Przekierowanie adresu url z istniejącej strony
Wyniki 1 do 5 z 5

Temat: Przekierowanie adresu url z istniejącej strony

  1. #1
    Debiutant
    Dołączył
    13-01-2018
    Wpisy
    5
    Punkty
    2

    Joomla! 3.6 Przekierowanie adresu url z istniejącej strony

    Cześć,

    jak w temacie. Czy istnieje możliwość przekierowania automatycznego do innego adresu url z istniejącej/działającej strony. Komponent przekierowanie nie wchodzi (chyba) w grę.
    Chodzi o to, że na stronie głównej mój szablon umieszcza zdjęcia z "ilustracji wprowadzających" z artykułów z konkretnej kategorii (http://www.sielskafotografia.pl/index.php). Chcę również mieć podstronę działającej na tej samej zasadzie (http://www.sielskafotografia.pl/inde...wasze-historie). Utworzyłem artykuł "wasze historie", który ma prowadzić do tej tworzonej przez szablon podstrony.
    Proszę o wyrozumiałość. Nie mam doświadczenia.

    Krystian

    P.S. Szukałem rozwiązania na forach. Nie znalazłem. (Proszę nie piszcie - Słabo szukałeś)

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #2
    Senior Bazyl awatar
    Dołączył
    02-08-2008
    Skąd
    Skierniewice
    Wpisy
    7 304
    Punkty
    541

    Domyślny

    Cześć,

    strona główna to może być:
    - moduł z artykułami z tej kategorii lub
    - pozycja menu: przegląd wyróżnionych artykułów z tej kategorii (raczej to)

    Pozycja menu Wasze historie to przegląd artykułów z tej właśnie kategorii

  4. #3
    Debiutant
    Dołączył
    13-01-2018
    Wpisy
    5
    Punkty
    2

    Domyślny

    Dziękuję za odpowiedź. Niestety niewiele ona mi daje.

    Problem polega na tym, że chcę, aby na stronie głównej wyświetlane było zdjęcie wprowadzające z Wasze historie (które obecnie nie jest artykułem a przeglądem artkułów, w którym nie ma zdjęcia wprowadzającego).

  5. #4
    Senior Bazyl awatar
    Dołączył
    02-08-2008
    Skąd
    Skierniewice
    Wpisy
    7 304
    Punkty
    541

    Domyślny

    Podlinkowane zdjęcie wstawiasz w moduł, moduł na startową i masz...

  6. #5
    Debiutant
    Dołączył
    13-01-2018
    Wpisy
    5
    Punkty
    2

    Domyślny

    No dobrze. Wiem, że to pewnie proste. Niestety nie mam pojęcia jak się za to zabrać.
    W jaki moduł? Własny trzeba utworzyć? Tak jak pisałeś jest to przegląd artykułów z danej kategorii. Nie ma żadnego widocznego w menu modułu.

    Dziękują ponownie za podpowiedź.

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •