inny artykuł dla gości i zalogowanych pod tym samym przyciskiem menu głównego - Strona 2
Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Wyniki 11 do 20 z 26

Temat: inny artykuł dla gości i zalogowanych pod tym samym przyciskiem menu głównego

  1. #11
    Senior Bazyl awatar
    Dołączył
    02-08-2008
    Skąd
    Skierniewice
    Wpisy
    7 461
    Punkty
    556

    Domyślny

    Proszę: http://demo.mojafabryka.pl/przekierowanie

    Zobacz, jak wygląda kategoria przed zalogowaniem i po zalogowaniu (musisz sobie założyć konto).
    Oczywiście wymaga dopracowania...

    Uwaga!
    Wykonane na szybko, do artykułów można się dostać ;-)

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #12
    Nowicjusz
    Dołączył
    11-02-2018
    Wpisy
    11
    Punkty
    2

    Domyślny

    Bazyl o to mi chodzi zdradzisz jak to zrobić?

  4. #13

  5. #14
    Nowicjusz
    Dołączył
    11-02-2018
    Wpisy
    11
    Punkty
    2

    Domyślny

    gdzie ten link? do czego ten link ma być?czy to "Zasady współpracy przy tworzeniu projektów internetowych" jest odpowiedzią?
    - - - Updated - - -

    no tak jest link w południe ale nie potrafię go dostosować do swoich potrzeb

    - - - Updated - - -

    jestem początkującym niestety

  6. #15
    Senior Bazyl awatar
    Dołączył
    02-08-2008
    Skąd
    Skierniewice
    Wpisy
    7 461
    Punkty
    556

    Domyślny

    Gotowego rozwiązanie Ci tutaj nie podam :-)

    Musisz za pomocą nadpisywania szablonem zrobić kopię domyślnego widoku, a w nim dodać reguły (zarejestrowany / gość) z linku, który już podałem.
    Powodzenia!

  7. #16
    Nowicjusz
    Dołączył
    11-02-2018
    Wpisy
    11
    Punkty
    2

    Domyślny

    rozumiem kopię zrobiłem link dokładnie przeczytałem ale jak narazie nie potrafię dodać tych reguł może kiedyś się uda przynajmniej dzięki za naprowadzenie

  8. #17
    Wiarus siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    2 135
    Punkty
    223

    Domyślny

    @piotruś: napisz proszę do mnie na PW, pomogę ci to zrobić. Nie ma problemu.
    Pokazywanie linka "A ja sobie zrobiłem" i komentowanie "Gotowego rozwiązanie Ci tutaj nie podam"... jest co najmniej nieuprzejme.

    Pomogę koledze a później opublikuje pełne rozwiązanie tutaj.
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

  9. #18
    Nowicjusz
    Dołączył
    11-02-2018
    Wpisy
    11
    Punkty
    2

    Domyślny

    dzięki @siristru jak napisałem jestem nowicjuszem w robieniu strony zanim tu wszedłem próbowałem samodzielnie rozwiązać mój problem-skapitulowałem, więc wszedłem tu z nadzieją pomocy od Ciebie ją mam natomiast gościu tytułowany za "seniora"jak delikatnie określiłeś jest tu bardzo nieuprzejmy ma firmę robiącą strony więc chyba jest tu dla reklamy a tak myśle co to za fachowiec który podsyła mi linki innych osób przerabia je a mi daje "fachowe "rady dzięki Bogu nie potrzebuję jego usług Może gdybym ja zajmował się usługami informatycznymi sam bym napisał kod do nadpisania szablonu .Niestety jestem już wiekowym facetem.A tu taki "senior" daje mi szkołę gdzie mam szukać kodów. To akurat potrafię i byłem na wielu stronach ale nie poradziłem sobie więc poprosiłem o pomoc tu.

  10. #19
    Wiarus siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    2 135
    Punkty
    223

    Domyślny

    Dobra, kolega ma podpięte dwa artykuły - jeden z listą tekstową z tytułami a drugi z wpiętym modułem mod_articles_categories.

    Wystarczy Ci tylko jeden artykuł i drobna modyfikacja szablonu modułu.

    Skopiuj ten plik:

    ROOT/modules/mod_articles_category/tmpl/default.php

    Do

    ROOT/templates/<twój-szablon>/html/mod_articles_category (jeśli nie masz któregoś z tych katalogów to je po prostu utwórz.

    Zmień nazwę pliku z default.php na ksiazki.php http://prntscr.com/idrohn

    Teraz edytuj plik i w linii 85 zmień

    Kod PHP:
    <?php if (($params->get('link_titles') == 1) : ?>
    na

    Kod PHP:
    <?php if (($params->get('link_titles') == 1) AND ( $user->id != '0')) : ?>
    Tym samym poszerzamy warunek. Domyślnie jest: "pokaż aktywne linki do artykułów, kiedy ta opcja jest zaznaczona w konfiguracji modułu" a my dodajemy AND (czyli i) "i kiedy ID użytkownika jest różne od 0.

    Tym samy niezalogowany użytkownik z ID = 0 zobaczy tylko czysty tekst: http://prntscr.com/idrn57
    Zalogowany: http://prntscr.com/idrnfd

    Teraz musimy wstawić moduł odpowiednio. Wystarczy Ci JEDEN artykuł bo moduł sam będzie wykrywał czy użytkownik powinien zobaczyć aktywne linki czy nie.

    Czyli tworzymy moduł i w zakładce "Zaawansowane" wybieramy z listy w pozycji Szablon: ksiazki http://prntscr.com/idroxe

    Teraz w pozycji modułu przypisujesz do pozycji "ksiazki" wpisujesz i klikasz ENTER: http://prntscr.com/idrpfz

    Czyli mamy zmieniony moduł i mamy przypisany do pozycji która musimy wywołać w artykule.

    Idziesz do artykułu który zalinkowany jest do pozycji "Spis książek". Tan wywalasz wszystko i wpisujesz {loadposition ksiazki} i zapisujesz (upewnij się, że wtyczka Wpinacz modułów jest włączona).

    I to wszystko.

    Ewentualnie w module (w kodzie mogę dodać informację dla niezalogowanych, że muszą się zarejestrować) - jeśli ją chcesz to daj znać.

    Jak sobie nie poradzisz to prześlę Ci gotowy plik.
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

  11. #20
    Nowicjusz
    Dołączył
    11-02-2018
    Wpisy
    11
    Punkty
    2

    Domyślny

    dzięki wykonałeś super robotę dzis juz nie mogę jutro wszystko zrobię jak napisałeś

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Podobne tematy

  1. Ile osób może być jednocześnie zalogowanych na tym samym koncie?
    przez patipat na forum Administracja - ogólnie
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post/autor: 12-01-2015, 02:00
  2. Inny link dla zalogowanych - inny dla niezalogowanych
    przez posia na forum Administracja - ogólne
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post/autor: 11-01-2011, 12:23
  3. Strona w tym samym miejscu, ale pod innym adresem
    przez docxxx na forum Instalacja, aktualizacja, migracje
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post/autor: 12-03-2010, 16:18
  4. moduł Shoutbox, nik dla zalogowanych, gość dla niezalogowanych
    przez KoTeKMalbork na forum Administracja składnikami
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post/autor: 29-03-2009, 23:40
  5. AdsManager - menu dla zalogowanych i nie zalogowanych
    przez GOGOKOM na forum Programowanie pod Joomla!
    Odpowiedzi: 4
    Ostatni post/autor: 06-09-2007, 12:58

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •