Problem z działaniem zaplecza - Strona 2
Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Wyniki 11 do 18 z 18

Temat: Problem z działaniem zaplecza

  1. #11
    Nowicjusz
    Dołączył
    09-07-2016
    Wpisy
    22
    Punkty
    2

    Domyślny

    Próbowałem wyłączać wszystkie dodatki rozszerzenia moduły ale problem dalej występuje. Już nie mam siły do tej Joomli i chyba czas się z nią pożegnać.
    Zauważyłem, że problem występuje zaraz po zalogowaniu. Jeśli już wejdę w sekcję Moduły (czyli odczekam jakieś 40 sekund po kliknięciu) to ponowne wrócenie do tej sekcji przebiega już sprawnie w tej sesji. Może jakieś pliki są zapisywane w pamięci podręcznej.

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #12
    Senior Gall Anonim awatar
    Dołączył
    19-10-2010
    Wpisy
    6 915
    Punkty
    445

    Domyślny

    Propozycja - zrób kopię akeeba i przenieś w inne środowisko lub podeślij mi link na PW do pobrania kopii (tylko wtedy daj ją w zip lub umieść na wirtualnym dysku) to odtworzę u siebie bo ewidentnie masz jakiegoś babola - i z tego co napisałeś ewidentnie w którymś module ale może być tak że używasz zewnętrznego menadżera modułów AMM i przy dużej ilości elementów menu ma on problem ale o ile pamiętam dopiero kiedy otwieramy moduł i problem wynikał przy dość nietypowych modułach tworzonych na potrzeby konkretnego szablonu. Swoją drogą masz tak od początku tej instalacji czy też dopiero po jakiś działaniach ostatnio tak się wydarzyło?

  4. #13
    Nowicjusz
    Dołączył
    08-12-2017
    Wpisy
    14
    Punkty
    3

    Domyślny

    Niektóre bazy danych nie są optymalnie skonfigurowane przez administratorów serwerów i działają wolniej przy skomplikowanych zapytaniach SQL, które chwilowo potrzebują dużo pamięci podręcznej, Jeżeli jej nie ma to korzystają z dysku i tu wszystko zwalnia.

    Co może spowalniać dodatkowo:
    1. Używanie pluginu "Artykuły - Ocenianie".
    2. Używanie pluginu Wielojęzyczności z włączoną opcja "Powiązane pozycje menu"

    - - - Updated - - -

    Przepraszam, ale nie doczytałem ostatnich wypowiedzi. Opisywany przeze mnie problem nie dotyczy prawdopodobnie aktualnego wątku.

  5. #14
    Senior moje awatar
    Dołączył
    08-01-2008
    Skąd
    Silesia
    Wpisy
    6 055
    Punkty
    188

    Domyślny

    @csthomas taka dygresja dla Ciebie i innych do zapamiętania.
    To, że zapytanie jest bardziej skomplikowane, złożone, rozbudowane, wcale nie oznacza, że jest ono bardziej zasobożerne i lub czasochłonne. W wielu przypadkach jest wręcz odwrotnie.
    Webdeveloper do usług ;)

  6. #15
    Nowicjusz
    Dołączył
    08-12-2017
    Wpisy
    14
    Punkty
    3

    Domyślny

    @dawe-19 Aby wyjaśnić co zwalnia stronę proponuję włączyć w Konfiguracji globalnej -> System -> Analiza systemu na TAK i zapisać.

    Następnie przejdź na Listę modułów, odczekaj swoje 40 sekund. U dołu strony są informację o zapytaniach do bazy danych.
    Znajdź najdłużej wykonywane zapytanie. Proponuję zwrócić uwagę na zapytanie około numeru 14-tego.

    Treść zapytania kończy się na
    Kod:
    GROUP BY a.id, a.title, a.note, a.position, a.module, a.language, a.checked_out, a.checked_out_time, a.published, a.access, a.ordering, l.title, l.image, uc.name, ag.title, e.name, l.lang_code, uc.id, ag.id, mm.moduleid, e.element, a.publish_up, a.publish_down, e.enabled

  7. #16
    Nowicjusz
    Dołączył
    09-07-2016
    Wpisy
    22
    Punkty
    2

    Domyślny

    Okej zrobiłem tak jak pisałeś i tak:
    Załącznik 9250 oraz
    Załącznik 9251
    Da się na podstawie tego coś wywnioskować?
    Kopię mogę zrobić tylko w zipie zajmie ona pewnie koło 500 mb więc z racji mojego internetu dłuuuugo by się ona wysyłała

  8. #17
    Nowicjusz
    Dołączył
    08-12-2017
    Wpisy
    14
    Punkty
    3

    Domyślny

    Niestety ja nie mogę pomóc ponieważ załączniki są dla mnie niedostępne:
    Kod:
         Wiadomość forum
    
                               Błąd Załącznik . Jeżeli użyłeś(aś) prawidłowego linku, proszę poinformować o tym problemie administratora

  9. #18
    Wyga trzepiz awatar
    Dołączył
    06-01-2006
    Skąd
    SH | SC
    Wpisy
    3 526
    Punkty
    252

    Domyślny

    To serdeczna prośba do @dawe-19 aby skontaktował się ze mną. Musielibyśmy sprawdzić jakiego typu załącznik dodawał i dlaczego jest obecnie niedostępny.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Podobne tematy

  1. JW Tabs & Slides Plugin problem z działaniem
    przez mefistofel na forum Administracja składnikami
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post/autor: 25-03-2008, 00:14
  2. Problem z działaniem komponentu i modułu po przeniesieniu joomla
    przez sylwekb na forum Instalacje (Joomla!, składników)
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post/autor: 11-05-2007, 15:47
  3. Problem z działaniem- Opera
    przez AbuseArt na forum Administracja Joomla!
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post/autor: 12-03-2007, 22:51
  4. Problem z działaniem Jogagets w IE !!!
    przez sebakey na forum Administracja składnikami
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post/autor: 26-01-2007, 11:45
  5. Problem z działaniem cmsa
    przez Hadrian na forum Różne
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post/autor: 27-06-2006, 17:25

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •