Witryna została zablokowana - W celu wyjaśnienia sytuacji prosimy o kontakt z admin
Wyniki 1 do 8 z 8

Temat: Witryna została zablokowana - W celu wyjaśnienia sytuacji prosimy o kontakt z admin

  1. #1
    Nowicjusz
    Dołączył
    31-01-2013
    Wpisy
    22
    Punkty
    2

    Joomla! 2.5 Witryna została zablokowana - W celu wyjaśnienia sytuacji prosimy o kontakt z admin

    Dotychczas miałem doświadczenie z wordpressem. Przeniosłem stronę joomla na swój server i wpisując adres pojawia się komunikat

    Witryna została zablokowana - W celu wyjaśnienia sytuacji prosimy o kontakt z administratorem
    LOGIN
    HASLO

    po wpisaniu danych pojawia mi się strona, dodaję /administrator i przechodzę do panelu administratora. Tam przeszedlem w witrynę->konserwacje->odblokowanie
    i odblokowałem wszystkie składniki, ale to nie pomogło.

    Co blokuje stronę internetową?

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #2
    Senior Bazyl awatar
    Dołączył
    02-08-2008
    Skąd
    Skierniewice
    Wpisy
    7 426
    Punkty
    550

    Domyślny

    Cześć,

    to chyba wiadomość od hostingu?
    Link do strony?

  4. #3
    Nowicjusz
    Dołączył
    31-01-2013
    Wpisy
    22
    Punkty
    2

    Domyślny

    Cytat Wysłane przez Bazyl Zobacz wiadomość
    Link do strony?
    https://goo.gl/sr9HE8

  5. #4
    Senior Bazyl awatar
    Dołączył
    02-08-2008
    Skąd
    Skierniewice
    Wpisy
    7 426
    Punkty
    550

    Domyślny

    Wyłączyłeś front.

    Wejdź na zaplecze: system / konfiguracja globalna / zakładka witryna

    Druga pozycja od góry

  6. #5
    Nowicjusz
    Dołączył
    31-01-2013
    Wpisy
    22
    Punkty
    2

    Domyślny

    Cytat Wysłane przez Bazyl Zobacz wiadomość
    Druga pozycja od góry
    super, o to chodziło.
    Powiedz proszę w którym miejscu tabeli trzeba zmienić adres nowego serwera, ponieważ jak kliknę na którykolwiek link to pojawia sie error404.
    Znalazłem dwie zakładki, ale wydaje mi się, że to nie są one
    Konfiguracja globalna -> system-> 1 linijka
    Konfiguracja globalna -> serwer-> 1 linijka
    w którym miejscu poprawić?

  7. #6
    Wiarus siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    1 878
    Punkty
    207

    Domyślny

    Ale po co adres nowego serwera? W Joomli nie ustawiasz serwera - działa tam gdzie ejst zainstalowana pod domeną która kieruje na katalog z Joomla!
    Wyjaśnij proszę co rozumiesz przez: "zmienić adres nowego serwera".
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

  8. #7
    Nowicjusz
    Dołączył
    31-01-2013
    Wpisy
    22
    Punkty
    2

    Domyślny

    na poprzednim serwerze działały podstrony a na tym nie. Wydaje mi się, że jest potrzeba zmiany rekordu w bazie danych.
    Domena jest jednakowa, ale serwer (firma hostingowa) została zmieniona na inna.

  9. #8
    Senior Bazyl awatar
    Dołączył
    02-08-2008
    Skąd
    Skierniewice
    Wpisy
    7 426
    Punkty
    550

    Domyślny

    To nie WP ;-)
    Masz w głównym katalogu serwera plik .htaccess?
    Pewnie masz htaccess.old - zmień mu nazwę (kropka z przodu)

Podobne tematy

  1. Prosimy o wybór dodatkowych cech produktu ...
    przez mbx na forum VirtueMart
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post/autor: 21-10-2008, 11:38

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •