Problem z działaniem zaplecza
Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Wyniki 1 do 10 z 18

Temat: Problem z działaniem zaplecza

  1. #1
    Nowicjusz
    Dołączył
    09-07-2016
    Wpisy
    22
    Punkty
    2

    Domyślny Problem z działaniem zaplecza

    Witam serdecznie,
    czy miał ktoś problem z działaniem zaplecza joomla? U mnie działa ale bardzo wolno... gdy np kliknę sekcję artykuły to ładuje się ponad 30 sekund, podobnie sekcja moduły itp. Sama strona działa bardzo płynnie więc nie jest to raczej wina hostingu. Problem występuje na różnych wersjach php m. in. 7.2, 7.0.. miał ktoś podobny problem albo wie z czego może to wynikać? Z góry dzięki za jakieś sugestie.

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #2
    Senior Bazyl awatar
    Dołączył
    02-08-2008
    Skąd
    Skierniewice
    Wpisy
    7 303
    Punkty
    541

    Domyślny

    Cześć,

    podobnie miałem, gdy jakieś rozszerzenie szukało aktualizacji pod nieistniejącym adresem.

  4. #3
    Nowicjusz
    Dołączył
    09-07-2016
    Wpisy
    22
    Punkty
    2

    Domyślny

    hmm może rzeczywiście coś w tym jest. A jaką drogą doszedłeś do tego, które to rozszerzenie?

  5. #4
    Senior Gall Anonim awatar
    Dołączył
    19-10-2010
    Wpisy
    6 928
    Punkty
    446

    Domyślny

    Cytat Wysłane przez dawe-19 Zobacz wiadomość
    więc nie jest to raczej wina hostingu
    Pod warunkiem że nie jest to nazwa pl lub home pl - w przypadku home pl częstym przypadkiem jest to że pierwsze zapytanie i wejście w komponent jest ok - szybko i sprawnie, a kolejne lub któreś kolejne ciągnie się jak flaki z olejem przy czym jeżeli zalogujemy się z innej przeglądarki równocześnie - i zadamy to samo zapytanie (działanie systemu na zapleczu) jako pierwsze dostaniemy odpowiedź szybciej niż na pierwszej. I nie ma tutaj znaczenia od której przeglądarki zacznę a która jest druga lub nawet trzecia.

  6. #5
    Nowicjusz
    Dołączył
    09-07-2016
    Wpisy
    22
    Punkty
    2

    Domyślny

    Moja Joomla działa na ovh. Wcześniej to zaplecze chodziło w porządku. Jest to możliwe, że zaplecze muli bo jest dużo artykułów czy modułów?

  7. #6
    Senior Gall Anonim awatar
    Dołączył
    19-10-2010
    Wpisy
    6 928
    Punkty
    446

    Domyślny

    Praktycznie rzecz biorąc nie jest to możliwe żeby w tym była przyczyna.Znam witryny na których ilość artykułów idzie w kilkanaście czy wręcz kilkadziesiąt tysięcy. Ilości modułów dochodzą do sześćdziesiątki. Ilości komentarzy przekroczyły 200 tysięcy i witryny hulają bez bólu.
    Przyczyną zazwyczaj jest błąd. Test - wyłącz wszystkie artykuły i sprawdź co się stanie, to samo z modułami.

  8. #7
    Nowicjusz
    Dołączył
    08-12-2017
    Wpisy
    22
    Punkty
    3

    Domyślny

    Jeśli masz J3.8.x to rzeczywiście na zapleczu widok artykułów będzie wolny. Zależy to od ilości artykułów, im więcej tym wolniej.

    Tymczasowym wyjściem może być powrót do 3.7.5.

  9. #8
    Senior Gall Anonim awatar
    Dołączył
    19-10-2010
    Wpisy
    6 928
    Punkty
    446

    Domyślny

    Cytat Wysłane przez csthomas Zobacz wiadomość
    Jeśli masz J3.8.x to rzeczywiście na zapleczu widok artykułów będzie wolny.
    Mam prośbę - spraw mi przyjemność i wytłumacz niby to czemu mam mieć 3.8.x z tym problem? Zwłaszcza w kontekście tego że witryna pracująca obecnie na wersji 3.8.2 (konkretny przykład)
    posiadająca:
    16162 artykułów
    65 - kategorii
    219392 - komentarzy
    201 - modułów
    I ani się zająknie.

  10. #9
    Nowicjusz
    Dołączył
    08-12-2017
    Wpisy
    22
    Punkty
    3

    Domyślny

    Od wersji 3.8.0 w modelu articles.php zmieniły się zapytania SQL do bazy danych na bardziej skomplikowane.

    Wyjaśnienia możesz poszukać na http://www.itoctopus.com/on-the-care...la-com-content

  11. #10
    Senior Gall Anonim awatar
    Dołączył
    19-10-2010
    Wpisy
    6 928
    Punkty
    446

    Domyślny

    @csthomas - a przeczytałeś co napisałem?
    To wytłumacz czemu u mnie działa przy takich ilościach rekordów.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Podobne tematy

  1. JW Tabs & Slides Plugin problem z działaniem
    przez mefistofel na forum Administracja składnikami
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post/autor: 25-03-2008, 00:14
  2. Problem z działaniem komponentu i modułu po przeniesieniu joomla
    przez sylwekb na forum Instalacje (Joomla!, składników)
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post/autor: 11-05-2007, 15:47
  3. Problem z działaniem- Opera
    przez AbuseArt na forum Administracja Joomla!
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post/autor: 12-03-2007, 22:51
  4. Problem z działaniem Jogagets w IE !!!
    przez sebakey na forum Administracja składnikami
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post/autor: 26-01-2007, 11:45
  5. Problem z działaniem cmsa
    przez Hadrian na forum Różne
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post/autor: 27-06-2006, 17:25

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •