Accordion Menu źle wyświetlane w Operze
Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Wyniki 1 do 10 z 40

Temat: Accordion Menu źle wyświetlane w Operze

  1. #1
    Przeglądacz jakup13 awatar
    Dołączył
    31-01-2016
    Wpisy
    31
    Punkty
    2

    Joomla! 3.6 Accordion Menu źle wyświetlane w Operze

    Mam na stronie mdk.lublin.pl moduł Code 7 Responsive Accordion Module - Pracownie przy Grodzkiej / przy Chrobrego, po prawej stronie.
    W Firefoxie wyświetla się i działa poprawnie, tak jak potrzebuję, Opera natomiast przykrywa pozycje menu tymi poniżej, zwija wszystko "za bardzo".
    Czy ktoś może wie, co Opera interpretuje inaczej od FF, że tak się dzieje? Co napisać, żeby obu przeglądarkom zrobić dobrze?
    (Joomla 3.8.3)
    Pozdrawiam

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #2
    Wyjadacz siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    790
    Punkty
    92

    Domyślny

    To wina parametru overflow:hidden.
    Zobacz: http://prntscr.com/hyw7jl

    Kod HTML:
    @media only screen and (min-width: 320px) {
    .fancypantsaccordionholder .accordion .accordion-item {
        height: 30px;
        border-bottom: 1px solid #ccc;
        border-top: 1px solid #fff;
        /* overflow: hidden; */
    }
    }
    Zakomentuj jak wyżej albo nadpisz własnym ciągiem klas.

    Poza tym widać, że tekst jest zawijany więc zmieści nie widać w FF.
    Albo skróć teksty pozycji albo pobaw się w cess by to jakoś wyglądało.
    Само слога Славjанa спашава - Свуда пођи, својој кући дођи.

  4. #3
    Przeglądacz jakup13 awatar
    Dołączył
    31-01-2016
    Wpisy
    31
    Punkty
    2

    Domyślny

    Cytat Wysłane przez siristru Zobacz wiadomość
    Zakomentuj jak wyżej albo nadpisz własnym ciągiem klas.
    Dzięki, OK, bez overflow można zacząć myśleć, co dalej z wyglądem - zawijane wiersze, punktory itp.
    Ale w Operze link "skacze" kilka pikseli w dół po kliknięciu, a po rozwinięciu danej pozycji wraca na miejsce więc jeszcze coś nie gra.

  5. #4
    Debiutant
    Dołączył
    11-01-2018
    Wpisy
    6
    Punkty
    3

    Domyślny

    spróbuj dodać w miejscu wskazanym przez @siristru:

    Kod:
    display:block;

  6. #5
    Przeglądacz jakup13 awatar
    Dołączył
    31-01-2016
    Wpisy
    31
    Punkty
    2

    Domyślny

    Cytat Wysłane przez lukdan Zobacz wiadomość
    spróbuj dodać w miejscu wskazanym przez @siristru:
    Kod:
    display:block;
    Tak, pomogło, dziękuję. Teraz działa w FF i Operze identycznie.
    Pozostaje kwestia pozawijanych wierszy (które się rozwijają po kliknięciu w pozycję menu powyżej nich).
    Może jeszcze jakiś pomysł?

  7. #6
    Wyjadacz siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    790
    Punkty
    92

    Domyślny

    Tak, skróć je albo powiększ panel boczny... albo zmniejsz czcionkę
    Само слога Славjанa спашава - Свуда пођи, својој кући дођи.

  8. #7
    Przeglądacz jakup13 awatar
    Dołączył
    31-01-2016
    Wpisy
    31
    Punkty
    2

    Domyślny

    ...albo wszystko razem i "cursor:magnifajer glas" :-)

    Jakieś jeszcze pomysły? (@siristru się wyczerpał )

  9. #8
    Wyjadacz siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    790
    Punkty
    92

    Domyślny

    Nie wyczerpałem się - to są twoje alternatywy.
    Само слога Славjанa спашава - Свуда пођи, својој кући дођи.

  10. #9
    Debiutant
    Dołączył
    11-01-2018
    Wpisy
    6
    Punkty
    3

    Domyślny

    Znacznik <li otrzymuje po rozwinięciu i zwinięciu stałą wysokość (style="height: 60px"), więc według mnie trzeba szukać w kodzie (js), bo cssem się tego nie nadpisze.

  11. #10
    Przeglądacz jakup13 awatar
    Dołączył
    31-01-2016
    Wpisy
    31
    Punkty
    2

    Domyślny

    W ustawieniach modułu jest m.in. opcja "Enter height of headings (px)" i tooltip "Leave blank for default 30px". pozostawienie tej opcji pustej powoduje w Operze błędne wyświetlanie (pozakrywane), ale już wpisanie tam wartości odmula moduł i teraz wyświetla się lepiej.
    Szczyt szczęścia to nie jest, ale już przynajmniej widać i działa.

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Podobne tematy

  1. [Joomla 2.5]Źle wyświetlane nazwy
    przez oas na forum Administracja - ogólnie
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post/autor: 28-02-2012, 19:57
  2. Źle wyświetlane zdjęcia w phoca gallery
    przez badabing na forum Galerie, media, obsługa grafiki i innych mediów
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post/autor: 16-06-2011, 23:20
  3. problem po instalacji - źle wyświetlane etykiety i menu zaplecza
    przez cezarc na forum Instalacja, aktualizacja, migracje
    Odpowiedzi: 7
    Ostatni post/autor: 30-05-2011, 10:20
  4. Źle wyświetlane czcionki
    przez matiuk na forum Problemy z przeglądarką Internet Explorer
    Odpowiedzi: 14
    Ostatni post/autor: 30-11-2008, 22:04
  5. Źle wyświetlane przypisy pod IE
    przez ktp na forum Administracja Joomla!
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post/autor: 10-12-2006, 22:51

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •