Nagły brak opcji wykonania kopii zapasowej
Wyniki 1 do 6 z 6

Temat: Nagły brak opcji wykonania kopii zapasowej

  1. #1
    Debiutant
    Dołączył
    01-01-2018
    Wpisy
    2
    Punkty
    2

    Joomla! 2.5 Nagły brak opcji wykonania kopii zapasowej

    Witam, mam problem polegający na nagłym braku możliwości zrobienia tak ważnej rzeczy jak kopii zapasowej strony.
    Używam do tego dodatku Akeeba Backup.

    Kiedy chcę stworzyć kopię, otrzymuję taki komunikat jak na obrazku niżej:
    PeXMdDa.jpg

    Nigdy wcześniej nie miałem takich problemów. Dwa lata później zechciałem zrobić kopię i nagle okazało się, że już nie mogę.
    Ktoś się orientuje dlaczego strona nagle nie pozwala mi wykonac kopii? Ostatnią mam z 2015 roku więc... troche kiepsko
    Zastosowałem się do porad od twórcy dodatku pokazanych tutaj ale nie zadziałało:
    https://www.akeebabackup.com/support...edomaindb.html


    Podaję jeszcze pełny log z nieudanej próby zrobienia kopii zapasowej:
    www.ujeb.se/logzakeeba

    Proszę o pomoc.

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #2
    Nowicjusz
    Dołączył
    08-12-2017
    Wpisy
    13
    Punkty
    2

    Domyślny

    Proponuję aktualizację Akeeba Backup

  4. #3
    Wyjadacz siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    662
    Punkty
    85

    Domyślny

    ... I w ogóle migrację Joomla do 3.x
    Zrób sobie kopię ręcznie - wykorzystaj SSH (jeśli masz dostęp) dla plików i dump dla bazy danych.
    Само слога Славjанa спашава - Свуда пођи, својој кући дођи.

  5. #4
    Debiutant
    Dołączył
    01-01-2018
    Wpisy
    2
    Punkty
    2

    Domyślny

    Nie mogę zaktualizować bo wtedy dodatki nie będą kompatybilne. Sami wiecie jak to jest, jeden nie działa z wersją nowszą i tak dalej. Jak zrobię aktualizację to zburzy mi się cała strona. Dobrze wiem jak to jest.

    Ale z loga nie wynika jakas informacja co jest nie tak aby mi się witryna zaktualizowała?

    Zrób sobie kopię ręcznie - wykorzystaj SSH (jeśli masz dostęp) dla plików i dump dla bazy danych.
    Ręcznie.. a jak się to robi ręcznie. Przez Panel administracyjny usługi Laohost w jakiem mam serwer? Ktoś tutaj może też ma na tym hostingu stronę i może mi doradzić jak to się robi?

  6. #5
    Wyjadacz siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    662
    Punkty
    85

    Domyślny

    Cytat Wysłane przez Dżumland Zobacz wiadomość
    Jak zrobię aktualizację to zburzy mi się cała strona
    A jak nie zrobisz to ci ją hakerzy lub boty "zburzą".
    Pomyśl, poszukaj co czym możesz zastąpić.

    Cytat Wysłane przez Dżumland Zobacz wiadomość
    Ręcznie.. a jak się to robi ręcznie.
    Zapytaj usługodawcy czy masz dostęp do SSH. Potem instalujesz PuTTy (darmowy), podajesz dane do połaczenia.
    Uruchomi się konsola a w niej wpisujesz:

    Kod:
    zip -r filename.zip foldername
    filename.zip - nazwa pliku do którego chcesz spakować pliki
    foldername - nazwa katalogu który chcesz spakować

    By było łatwiej, możesz wejść do katalogu ze stroną i tam wykonać komendę. Potem łączysz się przez FTP i pobierasz plik zip z plikami.

    Jak zrobić kopię bazy?

    http://it256.pl/bazy_danych/jak_zrob...azy_mysql.html

    Ale i tak pierwszy krok - zapytaj usługodawcy, za to im płacisz.
    Само слога Славjанa спашава - Свуда пођи, својој кући дођи.

  7. #6
    Bywalec
    Dołączył
    21-03-2017
    Wpisy
    176
    Punkty
    50

    Domyślny

    W międzyczasie hosting podniósł wersję bazy danych i to co działało na poprzedniej:
    SET OPTIONS SQL_BIG_SELECTS=1

    nie działa na aktualnej (5.6.x) ponieważ zmieniła się składnia - od wersji 5.6 używa się:
    SET SQL_BIG_SELECTS=1

    Spróbuj zaktualizować AkeebaBackup do 4.7.5 - powinno się udać na J! 2.5.x i PHP 5.3

    Jeśli się nie uda, to możesz spróbować wyedytować administrator/components/com_akeeba/akeeba/engines/dump/native.php i zmienić
    // Try to enforce SQL_BIG_SELECTS option
    $db->setQuery('SET OPTION SQL_BIG_SELECTS=1');
    $db->query();
    na
    // Try to enforce SQL_BIG_SELECTS option
    $db->setQuery('SET SQL_BIG_SELECTS=1');
    $db->query();


    A.
    Pomogłem? Kliknij: Pomógł - daj punkt. Dzięki!

Podobne tematy

  1. Akeeba Backup problem z tworzeniem strony kopii zapasowej
    przez barmans na forum Administracja - ogólne
    Odpowiedzi: 10
    Ostatni post/autor: 04-12-2011, 17:04
  2. Odpowiedzi: 3
    Ostatni post/autor: 28-09-2011, 07:54
  3. Problem z przywróceniem kopii zapasowej na serwerze Home.pl
    przez adbacz na forum Instalacja, aktualizacja, migracje
    Odpowiedzi: 7
    Ostatni post/autor: 06-03-2011, 13:26
  4. Problem z wczytaniem kopii zapasowej akeeba backup
    przez 88milion na forum Rozszerzenia - problemy z obsługą, zarządzaniem
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post/autor: 14-01-2011, 20:11
  5. Podczas tworzenia kopii zapasowej bazy danych wystąpiło kilka błędów
    przez m-a-s na forum Instalacje (Joomla!, składników)
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post/autor: 01-06-2009, 18:44

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •