Błędy w aktualizacji z 3.7.5 do 3.8.1 - Strona 2
Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Wyniki 11 do 17 z 17

Temat: Błędy w aktualizacji z 3.7.5 do 3.8.1

  1. #11
    Wyjadacz
    Dołączył
    11-08-2006
    Wpisy
    745
    Punkty
    75

    Domyślny

    Otwórz kopie 3.7.5 na JAMP'ie (wystarczy wersja testowa) i wykonaj normalnie aktualizację.

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #12
    Debiutant
    Dołączył
    11-10-2017
    Wpisy
    7
    Punkty
    2

    Domyślny

    Niestety to samo, w Jampie zaktualizował się bez problemów, kopia odtworzona na serwerze zgłasza te same błędy.

  4. #13
    Wyjadacz
    Dołączył
    11-08-2006
    Wpisy
    745
    Punkty
    75

    Domyślny

    Jeżeli Aktualizacja na JAMP'ie wykonała się poprawnie to teraz zainstaluj na JAMP'ie Akeeba Backup wykonaj kopie i zapoznaj się z tym postem (w języku angielskim). Dodatkowo sprawdź w phpinfo() na home.pl czy masz włączone OPCache lub IdeaCache.

  5. #14
    Debiutant
    Dołączył
    11-10-2017
    Wpisy
    7
    Punkty
    2

    Domyślny

    zrobiłem kopię Akeeba i odtworzyłem na serwerze, w lokalnym środowisku było wszystko OK, na serwerze stare problemy. Jeżeli idzie o OPcache to wygląda to tak, IdeaCache nie znalazłem.

    Zend OPcache

    Opcode Caching Up and Running
    Optimization Enabled
    SHM Cache Enabled
    File Cache Disabled
    Startup OK
    Shared memory model mmap
    Cache hits 2690111
    Cache misses 11386
    Used memory 388840152
    Free memory 148030760
    Wasted memory 0
    Interned Strings Used memory 4194296
    Interned Strings Free memory 8
    Cached scripts 11261
    Cached keys 14401
    Max keys 1048793
    OOM restarts 0
    Hash keys restarts 0
    Manual restarts 0
    Directive Local Value Master Value
    opcache.blacklist_filename /usr/local/etc/opcache.blacklist /usr/local/etc/opcache.blacklist
    opcache.consistency_checks 0 0
    opcache.dups_fix Off Off
    opcache.enable On On
    opcache.enable_cli Off Off
    opcache.enable_file_override On On
    opcache.error_log no value no value
    opcache.fast_shutdown 0 0
    opcache.file_cache no value no value
    opcache.file_cache_consistency_checks 1 1
    opcache.file_cache_only 0 0
    opcache.file_update_protection 2 2
    opcache.force_restart_timeout 180 180
    opcache.huge_code_pages Off Off
    opcache.inherited_hack On On
    opcache.interned_strings_buffer 4 4
    opcache.lockfile_path /tmp /tmp
    opcache.log_verbosity_level 1 1
    opcache.max_accelerated_files 1000000 1000000
    opcache.max_file_size 0 0
    opcache.max_wasted_percentage 5 5
    opcache.memory_consumption 512M 512M
    opcache.optimization_level 0x7FFFBFFF 0x7FFFBFFF
    opcache.preferred_memory_model no value no value
    opcache.protect_memory 0 0
    opcache.restrict_api no value no value
    opcache.revalidate_freq 2 2
    opcache.revalidate_path Off Off
    opcache.save_comments 1 1
    opcache.use_cwd On On
    opcache.validate_permission On On
    opcache.validate_root On On
    opcache.validate_timestamps On On

  6. #15
    Wyjadacz
    Dołączył
    11-08-2006
    Wpisy
    745
    Punkty
    75

    Domyślny

    Dorzuć do php.ini dla domeny
    Kod:
    opcache.enable=0
    i zobacz czy problemy nie nie ustąpią.

  7. #16
    Bywalec terra awatar
    Dołączył
    26-05-2017
    Skąd
    Wrocław
    Wpisy
    132
    Punkty
    23

    Domyślny

    spróbuj aktualizacji z pliku zip czyli "prześlij i aktualizuj"
    joomlaterra - rozwiązania webowe oparte na Cms Joomla i WordPress, SEO, Programowanie, Konsulting

  8. #17
    Przeglądacz
    Dołączył
    21-09-2012
    Wpisy
    60
    Punkty
    2

    Domyślny

    Witam, czy udało się rozwiązać problem ? u mnie to samo niby joomla jest aktualna 3.8.2, wszystko działa ok ale w pulpicie widnieje: nieznany stan aktualizacji joomla oraz rozszerzeń. a dodatkowo w zakładce aktualizacje ostrzenie Warning: Class '\Joomla\CMS\Http\Transport\CurlTransport' not found in /home/konto/domains/mojadomena.pl/public_html/libraries/loader.php on line 648
    Nie pamietam dokładnie przy której aktualizacji się to stało ale chyba z 3.7 na 3.8 - odtworze stare kopie po kolei i sprawdze

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Podobne tematy

  1. rozijane menu- bład po aktualizacji XP
    przez tymon1313 na forum Instalacje (Joomla!, składników)
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post/autor: 24-11-2006, 11:43
  2. Ułatwienie aktualizacji - serwer Joomla
    przez wrs na forum Pomysły, sugestie, propozycje, oczekiwania
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post/autor: 01-07-2006, 11:45
  3. Problem po zrobieniu aktualizacji z 1.0.3 na 1.0.4
    przez pirex na forum Instalacje (Joomla!, składników)
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post/autor: 30-06-2006, 11:50
  4. Po aktualizacji nadal wersja angielska
    przez karat na forum Instalacje (Joomla!, składników)
    Odpowiedzi: 6
    Ostatni post/autor: 16-03-2006, 13:06
  5. Opis aktualizacji do 108pl
    przez karat na forum Pomysły, sugestie, propozycje, oczekiwania
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post/autor: 02-03-2006, 15:07

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •