rejestracja użytkownika w spamie - Strona 2
Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Wyniki 11 do 18 z 18

Temat: rejestracja użytkownika w spamie

  1. #11
    Bywalec
    Dołączył
    21-03-2017
    Wpisy
    206
    Punkty
    56

    Domyślny

    W NetArt dodanie SPFa sprowadza się praktycznie do drobnej modyfikacji w panel.nazwa.pl wg opisu

    A.
    Pomogłem? Kliknij: Pomógł - daj punkt. Dzięki!

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #12
    Debiutant
    Dołączył
    30-09-2017
    Wpisy
    10
    Punkty
    2

    Domyślny

    cześć,
    SPF dodałem, testy domeny w sieci przechodzą ok. Problem nadal występuje tylko z mailem rejestracyjnym z Joomli. Co ciekawe, nie zauważyłem wcześniej, ale w return-path podstawia się jakiś nieistniejący mail na moim serwerze. Początek nagłówka:
    "
    Return-Path: <nazwaserwera@nazwaserwera.nazwa.pl>
    Delivered-To: adres@docelowy.pl
    Received: (wp-smtpd mx.tlen.pl 5917 invoked from network); 10 Dec 2017 11:36:42 +0100
    Received: from alp207.rev.netart.pl ([85.128.172.207])
    (envelope-sender <nazwaserwera@nazwaserwera.nazwa.pl>)
    by mx.tlen.pl (WP-SMTPD) with SMTP
    for <adres@docelowy.pl>; 10 Dec 2017 11:36:42 +0100
    ...
    "

    nazwaserwera - nie mam takiego konta mailowego na serwerze. Skąd tak jest? czy to nie jest powodem błędów?

    edit:
    utworzyłem konto na serwerze nazwaserwera@nazwaserwera.nazwa.pl ale i tak bez zmian. Mail rejestracyjny ląduje w spamie.

    edit2:
    przy wysyłaniu maili z kompa z Outlloka w Return-Path i envelope-sender jest prawidłowy adres nadawcy. Tylko z Joomli jakiś inny.

  4. #13
    Debiutant
    Dołączył
    30-09-2017
    Wpisy
    10
    Punkty
    2

    Domyślny

    utworzyłem konto na serwerze, w Joomli zmieniłem na sposób wysyłki SMTP. W nagłówku maile wszystkie podstawiają się na istniejące, jednak cały czas mail ląduje w spamie. Nie mam już pomysłu. Tak aktualnie wygląda nagłówek przy wysyłce ze strony za pomocą SMTP.

    Return-Path: <adres@zktoregowyslano.pl>
    Delivered-To: adres@docelowy.pl
    Received: (wp-smtpd mx.tlen.pl 31927 invoked from network); 10 Dec 2017 12:29:18 +0100
    Received: from alp207.rev.netart.pl ([85.128.172.207])
    (envelope-sender <adres@zktoregowyslano.pl>)
    by mx.tlen.pl (WP-SMTPD) with SMTP
    for <adres@docelowy.pl>; 10 Dec 2017 12:29:18 +0100
    X-Virus-Scanned: by amavisd-new using ClamAV (16)
    X-Spam-Flag: NO
    X-Spam-Score: 0
    X-Spam-Level:
    X-Spam-Status: No, score=0 tagged_above=-10 tests=[none] autolearn=disabled
    Received: from zktoregowyslano.pl (akl21.rev.netart.pl [85.128.142.21])
    by nazwaserwera.nazwa.pl (Postfix) with ESMTP id 954952DAC81
    for <adres@docelowy.pl>; Sun, 10 Dec 2017 12:29:17 +0100 (CET)
    Date: Sun, 10 Dec 2017 12:29:17 +0100
    To: adres@docelowy.pl
    From: =?utf-8?Q?Jaros=C5=82aw?= <adres@zktoregowyslano.pl>
    Reply-To: "adres@zktoregowyslano.pl" <adres@zktoregowyslano.pl>
    Subject: =?utf-8?Q?Szczeg=C3=B3=C5=82y_konta_Jaros=C5=82aw_2018?=
    Message-ID: <c7bd2d165d0c232f0588e7625c47385b@zktoregowyslano. pl>
    MIME-Version: 1.0
    Content-Type: text/plain; charset=utf-8
    Content-Transfer-Encoding: 8bit
    X-WP-DKIM-Status: no signature (id: n/a)
    X-WP-MailID: 5f91665cdca7b260c6dd75acb18d4b4e
    X-WP-AV: skaner antywirusowy Poczty o2
    X-WP-SPAM: YES (U9) 0000019 [AIbE]

    pomóżcie proszę strona na serwerze w nazwa.pl, adres docelowy na o2.

  5. #14
    Senior Gall Anonim awatar
    Dołączył
    19-10-2010
    Wpisy
    6 939
    Punkty
    447

    Domyślny

    Niech wreszcie dotrze do ciebie że filtr może być ustawiony na składnię, tytuł, element tytułu, odbiorcę, skrzynkę nadawczą i czart raczy wiedzieć co jeszcze - więc to nie wina Joomla. Chcesz sprawdzić. Weź sobie wersje testową na innym hostingu, kup domenę za złotówkę w promocji, przekieruj domenę na tamten hosting, zrób kopię z obecnej witryny z problemem, odtwórz na tamtym hostingu, zmień adresy w konfiguracji, ustaw na smtp dla skrzynki mailowej powiązanej z domeną i sprawdź.
    A potem ciekawe czy dalej będziesz się upierał że problem lezy po stronie Joomla (zmień tytuł nadania, oraz nazwę witryny).

  6. #15
    Debiutant
    Dołączył
    30-09-2017
    Wpisy
    10
    Punkty
    2

    Domyślny

    prawie masz rację gdyby nie to, że problem leży w pliku Joomli pl-PL.com_users.ini w linii COM_USERS_EMAIL_REGISTERED_WITH_ADMIN_ACTIVATION_B ODY_NOPW. Problem są polskie znaki oraz łamanie linii znacznikiem "\n". Po usunięciu większości "\n" i zostawieniu kilku, oraz zmianie np. "ą" na "a", mail nie wpada do spamu.

  7. #16
    Senior Gall Anonim awatar
    Dołączył
    19-10-2010
    Wpisy
    6 939
    Punkty
    447

    Domyślny

    Przeczytaj ze zrozumieniem to co napisałem. Dla filtra antyspamowego ą i a to dwa całkowicie różne znaki. Więc filtr ustawiony na słowo myślą nie zablokuje słowa myśla.
    Zrób najpierw to co napisałem nie dokonując zmian o który wspomniałeś a potem będziesz oceniał czy mam prawie rację czy rację.

  8. #17
    Wiarus siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    1 066
    Punkty
    120

    Domyślny

    W takich przypadkach PIERWSZE kroki to ta strona:
    http://www.mail-tester.com/

    Robisz test i już wszystko wiesz
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

  9. #18
    Debiutant
    Dołączył
    30-09-2017
    Wpisy
    10
    Punkty
    2

    Domyślny

    właśnie tą stroną testowałem i doszedłem do wniosków jak wyżej

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Podobne tematy

  1. Widomości w spamie
    przez Rubens na forum Rozszerzenia - problemy z obsługą, zarządzaniem
    Odpowiedzi: 7
    Ostatni post/autor: 11-08-2012, 20:07
  2. Rejestracja a nazwa użytkownika
    przez wasc na forum Administracja - ogólne
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post/autor: 18-05-2009, 22:16
  3. problem z rejestracją użytkownika
    przez drzazga na forum VirtueMart
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post/autor: 02-01-2009, 22:00
  4. Rejestracja użytkownika
    przez waz_2000 na forum Administracja Joomla!
    Odpowiedzi: 4
    Ostatni post/autor: 02-10-2008, 17:18
  5. Odpowiedzi: 0
    Ostatni post/autor: 19-11-2007, 12:20

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •