W tej kategorii nie ma artykułów. Jeśli na tej stronie wyświetlane są podkategorie...
Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Wyniki 1 do 10 z 13

Temat: W tej kategorii nie ma artykułów. Jeśli na tej stronie wyświetlane są podkategorie...

  1. #1
    Debiutant
    Dołączył
    22-12-2017
    Wpisy
    7
    Punkty
    2

    Joomla! 3.x W tej kategorii nie ma artykułów. Jeśli na tej stronie wyświetlane są podkategorie...

    Witam
    Mam problem z wyświetlaniem artykułów w danej kategorii. Jeśli stworzę odnośnik w menu do danej kategorii za pomocą
    Jedna kategoria artykułów - przegląd, po kliknięciu dostaję informację:

    "W tej kategorii nie ma artykułów. Jeśli na tej stronie wyświetlane są podkategorie, mogą zawierać artykuły."

    Same artykuły wyświetlają się poprawnie. Każda próba kliknięcia w odnośnik kategorii, bezpośrednio z artykułu wyświetla tą samą informacje. Nie jest to problem szablonu bo próbowałem na kilku. Nie ma znaczenia czy są włączone skrócone linki czy też nie, artykuły w kategoriach nie wyświetlają się.

    Wersja Joomla 3.8.3

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #2
    Senior moje awatar
    Dołączył
    08-01-2008
    Skąd
    Silesia
    Wpisy
    5 945
    Punkty
    179

    Domyślny

    A masz poprawnie przypisane artykuły do kategorii?

    Utwórz takie same łącze w menu tylko nie zmieniaj konfiguracji związanej z wyświetlaniem. W bazie danych skopiuj ustawienia z nowego łącza do aktualnego łącza. Utwórz świeżą instalację Joomla (może być na lokalhost'cie) i z jej bazy danych skopuj globalne ustawienia artykułów do bazy danych Twojej strony.

    Czy jesteś pewien, że dobrze rozpakowałeś wszystkie pliki?
    Webdeveloper do usług ;)

  4. #3
    Debiutant
    Dołączył
    22-12-2017
    Wpisy
    7
    Punkty
    2

    Domyślny

    Artykuły są poprawnie przypisane, bo niektóre szablony w zależności od frameworka widzą artykuły w kategoriach za pomocą własnych rozwiązań. Jednak linki te nie nadają się do wykorzystania dla wyszukiwarek. Problem pojawia się w momencie kiedy stworzę nową pozycję w menu, wtedy zostaje podmieniony link do kategorii wygenerowany przez Joomlę. O ile można to nazwać problemem bo w sumie to jest tworzony właściwy odnośnik.

    Problem istniał już na wersji 3.8.2 (od tej zaczynałem), ale wtedy podczas budowania strony, myślałem, że wina leży po stronie szablonu. Po kilku dniach walki i zmianach już wiem, że to nie szablon tylko coś w Joomli. Gdybym miał możliwość postawił bym wszystko od podstaw ale za dużo contentu jest już wrzucone.

    Podczas instalacji nie wyskoczył żaden błąd, aktualizacja też odbyła się bez problemów więc raczej wszystko jest na swoim miejscu.

    W której tabeli mogę znaleźć ustawienia odpowiadające za wyświetlanie kategorii?

  5. #4
    Bywalec siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    439
    Punkty
    51

    Domyślny

    Czekaj, czy masz taką strukturę:

    Kategoria 1
    |- Kategoria 2
    |- Kategoria 3
    |--Artykuł 1
    |--Artykuł 2

    Przy czym link w menu wskazuje na Kategorię 1?
    Само слога Славjанa спашава - Свуда пођи, својој кући дођи.

  6. #5
    Debiutant
    Dołączył
    22-12-2017
    Wpisy
    7
    Punkty
    2

    Domyślny

    W kategoriach jest każda kategoria jako główna plus jedna z podkategoriami

    W main menu czyli głównym menu mam taką strukturę dla przykładu:

    Kat 1- wskazuje na pierwszą kategorie z artykułami
    Kat 2- wskazuje na drugą kategorie z artykułami
    Kat 3- wskazuje na trzecią kategorie z artykułami
    Kat 4- wskazuje na na czwartą kategorie z artykułami
    Kat 5- wskazuje na piątą kategorie z artykułami
    Kat 6- wskazuje na podkategorie (menu rozwijane)

  7. #6
    Bywalec siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    439
    Punkty
    51

    Domyślny

    Wyłącz SEF w Joomli i sprawdż:

    - menu item ID
    - category ID

    W adresach URL.

    Coś jakby namieszane z artykułami, kategoriami i linkami do nich.
    Само слога Славjанa спашава - Свуда пођи, својој кући дођи.

  8. #7
    Debiutant
    Dołączył
    22-12-2017
    Wpisy
    7
    Punkty
    2

    Domyślny

    Wszystko sprawdzone z wyłączonym, i włączonym SEF. Myślałem, że to problem z linkami i brakiem ID kategorii w linku ale, co ciekawe jedna z kategorii pojawiła się i działa bez problemu mimo iż link składa się ze skróconego linku htttps://domena.pl/kategoria.
    Spróbuje jeszcze wyeksportować bazę na localhoscta i sprawdzę czy problem będzie się powtarzał.

  9. #8
    Bywalec siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    439
    Punkty
    51

    Domyślny

    Nie, nie chodziło mi by sprawdzić czy działa z włączony/wyłączony SEF tylko byś widział menu item ID i category ID.
    Wtedy możesz zidentyfikować czy przypisanie jest poprawne. Może być, że w jednym miejscu wyświetlasz kategorię nadrzędną a link ustawiony jest tak by nie wyświetlać artykułów z kategorii podrzędnych.
    Само слога Славjанa спашава - Свуда пођи, својој кући дођи.

  10. #9
    Debiutant
    Dołączył
    22-12-2017
    Wpisy
    7
    Punkty
    2

    Domyślny

    Sprawdzałem id kategorii i itemu i wszystko wygląda normalnie.
    Na 99% problem jest z dostępem wyświetlania. Po zmianie poziomu dostępu dla super user i powrót do public dla danej kategorii i menu pojawiły się dwie kolejne kategorie. Zobaczymy czy reszta też zaskoczy czy może to był zbieg okoliczności.

  11. #10
    Senior zwiastun awatar
    Dołączył
    20-09-2005
    Wpisy
    26 843
    Punkty
    1096

    Domyślny

    Przebuduj kategorie. Przebuduj pozycje menu. Ewentualnie zdobądź ACL manager i sprawdź poprawność tabeli assets
    Korzystaj i ciesz się!
    ===============
    Zwiastun
    Biblioteka Elektronicznej Dokumentacji Joomla!

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Podobne tematy

  1. Przegląd artykułów kategorii która ma pod sobą podkategorie
    przez wojtek0018 na forum Szablony, formatowanie wyglądu
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post/autor: 05-03-2015, 16:01
  2. Moduł "Artykuły z kategorii" - jak dodać link "Pozostałe artykuły z tej kategorii"
    przez mgregor na forum Rozszerzenia - problemy z obsługą, zarządzaniem
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post/autor: 13-01-2015, 01:03
  3. Odpowiedzi: 3
    Ostatni post/autor: 19-10-2013, 10:34
  4. Odpowiedzi: 2
    Ostatni post/autor: 23-08-2013, 19:06
  5. Linki do artykułów z kategorii wyświetlane w treści artykułu
    przez pumex na forum Szukam dodatku do Joomla
    Odpowiedzi: 9
    Ostatni post/autor: 25-02-2012, 21:24

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •