po wpisaniu tych fraz wyskakuje mi ich dużo A co do modułów to wiem jak je zamieszczać tylko nie wiem w którym miejscu żeby było git

  7. #6
    Wyjadacz komodore awatar
    Dołączył
    02-03-2009
    Skąd
    Poznań
    Wpisy
    801
    Punkty
    104

    Domyślny

    Cytat Wysłane przez mariuszek471 Zobacz wiadomość
    A co do modułów to wiem jak je zamieszczać tylko nie wiem w którym miejscu żeby było git
    Skoro wiesz jak zmodyfikować szablon, to pokombinuj. Któreś miejsce Ci przypasi.

    Cytat Wysłane przez mariuszek471 Zobacz wiadomość
    Czy gdybym podesłał Ci plik css
    Twój #content ma zmienną wysokość w zależności od zawartości artykułu. Napisz sobie, albo poszukaj na sieci js, który obliczy Ci wysokość #content i przypisze do wysokości #aside.
    Przyłącz się jeśli masz chęć posłuchać lub porozmawiać o Joomla! i niedaleko Ci do Poznania.


    Klikając "Pomógł - daj punkt" poniżej, motywujesz mnie do dalszej pomocy użytkownikom forum.

  8. #7
    Bywalec
    Dołączył
    03-08-2013
    Wpisy
    118
    Punkty
    2

    Domyślny

    Po przeszukaniu całego arkusza styli css i wpisaniu #content znalazło mi

    Kod:
    #content{padding-top:60px;
             padding-left:15px;
             height:100%;}
    A po wpisaniu #aside
    Kod:
    #aside .nav .nav-child {
     border-left: 2px solid #ddd;
     padding-left: 5px;
      height: 100%;
    }
    Od siebie dodałem to co jest zaznaczone na czerwono czy to jest dobrze ?

    - - - Updated - - -

    Naj mocniej przepraszam zamiast width miało być height100%[Poprawiłem w kodzie - komodore]

  9. #8
    Wyjadacz komodore awatar
    Dołączył
    02-03-2009
    Skąd
    Poznań
    Wpisy
    801
    Punkty
    104

    Domyślny

    Zapoznaj się bardziej z css. Zmianę dla #aside dopisałeś w nieodpowiednim miejscu.

    Nie musisz ustawiać height - wystarczy obliczyć padding-bottom np:
    Kod:
    #aside {
        padding-bottom: 60%;
    }
    Od wysokości #content odejmij wysokości DIV-ów zawartych w #aside

    Zaokrąglenia obrazka w tle nie wyglądają dobrze. Powinien być prostokątny, a zaokrąglony przez css.
    Przyłącz się jeśli masz chęć posłuchać lub porozmawiać o Joomla! i niedaleko Ci do Poznania.


    Klikając "Pomógł - daj punkt" poniżej, motywujesz mnie do dalszej pomocy użytkownikom forum.

  10. #9
    Bywalec
    Dołączył
    03-08-2013
    Wpisy
    118
    Punkty
    2

    Domyślny

    Sprawdziłem cały akrusz styli do owego szablonu i niestety nie znalazłem samego #aside

  11. #10
    Wyjadacz komodore awatar
    Dołączył
    02-03-2009
    Skąd
    Poznań
    Wpisy
    801
    Punkty
    104

    Domyślny

    Cytat Wysłane przez mariuszek471 Zobacz wiadomość
    Sprawdziłem cały akrusz styli do owego szablonu i niestety nie znalazłem samego #aside
    To go dopisz.

    Wysłane z mojego SM-G357FZ przy użyciu Tapatalka
    Przyłącz się jeśli masz chęć posłuchać lub porozmawiać o Joomla! i niedaleko Ci do Poznania.


    Klikając "Pomógł - daj punkt" poniżej, motywujesz mnie do dalszej pomocy użytkownikom forum.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Podobne tematy

  1. modyfikacja / konfiguracja szablonu "protostar"
    przez quguar.as na forum Szablony, formatowanie wyglądu
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post/autor: 15-03-2015, 17:02
  2. Problem z Protostar w wersji mobilnej
    przez tommac na forum Szablony, formatowanie wyglądu
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post/autor: 11-10-2013, 00:46
  3. szablon Protostar i tłumaczenie na polski
    przez rez na forum Szablony, formatowanie wyglądu
    Odpowiedzi: 5
    Ostatni post/autor: 15-04-2013, 20:29
  4. Menu górne - Protostar
    przez damian24 na forum Szablony, formatowanie wyglądu
    Odpowiedzi: 11
    Ostatni post/autor: 20-01-2013, 22:58
  5. szablon protostar joomla 3.01 wyświetlanie artykułów
    przez harley6 na forum Szablony, formatowanie wyglądu
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post/autor: 09-11-2012, 14:46

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •